JUL I NEW YORK

PAVENS JULEPRÆDIKEN: MAX OUT

pavejul

Det kan være svært at forstå, når man er voksen. Men der er en regel, når det er jul, som er ganske simpel. Den hedder more is more – og handler om, at maximere sit udbytte. Når man er 4 år. Og efter alt at dømme et par år frem.

De voksne snakker meget om næstekærlighed, nærvær og grundværdier, om julehjælp og samvær og mod til at elske sine medmennesker, om lysten og evnen til at dække behov hos værdigt trængende og andre svære ord. Men som Pave og overhoved for en hel generation af 4-årige eneherskere landet over, føler jeg det som min pligt, også at understrege behovet for mer-jul.

Mere julepynt, tak. Mere julekagebagning. Mere juletræsdans. Mere kanel. Mere chokolade. Én låge i chokoladekalenderen om dagen er ikke nok. Den slags må de voksne forstå. Selvklart må man tage sagen i egen hånd, når de ikke vil lytte. Jeg tog derfor aktion en tidlig mørk morgentime, hvor de voksne var travlt beskæftiget med at forsøge at komme til at se levende ud efter en tilsyneladende knap så forskønnende søvn. Chokolade skal ikke bare stå fremme. Det skal spises. Det der en-efter-en-dag-efter-dag-princip, som nogen har fundet på, det fungerer ikke. Det skal spises. I EN mundfuld. Det HELE.

Juletræspyntning kan heller ikke nå en max grænse. More IS more. Det undrer mig, at min mor slet ikke har afprøvet før, hvor mange kugler, der kan hænge på én gren. 7 har jeg fundet ud af. Det er rigtig pænt. Især hvis man praktiserer det på alle træets grene. Kulørte lamper, der blinker og resten af husets julepynt kan også sagtens mases ind. Og det er med stor glæde, at jeg kan meddele, at også æggebægere, klistermærker og perlekæder er uovertruffen juletræspynt. Vi manglede en stjerne i toppen og jeg afprøvede derfor muligheden med en paryk. Det blev et lidt avantgarde resultat, men man kunne overveje at flette det og sætte Elsa spænder i? Så tror jeg, det ville fungerer fremragende.

Man kan heller ikke få for meget nissehue. Jeg anbefaler gerne at man sover med den på. Det luner så dejligt og hårsætning dagen derpå er langt sjovere. Den kan dertil sagtens mases under en cykelhjelm eller ud over en elefanthue. Det er ingen problem og resultatet er særdeles klædeligt.

Min mor og far er begyndt at tale om, at julen ikke bare handler om at spise, få gaver, glo på nissefilm og guffe pebernødder.

……………………..??????

Der er ingen grund til frygt for overdosis på jul. Det kan ikke lade sig gøre. Jul er en velsignelse og den slags skal man omfavne. Det ved enhver. På nær de voksne altså…

NÅDE VÆRE MED JER!

***

Pssst: I dag kan man vinde gode ting ovre hos én, der hedder Dorte, siger min mor! 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

JUL I NEW YORK