BURNING RED

TEST AF FORD C-MAX: NÆSTE FAMILIEBIL?

fotoford

De af jer, der også følger med på Instagram har måske allerede set vores lille fine låne bil? Vi har nemlig fået mulighed for at teste den nye Ford C-Max, hvilket kom som kaldet, da vores egen gamle bil er tæt på at udånde. Vi skal derfor i gang med nogle seriøse overvejelser omkring, hvilken bil, der skal være vores næste. Og lad mig starte med at punktere min egen indledende sætning. For Ford C-Max er ikke lille. Her er masser af plads. Både inde i kabinen, men så sandelig også i bagagerummet – noget man især finder ud af, når man har pakket hele bilen og skal med barn i sommerhus i to uger, skulle jeg hilse og sige!

Vi havde nok ikke kunnet udsætte den stakkels Ford for en større prøvelse, vil jeg tro. Da vi jo pt. er hjemløse, indtil vi overtager vores nye hus, har vi denne sommer en hel del (som i rigtig meget) mere med, end vi normalt pakker. Vi har bogstavelig talt proppet bilen med kufferter, tasker og udstyr – og det var sådan en fantastisk fornemmelse at kunne køre til sommerhuset med fuldt læs uden at sidde med knæene oppe i hagen og barnets beskidte sandaler i nakken! Dertil kommer, at vi i weekenden også skulle hente et par møbler, jeg var kommet til at købe på Den Blå Avis (ups), og også her viste det store bagagerum sig kærkomment.

Skærmbillede 2015-08-03 kl. 23.25.54

Det er især komforten og rummeligheden ved Ford C-Max, der har udmærket sig for os. Bilen har virkelig god plads, både på førersædet, men også omme bagved. En rigtig familievenlig finesse er de tre sæder i midterrækken, der også kan længdejusteres, og overalt er der små aflæggerum til telefon, Ipad og solbriller. Den slags kan vi godt lide 😉 Nu har vi jo kun 1 barn, men jeg tænker, at bilen især må være perfekt, hvis man har tre. Fordi der er tre sæder bagved. Naturligvis kan der også godt sidde tre børn i en ‘almindelig bil’, men fordi sæderne er lavet hertil, er komforten og derved sikkerheden også langt bedre, uanset at det ene sæde i midten er en smule smallere end de to andre. Det ville for eksempel også betyde, at man snildt kunne have to autostole og stadigvæk et større barn i midten. Uden at sidstnævnte kommer til at sidde mast.

Vi har virkelig fået kørt meget rundt i sommerlandet, mellem kornmarker og på strandture og især turen mellem sommerhuset og København har været mærkbart bedre, end vi er vant til. Vores egen bil er gammel og ikke en bil, der kan bryste sig af komfort. Vi talte begge om, at det er første gang, vi er kommet op til sommerhuset, uden at stige ud af bilen og være helt rædbrækket i en time bagefter. Men for sådan én som mig, der ikke er særligt imponeret af, eller lad os bare sige på nogen tænkelig måde vild med, den storkøbenhavnske trafiksituation, er især bilens intelligente parkeringssystem et stort hit:

imageford2

Da vi i fredags overnattede på Christianshavn, efter at have været inde og aflevere nøglerne til de nye ejere af vores gamle lejlighed, fik jeg syn for sagen. Vi kunne – i bogstaveligste forstand – læne os tilbage og lade det automatiske parkeringssystem i Ford C-Max klare ærterne. Og for de af jer, der ikke kender Christianshavn, så er det altså et relativt hektisk område med kanaler, smalle gader, tæt trafik og rigtig mange mennesker.

Man skal bare trykke på en knap, så finder systemet et passende sted at parkere. Og når en egnet plads er fundet, styres bilen automatisk på plads. Med under 2 meter til kanalen, må dette siges at være den ultimative test, haha. Men det fungerede upåklageligt. Og jeg nyder under alle omstændigheder at slippe for den parkeringspanik, der ofte rammer storby-bilister som os.

Vi er faktisk lidt ærgerlige over, at skulle aflevere den tilbage igen.

Indlægget er sponsoreret, men ord og holdninger er som altid helt mine egne. Vi lånte bilen af Ford i 4 dage. 

fotoford3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

BURNING RED