TEST AF FORD C-MAX: NÆSTE FAMILIEBIL?

TEST AF FORD C-MAX – STRANDTUREN

Skærmbillede 2015-08-03 kl. 23.24.40

Som I ved, var vi heldige at låne og teste en Ford C-Max for et par weekender siden, hvilket ærlig talt ikke kunne være kommet på et bedre tidspunkt. Vi var nemlig – og er i øvrigt stadig – hjemløse, da vi har solgt vores lejlighed og først overtager vores nye hus d. 1/9. Derfor bor vi meget af tiden oppe i sommerhuset – og det betyder en hel del mere transport frem og tilbage end vanligt. Og lige som vi skulle til at planlægge sommerhusbesøget – så gik vores gamle grønne Polo i stykker. Jeg har arvet den fra min mormor, så det er selvsagt en halvgammel dame. Men hun er ikke desto mindre end kær ven af familien 😉

Uanset, så var hun os altså lige pludselig ikke særlig behjælpelig, da vi stod og havde allermest brug for hende. Og da hun jo er oppe i årene, og har haft en del småskavanker allerede, er vi bevidste om, at vi nok snart må vinke pænt farvel til hende – og forsøge at finde en værdig afløser. Helst én, der kan opfylde alle de mulige og umulige krav, som vores lille familie har. Og det er faktisk ikke så få:

 • En god bil for os er sikker
 • En god bil for os er rummelig
 • En god bil for os er komfortabel
 • En god bil for os er nem at betjene og manøvrere
 • ….og så må den da også gerne være nogenlunde pæn 😉

Alle ovennævnte ting er Ford C-Max synes vi. Især komforten og rummeligheden ved Ford C-Max var en stor glæde for os, og noget som vi virkelig mærkede fordelene ved, set i forhold til vores gamle og noget mindre bil.

Det er en rigtig familievenlig bil uden at den bliver klodset eller monsterstor, hvilket heller ikke er smart, når man samtidig også skal parkere og manøvrere rundt i Indre by. Med et meget stort bagage rum, der snildt kunne fragte alle vores ting op til sommerhuset, tre sæder i midterrækken bagved, der kan længdejusteres, og diverse aflæggerum til telefon, Ipad og solbriller alle steder, var der pludselig armplads i en helt anden grad end vanligt!

Vi havde god tid til at teste bilen, da vi var i sommerhus, så vi har virkelig fået kørt meget rundt i sommerlandet, mellem kornmarker og på strandture og min datter var svært begejstret for komforten og rummeligheden, må man sige, haha. Vi nød også i den forbindelse bilens relative lydløshed, for inde i kabinen var der næsten ingen støj. Vi er normalt vant til en gammel dame, der ”snakker” ret meget under kørslen.

Men én ting er naturligvis plads, støj eller fravær af samme, sikkerhed, komfort og intelligente parkeringssystemer. For ud over alt dette, så giver en bil frihed. I hvert fald når alle ovennævnte ting spiller. Og det er jo DET, der får os til at købe en bil. Elske en bil. Bruge en bil. Friheden. Og den må man i sandhed sige, vi fik smag for i forrige weekend. Friheden til f.eks at køre spontant til stranden, når det gode vejr viser sig, hihi:

 

(Må hellere for god ordens skyld understrege, at filmen altså er redigeret og spolet og at vores fart derfor ikke er som det kunne se ud og at det ikke er chaufføren selv, der filmer).

 

Indlægget er sponsoreret, men ord og holdninger er som altid helt mine egne. Vi lånte bilen af Ford i 4 dage. 

 

6 kommentarer

 • jennifer

  Hej Guldlog. Jeg har selv set meget efter en Hyundai i20, og har investeret i en. Den er utrolig komfortabel og vil anbefale jer at prøve den. Den er samtidig rigtig pæn og der er 5 års garanti 🙂 Mvh Jennifer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, jeg må altså lige give et ord med vejen for den film! Den var sjov 😀 Og hvor ser Paven bare glad og sjov ud. Det lyder lidt mærkeligt, men det ser ud som om hun er ret god til at underholde 😉
  Og hold da op, hvor glæder jeg mig meget til vi får vores egen bil på et tidspunkt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Tak skal du have 🙂 Ja, det er jo lavet med et glimt i øjet

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanett

  Vil tillade mig at være den kedelige der spørger: Når nu bilens sikkerhed er det første du lister op, hvorfor spænder i så ikke selen ordentlig på jeres guldklump? Ikke en eneste gang sidder den rigtigt!?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Nu har jeg jo selv redigeret filmen, så jeg ventede egt blot på, at én ville driste sig til at spørge. Da det ser en del mere hæsblæsende ud, end realiteten er. Heldigvis holder bilen enten stille, eller triller rundt på en parkeringsplads helt stille, det er som sagt en film, der er lavet med et glimt i øjet. Jeg går ud fra, det er helt unødvendigt at fortælle, at vi aldrig ville køre bil med min datter uden at have hende spændt ordentlig fast. Hvis du kendte mig, ville du vide, jeg er langt mere emsig end flertallet nok er. God dag til dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

TEST AF FORD C-MAX: NÆSTE FAMILIEBIL?