BARSELS OUTFIT #2

GLADE FØDDER – GLADE BØRN

pa090032ecco1Sponsoreret af ECCO

Jeg har før skrevet om det herinde, men Paven og jeg er ikke altid enige om, hvad der er smart beklædning. Min datter er en særdeles egenrådig bestemt dame – med sine HELT egne ideer om, hvad der holder. Jeg er – indrømmet – til mere afdæmpede farver og knap så syntetiske, flæsebesatte ting, mens hun ikke kan få farver, knald og girly-vibes nok. Jeg tænker praktisk – det gør hun ikke.

Så sent som i morges blev hun sendt i børnehave i tis regnvejr med tylskørt ud over Thermobuksen, for dén slags forhindringer slår hende ikke ud. Jeg indrømmer derfor gerne, at jeg kunne have ønsket mig et par vinterstøvler i en afdæmpet sort. Men Paven går i skovbørnehave, er ude i ALT slags vejr – og i mange timer hver dag, ugen ud. Derfor er det langt vigtigere, at hendes sko og støvler er ORDENTLIGE. Og at hun rent faktisk tager dem på. Og beholder dem på! Det har vi nemlig haft lidt udfordringer med.

pa090083

Når man er en 5-årig forfængelig enehersker, finder man øjensynligt sine veje, hvis man ikke kan lide sit outfit. Jeg har derfor både prøvet at hente barn, der havde haft bare fødder på legepladsen hele dagen (om sommeren, men stadigvæk!) og barn med 3 numre for store sko, fordi hun besluttede at bytte med bedste vennen, der i stedet fik dem, hun ikke gad have. Han tog så på ferie – og der gik således 3 uger, før vi fik vores kondisko igen. Ak….

Derfor var jeg heller ikke tvivl om disse vinterstøvler fra ECCO. Modellen hedder Biom og de bløde vandrestøvler er netop designet til alt slags vejr. Det kan tit lyde som en kliche, men med vores datter ER hun vitterlig ude i ALT vejr. Og hun vil også altid på tur i weekenden, når det ikke er børnehave tid. Her får jeg en støvle, som jeg ved er varm og tæt – og som jeg ved, hun vil have på. Den vandtætte GORE-TEX membran beskytter hende mod vind og vejr. Og hun elsker farven! Det er næsten for nemt, ikke 😉

Allerede i søndags, da vi gik ned til søen for at fodre ænder og svaner, insisterede hun på at få dem på. Selvom det teknisk set stadig er lidt for varmt til dem. Men hun fik naturligvis lov. Som I ser, så var det én af de dage, hvor hun HELT selv fik lov at vælge outfit…. Når man er 5 år……hun var SÅ veltilfreds og SÅ stolt over, hvor laber hun var. Og det er faktisk ret uimodståeligt. For mig slår det langt min egen trang til at tage over og farvestyre lidt i sammensætning af tøj og stil. Så længe hun er ordentlig varm og komfortabel.

pa090062

Én anden ting, som hun går ret meget op i, den lille dame, er nemlig god komfort. Jeg tænker, vi ikke kan være de eneste, der oplever dette??! Hun NÆGTER at tage sko eller tøj på, der ikke sidder ordentligt. Og et eller andet sted, så forstår jeg det jo udmærket, skønt vi ofte lave sjov med hendes diva attitude.

En barnefod er rent faktisk heller ikke blot en mindre udgave af en voksenfod. I løbet af de første 18 års vækst ændres alt i forbindelse med fodens form, hvilket er ret vildt at tænke på. Børns fødder vokser i ryk. I de første 2 år vokser foden ca. 2 cm om året, hvilket svarer til næsten en halv skostørrelse hver anden måned. Vildt, ikke?
Fra 2-3 års alderen vokser den ca. 1,5 cm om året, eller en halv skostørrelse hver tredje måned. Herefter vokser foden heldigvis langsommere med ca. 1 cm om året indtil 13-15 års alderen. Det siger sig selv, at når fødderne vokser så hurtigt, skal børneskoenes størrelse kontrolleres flere gange årligt. Og at det er enormt generende for barnet, hvis en sko ikke sidder til korrekt og ikke virker rigtig. Så helt ærligt: jeg forstår hende.

ECCO’s pasform sikrer, at skoen slutter tæt om vristen og er løs om forfoden, hvilket åbenbart er den bedste betingelse for de små fusser ifølge alle kloge skofolk.

(Prøv eks. at tage fat med hånden foran vristen, så dine fingre føles stramme/låst fast. Hold derefter om vristen og bemærk, hvor frit og nemt dine fingre kan bevæge sig, hvilket netop er sådan foden bør have det).

Så ja. Ingen afdæmpede sorte vinterstøvler her. Masser af pink. Masser af fart over feltet. Masser af komfort. Glade fødder -> glade børn – > glad mor.

pa090029pa090028

Dette indlæg er sponsoreret af ECCO, men ord og holdninger er helt vores egne 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

BARSELS OUTFIT #2