DE FINESTE PUDER

AMASS & MAGISKE AFTENER

IMG_2423

Nogen gange har man lov at være heldig. Nogen gange, så går alting bare op i en højere enhed. Sådan en aften var i går. Hvad er oddsene lige for, at 5 gamle barndomsveninder kan koordinere kalendre og samles, trods graviditeter og børn og udlandsrejser og job og få booket bord på en af byens fineste resturanter…? Og hvad er oddsene for, at alle ender med at kunne/dukke op, dvs. ingen syge børn, ingen akut fødsler, ingen sygdom, ingen overarbejde, ingen kriser eller ildebrænde, der skulle slukkes. Og hvad er oddsene for, at man får lov at nyde de 9 retter på byens bedste location med nogle af de bedste damer man har – til sådan et view her?

Nej, vel. Den slags skal man huske ikke at tage for givet. Hvor er det dog uendeligt priviligeret. Det var den bedste aften! Og noget, jeg trængte rigtig meget til. Hvor er jeg dog glad for den af os (ingen husker hvem), der i tidernes morgen for hundrede år siden, oprettede en mad-klub-konto og fik igangsat faste overførsler fra alle – således at vi lige pludselig havde verdens sejeste madklub kørende – og i går kunne høste frugterne heraf. Genialt.

Maden var helt eminent god. Jeg var faktisk ret spændt, for som overhormonel preggo, så KAN det hænde, at ting jeg engang kunne lide, pludselig ikke smager spor godt i min mund – eller at mystiske crawings opstår og gør mundvandet løst, uden at min hjerne helt forstår hvorfor. Men det hele var så lækkert. Frisk og nordisk, afstemt og skørt delikat. Her er et lille udvalg fra min aften på Amass i går:

IMG_2463

Vi har dog en særlig evne til, når vi er ude, alle os damer, åbenbart at ramme de dér kaos dage, hvor København går i sort. Sidste gang vi alle kunne samles og var ude og drikke drinks på Vesterbro, husker jeg tydeligt min hjemtur til Ydre Østerbro som et surrealistisk og absurd scenarie med bæltekøretøjer og helikopter som ledsagere af min stakkels stressede taxamand – fordi en terrorist åbenbart havde besluttet sig for at gå amok. I går endte vi i Christianshavns og Refshaleøens afspæringer, fordi en anden slags gal mand havde besluttet sig for at skyde løs.

Jeg stemmer derfor klart for flere dame-dates, mere gourmet – og en del mindre afspærring og blå blink. Hvis vi så kunne aftale, at vi lige stopper med at gå rundt og skyde på folk, uanset hvor de er fra, så ville det altså også være ret super.

 

 

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

DE FINESTE PUDER