KVINDE DIT NAVN ER SVAGHED

FUN FACTS OM PAVEN #2

IMG_2364

1. Hun elsker at synge og danse. Det bruges der meget tid på og hun irettesætter ofte mig, hvis jeg synger forkert. Hvilket jeg som oftest gør.

2. Tænk: en af hendes bedste og tætteste venner er yndlings P, som hun fandt sammen med i vuggestuen blot omkring 13 måneder gammel. Vi har intet gjort for at føre dem sammen, de fandt hinanden i kravlestadiet og har siden udviklet tættere og tættere bånd. Det er da for vildt??! I dag går de ikke længere i institution sammen og det er derfor i højere grad op til os, at forsøge at bevare tilknytningen.

3. Hun elsker glimmer, tyl, pailletter, flæser, strut og masser af knald på farver. En rigtig lille fest papegøje.

4. Hun hader tomater. Og spotter dem lynhurtigt, uanset hvordan vi forsøger at camouflere dem i maden.

5. Hun er snart 5 og vi forsøger, ikke at pådutte eller påvirke noget, men hun gider IKKE lære at tælle. Hun holder slet ikke koncentrationen og det er tydeligt, hun finder det dybt uinteressant. Hun er derimod meget interesseret i bogstaver og øver dagligt både at udtale, læse og skrive dem.

hulu-bu-lu1

6. Alt tyder på hun er venstrehåndet. Selvom de kloge siger, det er for tidligt at spå om. Hun har dog aldrig brugt andet. (Og det er jeg også)

7. Hun går meget op i opførsel – ”jeg har ført mig ordentligt i dag!” siger hun hver aften. Og fortæller forfærdet med stor iver og seriøsitet (som den lille stikker hun er), om de vilde bisser i børnehaven, der ikke kan finde ud af ”at føre sig ordentligt”….. #morsdengse

8. Hun elsker mudder, vandpytter og jord. Jo mere beskidt og gennemblødt man kan gøre sig selv, jo højere agtelse. Det gælder både sig selv og andre. Man vinder point hos Paven, hvis man ruller sig i skidt og møg.

9. Hun er en omvandrende kakkelovn. Som sin far. Skal altid have trøjerne af, når de kommer hjem, sparker dramatisk dynen af hver nat, sover helst i bar mave, vil ikke have ekstra sokker på i skoene om vinteren – og fryser sjældent. Helt stik modsat mig. Jeg er i hele vinterhalvåret kendt under pseudonymet Michellinmanden grunden de utallige lag af uld, som min krop gemmer sig i.

10. Hun har været overraskende begejstret for julen i år. Vi forventede det naturligvis. Men det har alligevel været helt overvældende. Hun græd, da vi bar juletræet ud d. 28 dec. Og sørger stadig over misteltenens endeligt.

IMG_2334

11. Hun er meget kærlig – og meget fysisk. Ikke kun overfor os, hun er helt tæt med. Hun krammer sine pædagoger hver eneste dag, når hun kommer og går. Og da hun var mindre, ville hun gerne kysse alle sine yndlingsvenner, hver gang hun så dem. Det gad de dog ikke.

12. Hun er B.menneske og har faktisk altid været det. Hendes rytme, hvis man kan kalde det det, har aldrig ændret sig. Hun bliver lagt kl. 19.30/20.00 hver aften, sådan har det været siden hun var ganske lille, og så sover hun til omkring kl. 09.00, hvis ingen vækker hende. Idet vi jo netop gør det i hverdagen – er hun det meste af ugen i søvnunderskud (vi prøver at putte tidligere, men det er svært at nå, hvis vi også skal have bare lidt aften sammen), hvilket betyder at hun meget ofte sover en god del længere end til kl. 09.00 i weekenderne. Ofte er det os, der vågner først. Hun er UMULIG at få op før kl. 08.00 uden stor postyr, hun er SYGT morgensur – og hun har seriøst været sådan siden hun var omkring 4 måneder gammel. Så underligt, men det må være hendes natur.

De fleste af vores venner med børn ville aldrig booke en rejse med transport om aftenen/natten, da de fleste børn jeg kender, bliver knopumulige af at blive holdt alt for længe vågne og bliver utrolig overtrætte. For os er det stik modsat. Elin er nemheden selv alle de gange, hvor vi har skulle rejse på sene aftentider, skifte fly midt om natten, etc. Til gengæld er det living hell on earth at tvinge hende op spattidlig for at nå flv/båd el. lign. Hun er MØG sur resten af dagen. (Det gælder i øvrigt vist nok også hendes mor)

karma-barometeret-8-af-paven2

I lang tid TURDE jeg faktisk ikke kalde hende B-menneske, da jeg meget hurtigt lærte karmaloven, efter jeg blev mor. Når man glæder sig over noget (manglende sygdom, gode soverytmer, rolige perioder, etc.), kan man være sikker på, det slutter i det sekund, man italesætter det. Men nu bliver hun snart 5. Og nu tør jeg godt. (Shit, jeg er bange for at jinxe lige nu….)

 

5 kommentarer

 • Skønneste indlæg! Der er flere (faktisk mange) punker der passer på MM…. Sjovt at læse! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Haha, sjovt. Og så er der punktet om at ÆÆÆÆLSKE hunde. Det mangler 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hope

  Puha det kommer til at blive spændende, når hun skal i skole, det var svært for min søn, der også er b:-)
  Og fik du lige røbet paven ‘rigtige’ navn til sidst?;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Åh gisp nævn det ikke. Vi gruer allerede! Alle vi kender med skolebørn siger, det er drøn hårdt! :/ Og nææ, det er nu ikke hemmeligt – det er skrevet herinde en del gange allerede 😉 Men jeg benytter nu nok mest Paven 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh… venstrehåndssangen den har jeg også hørt om mange gange, fra højrehåndede som liiige skal fortælle at man jo ikke med sikkerhed kan sige om et barn er venstrehåndet, da de jo skifter.
  Som om det er noget dårligt at skrive med venstrehånd i dag.

  “Man skal anspore barnet til at bruge højre i stedet” har jeg hørt i forbindelse med min nevø på nu knap to år og der har ikke været nogen tvivl om, at hans primærhånd er den venstre, så tidligt som da han var 13-14 mdr. gammel.

  Lige som du og Paven er jeg også venstrehåndet, hvilket er årsagen til at emnet optager mig, fordi det har irriteret mig at der er ting jeg selv som voksen skal bede andre om, fordi redskabet vender forkert (eller endnu mere når folk har fortalt at jeg bruger den forkerte hånd).
  Min første venstrehåndssaks, fik jeg som 4 årig, min dagplejemor mente at ville være en god idé, idet jeg klippede ind mod mig selv med en højrehåndssaks.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

KVINDE DIT NAVN ER SVAGHED