BARSELS OUTFIT #1

BARNEVOGN: HVAD SKAL VI VÆLGE?

c97u2785-2560x1440

Barnevogns snakken. I ved – den der om, hvilken én, man skal vælge – Hvad der er det bedste…åhh, skyd mig! Jeg synes simpelthen, det er sådan en jungle at finde rundt i.

Og jeg føler, det er meget besværligt at fornemme og navigere i på forhånd – fordi behov jo som regel er meget individuelle og kan være svære helt præcist at forudse. Ikke desto mindre, så havde vi ikke helt heldet med os for 5 år siden. Vi brugte en del tid på at trevle terrænet igennem og endte med at købe én brugt, som vi troede ville være god. Det var den ikke. Og jeg endte derfor med at gå rundt og brokke mig højlydt rundt om søerne hver eneste dag, flere gange om dagen i 10 måneder. Godt og vel. Det er vist det, man kalder spildt energi.

Det kunne derfor være ovenud fantastisk og gennemgribende rart, om det denne gang kunne lykkes at bruge størstedelen af min barsel med et køretøj, der rent faktisk fungerede og ikke antænder mig som et tørt juletræ i lys luge, hver gang man triller rundt med den.

Men hvad skal man så vælge? Det er der jo selvsagt ikke kun ét svar på. Og vores behov må også siges at være forandret siden sidste barsel for 5 år siden. De er faktisk næsten stik modsat. Vi får nu et vinterbarn. Som kan stå ude meget af tiden, fordi vi nu har et hus og en have. Med en terrasse og overdækning. Vi har heller ikke brug for kombi vogn, for vi HAR allerede en klapvogn (fra Stokke), som er noget af det eneste, vi har gemt fra Pavens første år, fordi den var/er så god. Naturligvis benytter vi stadig byen en del og vil da gerne kunne komme ind og ud af busser, men nu bor vi altså i forstaden, med egen sø i baghaven og ti minutter til Hellerup Havn. Så vores behov er et ganske andet, end da vi ventede en sommer pige på indre Østerbro på 3. Sal. Vi vil også gerne kunne tage en del til sommerhuset.

MEN HVAD VÆLGER MAN SÅ??

Silver Cross får altid flotte ord med på vejen og er super smukke. Og ret solide. Men knap så praktiske at pakke i en bil. Stokke var vi glade for på klapvognen, men deres barnevogne er ret kombi-by-agtige, og lidt for små til vores behov. Umiddelbart. Odder hører man altid godt om, ligeså Emmaljunga, nogen sværger mest til ene, andre det andet, begge er store, gode solide vogne, virker det til. Men måske ikke de mest fashion-smarte 😉 De virker dog til at have gennemtænkte detaljer, hvilket i praksis er vældig rart.

Bugaboo er derimod min favorit, når det kommer til æstetik og det visuelle. Klart den pæneste vogn, synes jeg. Men de er altså ret små. Både ret lave, meget små vognposer underneden og heller ikke verdens største liggemål. Jeg tror, den havde egnet sig langt bedre til da vi boede i byen. Men der jo mange alternativer. 

City Elite babyjogger har jeg også hørt godt om. Perfekt til byliv, nem at klappe sammen og så er den også god at løbe med, siger de kloge. Men spørgsmålet er jo så, OM jeg nogensinde får genoptaget det dér løb. Lige nu forekommer det ret utopisk, eftersom jeg knap kan gå. Og om den i virkeligheden er samme mål som førnævnte Bugaboo, der er så fin?

Anyway….jeg har 6 uger til termin og skal i gang med at beslutte mig. Jeg kan ikke sådan rigtig gå – og det er derfor ret presserende efterhånden, at vi får styr på barnevogns-snakken, uanset hvor svær og træls, den er. Jeg har allerede spurgt til råds på min facebook. Men del endelig gerne jeres erfaringer her også, så vi kan blive klogere alle sammen 🙂

På DBA.dk, hvor jeg jo også blogger fast, har jeg for noget tid siden skrevet om gode råd til køb af brugt barnevogn, som I kan læse her, hvis I går med samme overvejelser. Jeg tror, vi køber en ny denne gang til herhjemme – og så køber vi nok en brugt, som kan stå fast oppe i sommerhuset – men nu må vi se.

 

Barnevogn

27 kommentarer

 • Christina Kornerup

  Vi venter vores første barn til januar og har brugt rigtig lang tid på at vælge barnevogn. Vi ville have en “rigtig” barnevogn med stort liggemål, men som også skulle være relativt let og meget nem at samle/pakke sammen. Vi var rundt og kigge på en masse forskellige og endte med at vælge en Stork, som kun sælges i Ønskebørn. Den har mange ligheder med barnevognene fra Odder, men er bare lidt bedre på flere områder, synes jeg. Stork er meget nemmere at skille ad og samle igen. Stellet kan klappes sammen med en hånd. Kalechen kan lægges ned med en hånd. Der er indbygget solskærm osv. Odders barnevognskasse er også ret besværlig at sætte på stellet sammenlignet med Stork og min mand, som er en rigtig elektronik og teknik nørd, kunne slet ikke leve med det 🙂
  Emaljunga kiggede vi også meget på, men den virkede bare ikke så lækker som Odder og Stork. Desuden synes vi, det var lidt dumt, at når man tager hjulene af Emaljunga, så sidder pindene som hjulene sidder på og stritter ud og kan ødelægge ting, der ligger ved siden af stellet, hvorimod når man tager hjulene af Odder eller Stork, så sidder pindene på selve hjulene, og stellet bliver derfor meget lille og intet stritter ud. Det er svært at forklare og skal nok ses 🙂 Det er selvfølgelig kun aktuelt, hvis man skal have hjulene af for at få barnevognen i bilen, og det er vi faktisk nød til, selvom vi har en meget stor stationcar. Vi har nemlig et stort hundebur i bilen til vores elskede schæfer.
  Og der er endnu et godt argument for at vælge Stork. Den er så flot. Eller det synes jeg i hvertfald – smag er jo individuelt. Vi har valgt den med grå overdel.
  Jeg glæder mig så meget til at blive mor og til at trille den lille i den fine vogn 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Først: Tillykke med familieforøgelsen til januar! Hvor bliver det spændende! 🙂

   Det er jo helt vildt, så lang tid man bruger på at vælge barnevogn! Gisp….suk 🙂 Men ja, vi har været igennem en del af de samme overvejelser som jer. Vi har ikke verdens største bil – og vil nok købe en brugt gammel til at stå fast oppe i sommerhuset, så vi ikke skal slæbe frem og tilbage. Men derfor vil man jo stadig gerne kunne klappe vognen sammen og tage den med på farten….

   Det er sådan en jungle. Og jeg er nået dertil, hvor jeg bare rigtig gerne vil vælge det rigtige for os – vores behov og nuværende situation – så er jeg sådan set bedøvende ligeglad med om det er den pæneste eller den dyreste, etc. Jeg var SÅ ked af vores valg for 5 år siden, og det var alt for mange spildte kræfter, jeg brugte dengang.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nylæser

  Har i kigget på Stork (ja ikke stokke men stork) barnevogn?
  De er ret nye på marked og mere fashion end Odder og Emmaljunga hvertfald ifølge min sælger søster der arbejder i en børne udstyr forretning 😉 jeg er selv enig i den er mere moderne end de andre.
  Ang bugaboo så synges jeg personlig ikke den er alle de mange penge værd. Lidtkassen er meget “kasset” og de små flyver nemt rundt deri. Den er ret høj i kassen så når de små skal sidde op deri kan de næsten ikke se op over. Der er heller ikke plads til seler i kassen. Klapvogndelen er jeg lidt mere fan af, men ikke meget. Hele sæddet bliver rykket når barnet skal sidde op/ligge ned. Når de lægger ned stritter benene op i luften og når de sidder ned kan benene kun være ned af.
  Flot er den, ja 🙂 men jeg er ikke selv fan af det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Nej? Kender slet ikke mærket, har aldrig hørt om det…?

   Nej altså problemet er nok lidt – at jeg har hørt disse ankepunkter før fra andre med Bugaboo. Så jeg ved heller ikke, om det er den rigtige for os….men de er bare mægtig fine 😉 Men omvendt virker de også ret lave. Hvilket må være ret træls, når det er manden, der skal ud og gå?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg synes også Stork barnevognen er pæn. Har ingen erfaring med den. Vores budget var (desværre) heller til den.
  Vi blev imidlertid anbefalet Basson Nordic Lux fra flere, da vi helst ville købe fra ny (pga et par dårlige erfaringer med brugt). Så den valgte vi, men vi har ikke gjort os erfaringer med den selv endnu, da baby først kommer indenfor de næste uger.. Jeg læste også denne anmeldelse: http://midtimellem.dk/2014/08/basson-nordic-lux-barnevogn/
  Synes det er en jungle at finde rundt i og det er svært at få en anbefaling fra andre, da man har forskellige behov og præferencer. Håber vi har valgt det rigtige for os og at I finder den helt rigtige vogn 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Mange tusinde tak for dit input! Og ja, jeg er helt enig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Vi har også en stork som Christina beskriver ovenfor. Jeg ELSKER den. Verdens bedste vogn, simpelhen så gennemtænkt. Prøv den 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Min første tanke var også Stork. I øvrigt vist udviklet af en som i mange år har arbejdet med Odder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg går også i overvejelser om hvilken barnevogn det skal være. Er i 25. uge med det første barn, og synes også det er noget af en jungle. Er nervøs for at vælge forkert og have spildt næsten 10.000kr på den forkerte vogn.

  Synes det hjalp en del at få styr på vores fokuspunkter – en vogn til byen, som er høj nok til at far på næsten 2m kan holde det ud. Og desuden gerne langt liggemål, så vinter 2 også kan foregå i barnevogn.
  Er vild med designet af Stork og Odder, da de virker super solide med metalramme. Desværre fås de ikke med drejehjul. Den eneste barnevogn jeg har kunnet finde med drejehjul er Emmaljunga. Dem synes jeg heldigvis også er fine! Så er der jo bugaboo, men den er for lav, og Stokkes har for kort liggemål og virker desuden ikke ret stabile.
  Haha, utroligt, at det er noget man kan bruge så meget tankekraft på! Tror snart bare jeg træffer en beslutning, så det er overstået ;-).
  En ting er sikkert – jeg skal købe hos Danmarks Barnevogne på Amagerbro. De er så tålmodige og servicemindede, og så kan jeg godt lide ideen om at støtte op om en lille butik i stedet for en stor kæde. Heldigvis kan jeg gå derhen på 10 minutter 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Ja, det er jo derfor, det er en ret svær – og stor beslutning med en barnevogn. Og jeg taler jo endda af BITTER erfaring. Det er ret mange penge, man fyrer af – og det er noget, man bruger RIGTIG meget. I rigtig lang tid. Så det kan godt svare sig at være glad for det, man har købt. Jeg brugte mange penge på en masse mystiske ting under mit første barn, hvor jeg set i bakspejlet nok må indrømme, at jeg ikke havde behøvet alle de ting eller noget i dén prisklasse 🙂 Men liiiige med barnevogn: der må jeg bare sige. Jeg gik en million kilometer HVER dag – i over et år. Og det er fandenme ikke dét værd, at spare her…..!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • AnneC

  Det ER en jungle! Og hver vogn har sine fordele. Jeg kunne sagtens have en tre-fire stykker, alt efter hvad jeg skulle… Meen, det bedste må jo være at have een vogn, der opfylder de fleste behov.
  Vi prioriterede et langt liggemål og høj kvalitet, og endte derfor med en Odder. Ja, den er ikke så lækker i designet som Bugaboo, eller så smuk som SilverCross (suk), men den holder, kan klappes sammen og komme med i sommerhuset, fungerer på både asfalt, græs og grus, og så er lynlåsen i forlæderet ret praktisk. Den bliver ikke skæv af vægtbelastning på styr/fodende (et barn der sidder ovenpå, en pusletaske på styret) som flere af mine veninders Emmaljunga desværre er blevet.
  Et alternativ kunne være at have en “havevogn” med stort liggemål, og en lettere, mere fiks, til gåture om søen, til havnen osv. Men gå ikke ned på liggemål – det er også skønt at kunne have et større barn med ud selvom det er sovetid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Præcis Anne. Du rammer sådan ca. ned på alle vores egne pointer og behov her 😉
   Jeg kunne nemlig også sagtens have en tre-fire stykker, alt efter hvad jeg skulle… Vores situation er jo en lidt anden nu end for 5 år siden, da vi boede på 3. sal i lille lejlighed på Østerbro. Nu bor vi i et stort hus med have og masser af plads, til både at køre vogn ind og ud. Jeg bruger naturligvis byen meget stadigvæk, da vi bor så tæt på, men alligevel vil behovet være et ganske andet end det var første gang – nu har jeg jo ligesom også én i forvejen, hvorfor jeg jo ikke kan bruge alle mine dage på caffe latte dates ved søerne i indre by 😉

   Langt liggemål og høj kvalitet er netop i mit søgelys!! Måske forbi det begge var ting, vi gik på kompromis med første gang – til STOR fortrydelse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise B

  Jeg vil bare tilslutte mig ovenstående kommentar – Stork barnevognen er simpelthen så lækker, fine detaljer, super nem at klappe sammen og have med i bilen. Vi har brugt den i halvandet år nu, og med en lillebror på vej (burde være ude nu 😖) 😊 så vil den blive brugt de næste mange år.. vi har købt en Odder som ekstra vogn, og jeg hader den er så skide omstændig at slå sammen og fylder helt vild 😊 Jeg er vidst blevet lidt for forvent med min stork 💙

  Held og lykke med jagten…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Mange tak for din kommentar, det er hermed noteret 🙂 Har aldrig før hørt om det mærke…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Husk at der er mega lang ventetid på vognene! Da vi bestilte vores fik vi at vide at det var omkring 8 uger.
  Og hvis I skal have en barnevogn i stedet for kombi, så tjek Babysam ud, for jeg har set i et par af deres butikker at de sælger modeller fra Emmaljunga med 20% bare fordi de er fra 2016. Skal faktisk ud i den i Fields i dag, så kan jo lige tjekke hvad de har og snappe dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Vi har netop været forbi og kigge på præcis dét du nævner 😉 Hvordan har maven det??

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cool. Så også at de havde nogle Odder med rabat.
   Maven har det festligt. Jeg er ikke helt enig. Synes sgu at det her graviditetshalløj tager meget lang tid og en smule besværligt. 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Leila

  Jeg synes du skal købe en sovevogn til haven! Vi købte en billig fra babysam efter vores Odder blev stjålet! Jeg blev aldrig fan af vores Odder, synes den var kæmpe stor, tung og besværlig at skubbe rundt, særlig i glat fører…. vi har en Emmel Junga med drejehjul fra vores første og den er meget bedre at have med rundt også på tur i bilen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Ej, hvem fanden stjæler en barnevogn!!?? SKUMLE..Grrrr…hvor tarveligt.

   …..Nej, det er jo også netop derofr, det er så enormt svært at købe barnevogn – for mens nogle elsker de store vogne, er andre slet ikke fan….det eneste jeg ved, er, at dén vi selv havde for 5 år siden, som var en mellemting mellem en decideret kombi og en stor flyder, slet slet ikke fungerede for os. Jeg hadede den. Og det gjorde jeg dagligt i 10 måneder. Spild af tid 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Manja

  Helt klart sovevogn hjemme, og så en kombivogn ellers. Så kan man også vælge to helt forskellige. 😀

  Jeg fandt eksempelvis en virkelig fin gammel Silver Cross på DBA til 200 kroner. Den kunne ikke køre, men var jo perfekt til terrassen. Den havde aldrig fungeret som primærvogn, fordi styret er lavet til en på omkring 1.50. 😉

  Vi har haft Bugaboo til begge drenge her. En brugt Cameleon til den store, og en ny Buffalo til lillebror. Har været superglad for begge modeller, men vil måske anbefale dig at kigge på Buffalo? Den er højere, mere robust og lidt mindre by-agtig end den mindre model. Men stadig nem og lækker at gå med, klappe sammen osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Hej Maja, ja det er også et lignende set-up, jeg egentlig havde i tankerne. Nu hvor man HAR have og terrasse, men omvendt, så virker Bugaboo bare ret små? Altså liggemål er da ikke så store, vel??

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Vi har haft præcist samme tanker med lillebrors ankomst i december. Har en Odder fra 2012, som bliver den primære barnevogn herhjemme. Men den er altså stor! Så vi har denne gang suppleret op med en Bugaboo Donkey Mono, som vi modtog igår. Den er FANTASTISK! Ja liggemål er ikke det største, men af erfaring så røg storesøster alligevel i klapvogn omkring de 6-7 måneder, hvor barnevogndelen ikke længere passer. Til middagslurer derhjemme har vi jo stadig den store Odder, men på farten Bugaboo’en 🙂 Tror det kommer til at fungere for os 🙂 Personligt ville jeg dog aldrig vælge en Silver Cross. Vi kiggede på den istedet for Odder i sin tid, men den er simpelthen så tung og upraktisk. Held og lykke 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Nej, det er sandt – de er ret store og klodsede, Silver Cross. Tror heller ikke, jeg kunne vælge den by the end of the day. Men de er godt nok smukke!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Det ER en jungle – Jeg fik dog ret hurtigt sporet mig ind på en Odder, og endte med en Odder North, købt fra ny! Og jeg ELSKER den! Vi bor i Åbyhøj – En lille forstad til Århus, som dog ligger så centralt at gåturen til centrum kan klares på 30 minutter 🙂 Men vi er samtidig tæt på skov og natur, og dermed skulle vi bruge en vogn der både kan komme rundt i byen, i skoven og også kan klare en tur i klitter og ved Vesterhavet, når vi er i sommerhus. Og Odder North har bestået testen 🙂
  Men igen – Det er en smagssag om man vælger en Odder eller North. I min omkreds er der flest med en Odder, hvilket hjalp mig lidt på vej 🙂 I øvrigt er den SUPER NEM at klappe sammen og kan være i langt de fleste biler 🙂

  Derudover har vi også en City Elite, som venter på at blive taget i brug, dog som klapvogn. Foruden den har vi også en Thule Urban Glide løbejogger. For selv City Eliten er af mærket “Baby Jogger” så er det desværre ikke en vogn der er egnet til løb. Jeg er bekendt med at flere anvender den til det, men den skulle ifølge de kloge hoveder med forstand på løb ikke være super fornuftig! Hvis du gerne vil have en Baby Jogger, så skulle model “fit” være et bedre valg til løb 🙂

  Jeg håber du finder en vogn der passer jer – Og jeg glæder mig til at høre om dit valg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Emmaljunga Big Star Surpreme med S-stel (drejehjul). Den kører fantastisk, både i byen, på stranden og i skoven. Den har god plads til opbevaring. Og jeg synes, den er nem at klappe sammen og smide bag bilen. Dark Grey er så fin 🙂 Danmarks Barnevogne på Cristmas Møllers plads kan virkelig anbefales, super service.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Nu er det ved at være lidt tid siden at du skrev dette indlæg, men jeg prøver lige alligevel 😉
  Jeg er førstegangsgravid, og i syv sind over hele det her barnevognsvanvid! Min kæreste og jeg bor i Århus på 3. sal, og bruger både byen, skoven og alt derimellem. Jeg har fuldstændig forelsket mig i stokke – men får samtidig tudet ørerne fulde af langt liggemål, og har i den forbindelse kigget på stork. Hvad er din erfaring i forhold til at bo i etageejendom? Det værste jeg kan forestille mig er vitterligt at bruge 10.000+ på en barnevogn jeg ikke bliver glad for…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Uhh, det er så svært fordi det netop er meget inviduelt. Hvad der er rigtigt for nogen er det ikke for andre 🙂 Vores nuværende Emmaljunga ville dog helt sikkert være for stor til jer, tror jeg. Måske Stokke vil være et godt bud? Den anden kender jeg desværre ikke. Men hvis I skal have den ind og ud og nogle gange op, så skal den være rimeligt handy. Men jo – det er rart med et langt liggemål – synes jeg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

BARSELS OUTFIT #1