Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

23 kommentarer

 1. Hun er godt nok dygtig til at formulere sig som 5 årige, især det der med sleep-over, det har jeg aldrig hørt en 5 årige sige før! :). Det må være dejligt!

  nanabech@hotmail.com

  • Guldlog

   Haha, det er nok bare fordi det er det, vi kalder det. Hun har haft veninde sleep over et par gange 🙂

   • Sofie

    Det er sjovt, det med de engelske udtryk. Efter at være flyttet til USA, så er det ekstremt vildt, hvor mange danskere bloggere, der ikke kan komme gennem en sætning uden at bruge et engelsk ord… selvom der findes et helt og aldeles passende ord på dansk. Det er blevet vildt tydeligt, når man nu omgiver sig i det engelske sprog dagen lang. Og det gør mig sgu lidt bange! For det danske sprog er dyrebart og virkelig fint i sin egen natur. Overvej hvor fint og dyrebart det er at sige, at man elsker en, på dansk? Det er det fineste, du kan sige til et fåtal af mennesker. Herover slynger de det ud til alle og enhver de lige har mødt, ordet har totalt mistet sin værdi!

    Og det er nu ikke fordi, at du har ene ansvaret for at bibeholde sproget! Men det er ekstremt slående at omtrent alle bloggere henfalder til engelske ord uden nogen tanke på, at det faktisk ofte får deres sprog til at virke, fattigt, uintelligent og meget umodent. Måske jeg er den eneste, der ser det sådan?

    • Guldlog

     Hej Sofie
     Som sådan kan jeg godt se din pointe, og jeg synes nok egentlig også, at du har ret rigtig meget af vejen. Jeg tænker faktisk også over det selv. Men du har ret: Det er så integreret en del af vores moderne sprog efterhånden, at man fra tid til anden selv falder i og glemmer de fine danske ‘alternativer’ 🙂 Når det er sagt, så er jeg nu ikke spor bekymret for det danske sprog. Diskussionen er jo gammel, allerede i min skoletid blev dette diskuteret heftigt og ikke mindst på mit studie, var det omdrejningspunkt for mange debatter, men sagen er jo den, at det gælder for rigtig mange sprog, at man benytter diverse låne ord. B.la fra engelsk. Og det har vi jo også lang tradition for i dansk regi, også lang tid før man kunne skyde skylden på bloggere 😉

     Låneord fra andre sprog er ikke noget nyt. Faktisk er vores sprog fyldt med låneord, og vi bruger alle sammen låneord fra andre sprog hver dag. Ord som weekend, okay,e-mail, starte, champagne, job er jo fx alle sammen låneord som de fleste af os bruger – uden at tænke over, at vi slet end ikke har valgt, at lave dem danske. Men dermed ikke sagt, du ikke har en pointe. Man skal da bestemt tænke over det. Og nogle ‘erstatninger’ opfatter jeg også selv som fattigere. Men fordi min datter siger sleep-over, går jeg nu ikke i bro 😉

 2. Hvor er hun skøn! ❤️

 3. Emma

  Haha hvor er det et fedt indlæg! Mere af det 😀 Jeg kan godt forstå det er irriterende når I ikke gider lege om morgenen 😉

  • Guldlog

   Ja, det er så for galt! 🙂

 4. Malene

  Til min næste jobsamtale tror jeg også, at jeg vil fokusere på vigtigheden i selv at kunne lukke sine bukser. Jeg er vild med det! Og hvor er det bare sødt og dejligt, at hun har så god en veninde.

  • Guldlog

   Hahaha 🙂
   “Om jeg er tryg ved Excel og Word?…Njaee….men jeg er VILDT god til at lukke mine bukser!”….

 5. Helle Andersen

  Sikke nogle søde, søde og velformulerede svar 😀 Gætter på at hun er et barn der er blevet talt meget med 😉

  • Guldlog

   Årh, hvor er du sød Helle. Jeg tror nu ikke, hun er mere eller mindre velformuleret end gennemsnittet. Men det er sjovt, du skriver det (og en anden også har kommenteret det), for ideen har jeg jo fra en lignende artikel – hvor jeg netop dér sad og tænkte, at den lille 5-årige dreng var meget velformuleret 🙂 Måske lyder de bare lidt mere reflekterede end man lige gik og troede, at de var?

 6. Hvor er hun skøn!

  (Kan faktisk godt følge Sofie i det med de engelske udtryk. Jeg griber mig selv i det gang på gang og øver mig i at bruge de danske tilsvarende termer.)

  • Guldlog

   Ja, bestemt. SOm jeg også har skrevet i svaret oppe ovenover, er jeg også langt hen af vejen enig. Og det er både en vedkommende og legitim kommentar. Men jeg er nu ikke bekymret på mere overordnet plan, må jeg sige 🙂

 7. Christina

  Ret god til at lukke mine bukser :))) Hvor er det godt! God weekend 🙂

 8. Michelle

  Min mor har, så længe jeg husker tilbage, lavet ‘nytårs-interviews’. Her har hun år efter år stillet os de samme 10-12 spørgsmål om livet (alt fra vores yndlingssang til “beskriv en perfekt søndag for dig” til vores yndlings minde fra de sidste år) Det er sjovt at se tilbage på, og se hvor forskelligt svarene er alt efter om man er 10 eller 22 år 😉 Det kunne du måske overveje med din datter?

  • Guldlog

   Ej, hvor er det da bare verdens bedste ide! Det har jeg slet ikke tænkt på før. Det er da en virkelig fin tanke! Det kunne jeg rigtig godt tænke mig at prøve af også. Tak for inspirationen.

   • JA! Det er jo nytårsinterviews man skal lave. Ej, hvor må det være fedt at have, når man bliver ældre!

    • Guldlog

     Ja, det er altså en virkelig god og fin ide!

 9. Så sødt! Og sikke nogle guldkorn ind i mellem. Min favorit er ønsket om at blive en enhjørning der kan flyve – det gav et smil på læben 🙂

  • Guldlog

   Ja, det er simpelthen så sjovt 🙂

 10. Nej, hvor er det sødt!! Det ville være fedt, hvis man hvert år omkring ens (fremtidige) barns fødselsdag, stillede de samme spørgsmål og på den måde kunne se udviklingen. Hun er sgu sød, din Pave!

FØLG DINE YNDLINGSBLOGS
Du kan nu følge dine yndlingsblogs og se deres nyeste indlæg på bloggersdelight.dk