JULESHOPPING I HELLERUP

RIGTIG GLÆDELIG JUL

taknemmelighed4

Så blev det jul – og jeg glæder mig. Jeg ved godt, der er mange, som ikke nødvendigvis har en jul, der indeholder alle de ingredienser, som ”glansbilledet” foreskriver, men jeg håber, at alle jer der læser med derude, får en rigtig dejlig jul og juleferie, uanset hvordan I har valgt at tilbringe den.

I takt med alderen, er flere ting gået op for mig: noget af det, vi oftest tager mest for givet, nemlig vores nære, familie og venner, dem som omgiver os til dagligt – desværre bare ikke er noget, vi kan regne med at have i vores liv. Det er en hård udmelding, jeg ved det, og jeg forsøger ikke at lyde som en barsk replik i en dansk socialrealistisk BÆNKEN-agtig film, jeg kan bare se, når jeg kigger mig omkring, at mange af dem, som jeg holder af, mange af dem, som er en del af min inderkreds, af en masse forskellige årsager, måske ikke helt har den jul, de engang gik og drømte om.

De skal nok få en dejlig jul, det er jeg sikker på. Men med alderen kommer der udvidede familiekonstellationer, øget pres, ekstra forventninger, flere ”munde at mætte”, mere alvor, mere sårbarhed.

Jeg ved, jeg er privilegeret. Min familie er ikke stor. Men den er der. Den er hel. Den er velfungerende. Den er intakt og alle er sunde og raske. Vi kan lide hinanden. Og vi prioriterer hinanden.

Når man er så heldig, at være velsignet med dét, er det næsten klart, at man imens man stadig er ung og ’urørlig’ kan forfalde til at tage det for givet. Men i løbet af årene har jeg kunnet konstatere, at der næsten er flere familier, som falder uden for denne kategori, end dem, der rent faktisk ”bare” fungerer.

Lad mig derfor slå fast: Jul er mange ting. Den er, hvad vi selv gør den til.

Jeg kan sagtens forstå, at det også kan være en tid, som fremkalder sentimentalitet, stærke følelser og for nogen ensomhed. Fordi vi er så mange, der går rundt og fabler om vores lille ”perfekte” sammenhold. Jeg håber, I vil bære over med mig. Jeg vil ikke forskønne noget. Vi har jo bestemt også vores fejl og mangler!

Men i dag vil jeg alligevel gerne bare hylde min lille familie. Fordi de får mig til at føle mig heldig. Og selvom jeg inderligt håber, at I ved, jeg ikke ønsker at optegne et falsk eller forskønnet billede, så er jeg bare nødt til at fremhæve det. Tænk hvis jeg en dag står og kigger tilbage, og finder ud af, at jeg glemte det. Glemte at værdsætte det. At nyde det.

Julen ER bare en årstid. Og den ER ikke signifikant for hverken din succes eller din person. Og det KAN være svært, at ”leve op til” til mange forestillinger, der er om den. Men den er også kærlighed og nærvær, synes jeg. Uanset med hvilke rammer. Jul er nærvær. Og i en tid, hvor alle halser rundt, er det nu ikke det værste at dvæle ved.

Og for det, må man gerne være glad. Rigtig god jul!

PSSST: I dag åbnes den sidste låge i vores fælles blog julekalender. Det foregår hos Conni i dag og der er tale om ‘dyre dråber’. Af den ret så lækre slags…..! Husk at I også stadig kan nå at være med i min konkurrence om den lækre AYTM puf, som er perfekt til såvel stuen, børneværelse som kontoret. 

2 kommentarer

 • Hvor er det fint skrevet, Louise! Nu er det anden gang vi holder jul udenfor Danmarks grænser, og forskellen fra sidst er at vi denne gang kun har været os to. Sidst havde vi Anders’ søskende omkring os, så på den måde var familien med juleaften. Jeg kan virkelig godt mærke hvor meget familien betyder for mig i juledagene, når vi ikke er hjemme og ikke “gør som vi plejer”. Det hjalp heldigvis med en Skype-samtale med dem allesammen i går, og vi formåede også at stable en gedigen (dansk) julemiddag på benene, så det blev super hyggeligt. Men det sætter også tingene i perspektiv, og jeg kan mærke hvad der er vigtigt for mig i julen. Skide være med gaver, jeg vil sgu bare ha’ min familie omkring mig 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Ja, lige præcis. Sådan har jeg det også. Jeres tur ser dog fantastisk ud Laura! 🙂 Rigtig godt nytår til dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

JULESHOPPING I HELLERUP