MIT FØRSTE rigtige KUNSTKØB

STÆRKE KVINDER

Malala_03

Sponsoreret af National Geographic Channel

På søndag skal vi holde fødselsdagsfest for en ganske særlig 5-årig. Hun kom, som I måske husker, til verden d. 8. marts – på Kvindernes Kampdag – hvilket skulle vise sig at være symptomatisk for hende. En stædig, yderst selvstændig, viljefast lille ung dame. Som i den grad har givet mærkedagen en ekstra dimension for mig. Hun får mig dagligt til at tænke over, hvor vigtigt det er, at man giver plads og rum for at følge sin egen vej.

Kvindernes Kampdag markerer derfor ikke bare hendes fødselsdag for mig. Men også et dybfølt ønske om, at hun ikke skal lade sig kue, at hun skal vokse sig stærk og sej, fuld af selvsikkerhed og kærligt turde møde sin omverden fuld af tiltro og gåpåmod, uanset hvilke benspænd, hun måtte støde på.

På søndag viser National Geographic filmen “He Named Me Malala”, der er et portræt af den pakistanske pige Malala Yousafzai. Hun blev som 15-årig forsøgt myrdet af Taliban for at have engageret sig i debatten om pigers ret til skolegang i Pakistan. Hun er i dag 18 år og leder en kampagne for pigers uddannelse på globalt niveau – og er tilmed den yngste modtager af Nobels Fredspris nogensinde! Virkelig sejt gået.

Filmen havde biografpremiere i oktober sidste år, og vises altså nu for første gang på dansk tv på søndag d. 6. marts kl. 21.00 på National Geographic Channel og National Geographic People. Jeg glæder mig meget til at se den. Og anser det for den perfekte afslutning på dagens fejring af min seje lille pige, at sætte mig godt til rette i sofaen, når hun er puttet og igen minde mig selv om, hvor mange forskellige kvindeliv, der findes.

“He Named Me Malala” vises som led i dokumentarserien ”Mit valg. Min vej”, der i de kommende måneder på National Geographic channel PEOPLE sætter fokus på inspirerende kvinder. Kvinderne i filmene insisterer nemlig alle sammen på retten til at gå deres egne veje, leve på egne premisser og udleve deres egne drømme. Et budskab, som jeg rigtig gerne vil være med til at dele. I Am a Girl, som de på dansk har valgt at kalde ”Pigeliv”, bliver den næste.

Desuden er der generelt altid lærerige dokumentarer på National Geographic Channel/People på søndage kl. 21.00 – et tip værd at give videre. Selv er jeg også for nyligt begyndt at følge National Geographic på Facebook, hvor der løbende opdateres med nyheder og info om de nyeste dokumentarfilm. Min mand og jeg elsker dokumentarfilm, som I måske husker, jeg før har skrevet om.

I kan se traileren til He Named Me Malala HER. 

Malala_02

Indlægget er sponsoreret, men holdninger og ord helt mine egne.

***

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

MIT FØRSTE rigtige KUNSTKØB