BERLINER WEEKEND

NEW LAMP – NEW LOOK

IMG_3186

Jeg skylder jer stadig en hel del updates på boligsituationen herhjemme, men det skal nok komme. Nu har vi dog endelig fået hængt en lampe op over spisebordet – og det hjælper gevaldigt på rummet, synes jeg. Jeg har længe været i tvivl om hvad der skulle hænge dér. Dels er det et meget centralt rum i boligen og derfor har lampen også en relativt vigtig plads, for man kan se den fra både køkken-alrummet og stuen. Dels har jeg ikke kunnet finde noget, som jeg synes var lige i øjet. Indtil jeg fandt denne skønne originale Trombone pendel fra 50erne. Den er designet af Jo Hammerborg for Fog og Mørup og ud over at jeg synes den er tilpas smuk og lidt rå, er det sjovt, at den er fra samme periode stilmæssigt som selve huset.

Jo Hammerborg er en af de knap så kendte danske designere fra perioden, men har pudsigt nok for ganske nyligt fået relanceret et par lamper (en anden serie end denne – Orient pendlen), som faktisk er gået hen og blevet ganske populære, så måske der alligevel er ved at være lidt øget fokus her? Han har b.la. designet for Georg Jensen og Royal Copenhagen og grunden til, at jeg i første instans har været fan – er fordi jeg har haft standerlampen til min nu nyindkøbte pendel stående siden jeg flyttede hjemmefra. Jeg arvede den af mine forældre – den har stået i mit barndomshjem – og min mormor havde også én.

Jeg har igennem mit liv flyttet en del og undervejs i processen skiftet stil indretningsmæssigt en del gange. Men en af de få ting, som gang på gang er kommet med, det er trombone standerlampen. Jeg elsker det stramme stringente udtryk, måden lyset falder igennem cylinderen – og at den er både æstetisk og rå/lidt industriel. Så da jeg for noget tid siden på dba.dk fandt den matchende pendel, som er lidt mere vanskelig at opstøve end standerlampen, måtte jeg slå til.

Jeg elsker, at den går så fint i spænd med såvel vores hus, som min historie. Som om, den nærmest har fulgt mig – og nu er begge lamper en naturligt integreret del af vores første rigtige hus. Da der er åbent mellem stue og køkken, giver det også en vis sammenhæng, når lamperne står i hvert rum og man derfor kan se dem begge sammen, skønt de er placeret med en vis afstand fra hinanden. Jeg kan godt lide, at det ikke er sådan en statement lampe, som alle har hængende. Og at det er en mindre ukendt designer, som stadig er relativt utippet mange steder. Det var egentlig noget helt andet, jeg var på udkig efter, men det er sjovt, som tingene nogle gange falder på plads helt tilfældigt, ikke?

IMG_3187

1 kommentar

  • Annemette

    Den passer godt til og sikke en fin historie 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

BERLINER WEEKEND