FLYTTEROD

PRÆDIKEN #12

xxfotoNÅR PARTY-GENET PEAKER

Man skal aldrig holde sig for fin til en god fest.

Det kan for mange virke en kende uoverskueligt, måske også lidt omstændigt og ligefrem omkostningsfuldt at invitere hele hytten fuld af godtfolk. Men det er her, man bør stoppe sig selv.

Ingredienserne til den perfekte fest er nemlig simple, overkommelige og træfsikre. Jeg har længe plaget mine forældre. Sagen er den, at jeg har fået et hus. Eller de har. Men det gør det jo også til mit. Og i tilkøb med huset har jeg nu endelig langt om længe fået et værelse. Min mor har forsøgt at gøre det rigtig tutte-nutte fint og pyntet med puder og andre mystiske ligegyldigheder, men heldigvis ved jeg, hvad det kræver, at optjene street-credit i børnehaven. Og det er altså ikke kun pastelfarvede flagranker og bamseorgier.

For den perfekte fest behøver du:

 • Et Elsa (Frost) telt
 • Et Elsa (Frost) te-stel. Minimum 8 personer. Husk sukkerskål
 • En diskokugle
 • 10 helium balloner. Gerne dem der ligner overvægtige prinsesser, kan købes i Tivoli
 • Skumslik
 • God musik. Altså Frost. Er også lidt pjattet med ham der TopGunn
 • En Dora rygsæk
 • My Little Pony heste i overflod
 • Dine bedste dansemoves. Jeg er f.eks. begyndt til Zumba. Mine hofter kan ting og sager nu
 • Mindst 7 forskellige outfits. Minimum 5 med tyl.
 • Det sidste punkt er jeg klar over vil dele vandene. Og skabe uro i rækkerne. Særligt herude i mit nye postnummer. Men ikke desto mindre er det essentielt for festens succes: Pølsehorn. Gerne de klamme nede fra tanken, der lugter af friture.

 

Jeg har sagt det til mine forældre igen og igen. Indtil videre har de ikke forstået vigtigheden af alle elementer. Jeg er heldigvis ret vedholden og tænker at det snart vil bundfælde sig i deres hoveder. Helt generelt er jeg af den opfattelse, at verden har alt for lidt fest. Og at man ikke behøver en anledning.

Jeg forsøger pt. at komme omkring denne problematik ved at insistere på tyl, glimmer, diamanter og diademer ved hver en given lejlighed. Det kan være indkøbsturen i Netto, aftensmaden en tilfældig tirsdag aften eller cykelturen til børnehaven. Smykkerne klemmer lidt under hjelmen, særligt diademer, men der er altid en pris at betale. Og jeg mener grundlæggende ikke man skal lade sig slå ud af små forhindringer. Og en flere centimeter dyb afmærkning i panden efter mast diadem under hjelmen må blot betragtes som en ubetydelig arbejdsskade. Min tyl-gymnastiskdragt er da også en smule ukomfortabel over termo-bukserne, men det giver ingen mening den anden vej rundt? Tyl skal ses. Og hvem har sagt at man ikke kan være praktisk og chic på samme tid?

Når man har fået et værelse og et hus og dermed et helt blankt lærred, er man derfor også forpligtet til fest. Det har jeg gentagne gange forsøgt at prædike for mine sløvt opfattende forældre. Indtil videre har de dog travlt med slagboremaskiner, spartelmasse og sømpistoler….men de vil nok snart indse, at mit Elsa te-stel og mine tylkjoler samler støv. På særdels uhensigtsmæssig facon. Jeg insisterer på fest.

Det veksler lidt hvem jeg vil ha med. Nogen dage føler jeg for at vi bare åbner døren og inviterer, hvem der tilfældigt kommer forbi. Og jeg har da også droppet en casual invite til en rar mand i køen på posthuset. Han virkede dog ikke så festlig. Andre dage udvælger jeg kandidater, som jeg ved, besidder særligt gode egenskaber. Hvis nogen har lavet en sandkage til mig f.eks., er de selvskrevet. Det er man også, hvis man kan tegne delfiner. Men hvis man spiser mine æblebåde eller kaster med jord er man sløjfet af listen. Jeg er rimelig konsekvent.

Til slut vil jeg påminde om et par andre vigtige forhold for festens optimale udfald:

 • Det er ikke kun kagen, der afgør, hvor god festen bliver. Selvom det er ret vigtigt. Gæsterne skal føle sig hjemme og have det godt fra starten. Det er her, du stikker dem en Elsa tallerken med et pølsehorn.
 • Wauweffek er også vigtigt. Det kunne f.eks. være en uventet hovedbeklædning a la Pavehat eller kongekrone. Eller Elsa tallerkner.
 • Jeg anbefaler, at man får nogen til at komme og rydde op efter festen. Ellers risikerer værten at føle, at hun slet ikke har været med til sin egen fest. Benyt f.eks. jeres forældre. De har sikkert ikke andet at lave.

 

Mine forældre virker overraskede og famlende i deres håndtering af min selvsikre tilgang til emnet. Jeg kan delvist godt forstå det. Jeg evner at se nuancer, de slet ikke forstår. Men altså. Det er ikke nok, at der er grønt lys – man skal også flytte fusserne. Festen holder jo ikke sig selv….

Nåde være med jer !
XOXO Paven

VVfoto

4 kommentarer

 • kim

  Haha! Meget genkendeligt!:)
  Her kæmper vi også diadem-under-hjelm-kampen:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Haha, og ja – øjensynligt en kamp, det ikke er værd at kæmpe 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor bliver hun dog stor! Smukke pige 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   🙂 Stor ja. Og meget…selvstændig 😀 Det kombineret med særdeles veludviklet pyntesyge kan være en udfordring, haha

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

FLYTTEROD