SLOW & SUNNY VCAY

3 X TIPS TIL SOMMERFERIE AKTIVITET MED BØRN

IMG_7787

Efterhånden er ferietiden vist ved at være over os alle. Jeg kan i hvert fald både se og mærke det på min mail, på bloggen og i byen generelt. På det seneste har vi haft nogle rigtig hyggelige weekender med Paven, som er opstået mere eller mindre tilfældigt. Og jeg tænkte derfor, at det kunne være en ide at dele disse tips med jer, der måske står og skal holde ferie hjemme i Danmark med ungerne og godt kunne bruge lidt input til hyggelige og ikke super krævende aktiviteter. De kommer her:

Den lette:

En tur ind på Landbohøjskolens have er som en lille lukket oase midt i byen. Vores datter er enormt begejstret for blomster, hvilket jo ikke gør det mindre oplagt. Der er fantastisk smukt og hyggeligt og området er ret stort og man kan snildt ligge på græsset rundt omkring på et tæppe – både med små og store børn. Ved Den Kgl. Veterinær og Landbohøjskole finder du indgangen til skolens botaniske have fra 1858. Det er som en lille lukket tidslomme, hvor alting går lidt langsommere.

Der er også den fineste cafe, Væksthuset, som er et drivhus, hvor man kan købe en kold is-kaffe til at drikke i skyggen under et træ, lidt kage og det løse, hvis man er til den slags. Her kan man nemt bruge et par timer – og samtidig er man i nærheden af alt, både legepladser og andre cafeer, når man har fået nok. Vores datter er vild med det: Øjne, ører og ikke mindst næse bliver fuld af indtryk, når man bevæger sig ind i Det Biovidenskabelige Fakultets Have. Særligt vækker rosen- og krydderihaven stor begejstring hver gang. Hvis vejret er dejligt og nogenlunde tørt, man ikke orker tage ud af byen og skal bruge en halv eller hel dag med børnene – så er det den perfekte hygge aktivitet med børn. Samtidig behøver det ikke koste noget, det er op til én selv.

tur_med_born_2

Den lidt dyre:

Denne aktivitet er både hyggelig – og for de fleste børn, jeg kan komme i tanke om, også i sig selv et kæmpe hit. Men det koster lidt. Til gengæld bliver du dagens helt. Det er ret sikkert. Vi har flere gange afvist Pavens ønsker om en tur i Build a Bear. Det ER dyrt – og det virker hurtigt som det rene penge-optrækkeri. Samtidig vil jeg ikke påstå, at hun mangler bamser.

Nuvel……efter lidt overvejelser besluttede vi en weekend at forkæle hende, da hun netop havde fået at vide, hun skulle være storesøster. Det var selvsagt et kæmpe HIT.

Faktisk blev jeg ret positivt overrasket selv. Der er sådan en kær og venlig service derinde og alle medarbejdere var så imødekommende og søde overfor min datter, der til at begynde med var ret generet. De var søde til at guide og til at fortælle undervejs. Hun kunne vælge tøj og iklæde sin bamse selv. Naturligvis satte vi restriktioner på omfanget, da det ellers nemt kunne have løbet løbsk – de har jo ALT i tilbehør…..men hun nød det virkelig. Gik længe og kiggede på bamser og fyld og tilbehør, indtil hun selv havde sammensat drømme versionen. Tænk at kunne skabe sin helt egen personlige bamse. Det er i grunden ret godt tænkt, ikke?

Bagefter tog vi i Tivoli, der jo ligger lige ved siden af – og spise candyfloss, prøvede veteran biler og en tur i bådene. Vi havde den bedste søndag længe. Men ja, det koster jo lidt. Men det er bestemt dét værd. En oplagt familiedag sammen. Det havde også været oplagt sammen med bedsteforældre.

udfulgt_med_born

Den lange (hele weekenden):

Endelig er der også muligheden at tage på et lille weekend eventyr. Den slags behøver jo ikke altid foregå udenfor landets grænser, være et eksotisk rejsemål og påkræve en måneds planlægning forud. For nogle uger siden tog vi en lille weekend ud af kalenderen for at køre til Vejle. Det kan I læse meget mere om her. Vi tog af sted for at undersøge Hærvejen og det var simpelthen sådan en hyggelig tur. Der findes så mange fine kroer og vandrehjem rundt omkring i Danmark og den slags er altså super hyggeligt. Forrige år var vi på en lignende tur til Silkeborg, det kan I læse om her. Vi havde ikke planlagt det store hjemmefra, vi tog det lidt hen ad vejen og koncentrerede os mest bare om at være sammen og hygge, spise god mad og pjatte en masse. God gammeldags familietid. Simpelt, ukompliceret – og top effektivt! Og Danmark har så meget skønt at byde på! Der er fint tid til at få set og oplevet en masse på en almindelig weekend.

IMG_7866

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

SLOW & SUNNY VCAY