TO BALMAIN OR NOT TO

MIT HBO

P1390490

Sponsoreret

Vi ser ikke særligt meget tv herhjemme. Lidt ironisk, taget begge vores jobs mm. i betragtning, men vi streamer i langt højere grad. Det skyldes to ting: bekvemmelighed – og mangel på tid. I hvert fald på de ’klassiske’ tv-tidspunkter. I gamle dage (sagde tudse mor), sendte de altid de gode serier omkring kl. 20.00. Men som børnefamilie er det lige præcis dér, man ligger mast i fosterstilling i en børneseng med Pippi Langstrømpe bogen på maven, mens man forsøger ikke selv at falde i søvn. Hvilket man jo altid gør.

Vi er begge fan af konceptet binge-watching – og HBO. Simpelthen af den enkle årsag, at muligheden for at se flere afsnit af en serie i træk ikke bare er super hyggelig – men også et godt match til os.

Vi har begge jobs, der fra tid til anden kræver aftenarbejde, events ude i byen og den slags. Weekenderne er ofte fyldt med alt muligt andet – og det efterlader måske 1 eller 2 aftner ’fri’. Og så gider man da ikke vente en hel uge på at kunne se næste afsnit af en fantastisk serie! Som man jo skulle i gamle dage.

Anyway, vi kan godt komme ud for, at dagene lidt tager hinanden herhjemme – og før man ved af det, er det ret lang tid siden, man sidst fik tjekket yndlingsserien ud. Med HBO kan vi tilrettelægge det præcis som det passer os – og det kunne f.eks. være en hel aften på langs i sofaen med en god flaske vin og så mange afsnit af en serie, som vi overhovedet muligt kan presse ind. Det er da verdens bedste koncept!

Om jeg fatter, at jeg gad vente en uge på hvert afsnit af Venner og Beverly Hills i mine teenage år. Jeg husker det dog tydeligt. Det var altid om torsdagen. Altid. Og kl. 20.00. Det udelukkede derfor for mit vedkommende guitar på Musikskolen og Jazzdans på aftenskolen, selvom det lige var begyndt at gå så godt. Det blev nemlig rykket til om torsdagen. #urutineretplanlægning
Så hvis Vild med Dans en dag ringer og tilbyder mig en plads på gulvet, kan jeg takke Brenda og Brandon for, at jeg er nødt til at takke nej. Typisk. Det er så meget deres skyld.

the-jinx-cover

Nogle af de serier, jeg har ædt råt er, foruden Sex and the City, som stadig er min guilty pleasure på HBO, hvis jeg har en rigtig off-day og bare trænger til at koble af og grine, er b.la Master of sex, og Girls. Begge utroligt velspillede serier med et godt opbygget univers.

Girls så jeg på utallige opfordringer fra mine veninder. Master of Sex kan jeg ikke huske, hvordan vi fandt. Men den er virkelig god!

Den handler om William Masters og Virginia Johnson, der var amerikanske seksualforskere, som fra 1957 på University of Washington sammen gennemførte banebrydende og tabuiserede undersøgelser af de fysiologiske aspekter af menneskets seksualitet. Den bygger på en biografi om parret.

Ja, tænker du – En TV-serie om tabuer, der har det som sin kerne, at seksuelle tabuer skal nedbrydes, er et temmelig genialt træk af en betalingskanal, der dermed kan præsentere uartige scener, blottede brystvorter og prikære parringsscener i ét væk. Og det er det også. Men den er meget mere end det.

Hele tidsskildringen af 50ernes tilknappede nysgerrighed er super godt eksekveret. Stilmæssigt lægger serien sig måske lidt i kølvandet på Mad Men, og samtidig er de to hovedpersoner eminent gode skuespillere. Synes jeg altså.

Aller bedst er dog Dokumentarserien ’The Jinx’, der nok er noget af det bedste og mest hårrejsende, ufrivilligt komiske og grumt vanedannende, jeg har set i flere år!

HBO-fortællingen om den 70-årige newyorker Robert Durst, der måske-måske ikke har tre mord på sin samvittighed er et ekstremt fascinerende eksperiment. Der er en næsten udvisket linje mellem fiktion og dokumentar, og man køber det, fordi det er SÅ godt lavet. Med en spændingskurve som en tv-fiktionsserie og en mand i ægte kød og blod, der findes outthere, er fascinationskraften i serien også, at den ikke stopper med de sidste rulletekster. Og så siger jeg ikke mere. For den skal ses. Jo mere jeg fortæller, jo større risiko for at afsløre noget – og det ville være synd.

The Jinx er vitterlig mesterlig! Se den!

Derudover overvejer vi at gå i gang med The Affair – har hørt at 1 sæson skulle være vildt god. Er der nogen, der kan anbefale den? Min mand er næsten besat af HBO, han har set nærmest alt, særligt er han fan af The Wire, den nye sæson af The Leftovers og har en guilty pleasure med Ray Donovan.

Som I nok ved, er jeg af Telia blevet stillet en udfordring i Netværkseksperimentet. Jeg har de sidste måneder fået en ny opgave hver måned. Denne gang skulle jeg altså se en masse HBO. Som indrømmet – var en tjeneste, vi allerede havde godt gang i. Tough job. Men jeg klarede den 😉

HBO og binge-watching er kort sagt (eller…det blev vist lidt langt?) det nye sort, skulle du være i tvivl. Det er fremtiden, ja det er. Så kan man også sagtens nå at gå til guitar og jazzdans uden kvaler.

Hvilke serier og dokumentar/film, er jeres favoritter?

P1390494

 

7 kommentarer

 • Annette Aarre Dalsgaard

  :joy: :joy: :joy: Så får du da dit største chok, når det går op for dig, at mange af serierne, deriblandt The Affair, netop kommer med et afsnit om ugen
  Fnis

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Haha, ja I know, men pointen er at vi ofte ikke tjekker hver uge. så når vi gør, kan vi gå tilbage og hente flere på en gang 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Girls er en virkelig god serie!

  http://signeebbesen.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er vild med The Affair! Har skrevet et indlæg om den på min blog – kig forbi, hvis du har lyst! 🙂

  http://snacksized.dk/the-affair-hbo-nordic/

  Har i øvrigt også lige taget hul på Girls, som jeg vældig godt kan lide so far. Min absolutte yndlingsserie på HBO Nordic er dog Six Feet Under – faktisk er den vist nok min yndlingsserie over dem alle! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alexandra

  Haha, tough job du er kommet på der 😉 Herhjemme har vi nydt The Sopranos, GoT og Vikings. Nu er vi igang med Fargo sæson 2. Den kan også anbefales! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

TO BALMAIN OR NOT TO