BABYUDSTYR

UGE 36 / TÅLMODIGHED

week36

Så nåede vi sørme uge 36. Graviditet er saftsusemig noget syret noget. Har gennem hele graviditeten følt, at tiden bare sneglede sig af sted. Og at jeg har været gravid i dobbelt så lang tid, som alle andre 😉 Nu er der kun nogle uger tilbage. På den ene side gør det mig glad. Nu er der lys for enden af tunnelen. På den anden side, så føler jeg mig ikke helt klar. Er det seriøst nu??! Hvordan er man mor til to?? Er det bare helt slut med søvn de næste to år nu?? Sikkert…..damn. Gys.

Jeg døjer fortsat med en ret slem bækkenløsning. Det hæmmer mig desværre en del. Min jordmoder skal derfor have mig ind til en mulig igangsættelses-samtale om små ti dage. Og jeg aner ærlig talt ikke rigtig, hvad jeg helst vil. Tilbuddet kommer fordi, der trods alt er grænser for, hvor længe man skal gå rundt og have SÅ ondt, når barnet ret beset er færdig-ruget. Men samtidig har naturen jo en eminent evne til selv at vurdere, hvornår det uungåelige skal ske. Og det er – i 9 ud af 10 tilfælde, det bedste for alle. Både mor og barn. Men jeg er – indrømmet – på grænsen til at blive skør. Jeg kan nærmest ikke gå nogen steder og alle bevægelser er en pinsel. Søvn er heller ikke noget, jeg får. Det er altså lidt træls. Men nu starter min barsel – og jeg kan måske tage den (endnu mere) med ro og forhåbentligt ser det hele lidt lysere ud om 10 dage, når jeg skal til samtale. Jeg har haft nogle ret sorte dage. Hvor man bare har lyst til at være sur som en 5-årig og stampe i jorden, mens man bare holder sig for ørene og råber lalalalalala, når gode mennesker omkring én prøver at opmuntre. Fordi det hele bare føles så håbløst. Jeg har haft dage, hvor det føles som om, jeg er den eneste gravide i verden, der døjer med det her. Ved jo godt, det er langt fra sandt. Men det er bare ikke altid smerter, som andre ser. Og når de sidder i en så stædig krop som min, så bliver det ret usynligt.

Er der mon nogen af jer, der har prøvet igangsættelse? Er det rigtigt, at det hele så trækker en hel del mere i langdrag?

Min første fødsel tog jo kun 4 timer og ingen smertestillende. Det kunne jeg egentlig godt tænke mig at bestille igen, tak!……

uge36

Jeg kan desuden ikke passe NOGET SOM HELST tøj længere. Jeg kan ikke en gang passe mine graviditetsbukser!! Seriøst….jeg har derfor været i H&M og købe preggo strømpebukser, så jeg kan klemme mig i et par løse kjoler over de næste uger. Denne er en gammel sag, men den kan øjensynligt udvides til det uendelige, jubiii. Mine støvler er nye. En rigtig mommy gave, når man har ondt af sig selv. De er en drøm at have på!

Kjole: By Malene Birger // sko: Angulus // scarf: LaLa Berlin // jakke: Stella Mccartney (Kids) // taske: Goyard 

****

35 kommentarer

 • Med lillesøster prøvede jeg en “halv” igangsættelse. Hindeløsning om lørdagen og mandag havde jeg faktisk ringet til klinikken og bestilt tid til “rigtig” igangsættelse, da veerne pludselig satte ind, og vi nappede fødegangen i stedet for.

  Jeg var ret nervøs for risikoen for vestorme under en eventuel igangsættelse, men jeg har virkelig sjældent hørt, at en igangsættelse var en dårlig oplevelse. Jeg kan fuldt ud forstå din ængstelse, men der bliver heldigvis passet eminent godt på de gravide i dag <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Tak for input, det hele er jo så individuelt, så ved godt, det er svært at sige noget generelt, der gælder for alle. Men man kan alligevel godt have brug for at høre, det nok skal gå 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh dit pus. 🙁 Det er jeg ked af at høre at du nu også er ramt af bækkenløsning. For fanden da også.Min veninde døjede også helt vildt meget med det. Kæft hvor jeg føler med dig.
  Sig til hvis du vil have besøg, så kommer jeg med kage og chokolade og krammer.

  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Tak søde du. Ja det har jeg jo egt. været ret længe. Men det bliver desværre bare værre og værre. Håber alt er godt hos dig?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er sgu indtil videre rimelig forskånet. Men nu er jeg jo i starten af tredjetrimester, så er spændt på hvad der sker de næste par uger.
   Er du gået fra egentlig?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   1 dag tilbage! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er så fin, så absolut fin!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna L

  Hold nu op, hvor lyder det altså bare rigtig, rigtig træls! Hvor er det ærgerligt, når graviditeten ikke bare kan være en glædens tid, men fyldes med smerter, bekymringer og dårlig selvtillid. Jeg krydser fingre for, at du får en god og “nem” fødsel, uanset hvordan den kommer til at foregå, og at du får en skøn barsel!
  Ps. Selvom det ikke hjælper noget som helst, så ser du altså virkelig godt ud – på de første to billeder kan man jo næsten ikke se, at du er gravid!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Tusinde tak for de søde ord. Jeg tror dog, det er vinklen, for man kan bestemt godt se, jeg er gravid! Jeg er faktisk ret stor 🙂 Men jeg kan godt selv selv, jeg har fået valgt et billede, hvor maven ser væsentligt mindre ud.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Føler med dig. Går selv ind i uge 30 nu og mit bækken har drillet siden uge 20, hvor jeg lige havde en uge hvor jeg bogstavelig talt ikke kunne gå på grund af smerter. Heldigvis har ro, en fys og en oesteopat hjulpet mig, så jeg ikke er blevet helt handicappet og fortsat fungerer og kan gå på arbejde- på trods af væsentligt nedsat aktivitetsniveau. Det er vores den første, så der er heller ikke en storesøster, der kræver en masse energi. Håber at barslen og roen også vil hjælpe dig…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Ja, det håber jeg også. Havde regnet med og håbet at vores ferie i Grækenland for nogle uger siden gjorde tricket, men det var bare slet ikke tilfældet. Men det kan være fordi, der netop havde været alt alt for travlt op til. Så kroppen liige skal restituere. Nu må vi se. Men når man allerede har et barn i husstanden, så får man jo ikke helt lov til bare at ligge stille på sofaen…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg har aldrig skrevet en kommentar til en blog før – men nu er jeg altså nødt til det, for kan byde ind med en meget opmuntrende melding 🙂 Jeg fik mit andet barn for otte måneder siden og gik 12 dage over termin. Aldrig har jeg været så modløs, vred, trist, arrig og nedtrykt som de 12 dage – og det var både bekymringerne om at have to børn og så bl.a. også udsigten til at blive sat i gang og en langtrukken, smertefuld fødsel, der gjorde mig urolig. MEN – jeg fik nogle igangsættelsespiller til samtalen, som satte gang i nogle rytmiske, smertefri plukveer men intet andet. Der gik lidt over et halvt døgn derfra, så fik jeg den første ve og 2 1/2 time derefter var min datter ude! Så igangsætning behøver absolut ikke betyde en lang, sej omgang 🙂 Nå ja – og selv om en baby selvfølgelig kommer med lidt mere afbrudt søvn, så har jeg altså fået sovet ganske godt siden hendes ankomst. Så det hele skal nok gå 🙂 Pøj pøj med det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Tusinde tak Mette, hvor er det bare sødt af dig. Jeg er så taknemmelig for, at har lyst til at kommentere for at opmuntre mig! Tak 🙂 Åhh, jeg håber, mit forløb bliver så gnidningsfrit som dit. Men man har bare ikke den slags garantier, det ved jeg godt. Jeg er nok bare ved at nå punktet, hvor jeg ikke rigtig orker mere. Kan tydeligt huske det fra forrige graviditet også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Du ser smuk ud!!
  Jeg blev sat igang – 2 timer efter kom de første veer – 4 timer senere var hun født og tilmed uden smertestillende af nogen art!
  Hepper på dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Tak! Jeg vil gerne bestille en gentagelse af dit forløb, tak 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte Buus

  Hvor ser du bare godt ud.
  Hvis du har bækkengener, hvorfor er du så ikke blevet sygemeldt, så du kan passe godt på dig og din krop?
  Jeg føler med dig og kender til bækkenløsning – eller graviditetsbetinget bækkengener, som de så fint kalder det 🙂
  I min første graviditet blev jeg sygemeldt i uge 8 og i min anden graviditet blev jeg sygemeldt i uge 5 med smerter.
  Jeg har trænet en masse pilates for at holde nogenlunde samling på kroppen, så jeg ikke skulle være sengeliggende hele tiden. Men jeg har hele tiden vidst at det var mit lod, at have bækkenløsning og vil meget heller have bækkenløsningen end f.eks. kontinuerlig graviditetskvalme og opkast. Så jeg har prøvet at få det bedste ud af det. Det bliver godt igen, om end jeg stadig har bækkenløsning den dag i dag.
  Nå, det jeg vil sige er, at jeg er sikker på, at du får en hurtig fødsel endnu en gang.
  Jeg fødte også på 4 timer første gang, og anden gang på 1 time og 57 minutter fra første tegn (vandet gik i et vandfald) og til Felix blev født. Så det er godt at have tasken klar og styr på børnepasning, for man siger, at fødselstiden halveres anden gang 🙂 just saying 🙂 jeg bilder mig ind, at jeg fødte hurtigt begge gange, fordi kroppen er god til at give efter, når der er bækkenløsning.
  Og til sidst vil jeg sige, at selvom det kan virke hårdt til sidst, så undgå igangsættelse (dog kan hindeløsning på terminsdagen anbefales :)) fordi baby skal have lov at være klar. Jo tættere på termin du kommer, jo mere klar er baby til at møde verden, og jo nemmere tager baby det hele, når den kommer frem.
  Min jordemoder sagde, at selvom man siger, at man er ved termin i uge 37, så gør de sidste uger underværker for barnet og modner det. Og f.eks. Minimerer man maveknep og kolik, og barnet har også flere kræfter til at sutte og dermed skabe den gode amning lige efter fødslen. Og ikke mindst at de sover godt. Det har i hvert tilfælde været sandt for mine børn.
  Så selvom den sidste tid synes hård, så se det som en investering, som er givet godt ud på den anden side.
  Glæder mig til at høre mere om den sidste tid og efter fødslen.
  Pøj pøj 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Tak for din fine kommentar. Jeg har faktisk også været deltids sygemeldt i nogle uger. Og hovedsageligt arbejdet hjemmefra, når jeg har skullet det. For at minimere belastning. Jeg har ikke haft det store valg, kan end ikke gå op til toget nu. Lidt træls, mildt sagt. Men ja, jeg synes bare ikke, jeg mærker nogen rigtig bedring af nogen art.

   Jeg ved godt, de siger, at det statistisk set har stor chance for at gå ret stærkt denne gang med fødsel. Men det er jo natur og biologi og det kan principielt lige så godt blive noget langstrukkent lo…..jeg ved det ikke. Ved bare at jeg på den ene side, er fristet af at sige ja til igangsættelse for at komme af med min invalide tilværelse og mine smerter. Mens jeg på den anden side godt ved, at det er et par uger fra eller til. Thats it. Ja, nu må se. Det kan jo være, jeg er mere positiv om ti dage, når jeg har mærket ordentligt efter. Tusinde tak for dit input!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så siger hende den trælse lige det med den hurtige fødsel nødvendigvis ikke sker igen 😉 Min ældste er født på 4 timer, mens lillebror tog 14 timer!!! Selvom lillebrors fødsel tog lang tid var det dog også en super oplevelse, da jeg var tilstede hele vejen fordi jeg ikke havde ve-Storm. Det gjorde aldrig mere ondt end jeg kunne håndtere 🙂 Mht igangsættelse har jeg ikke prøvet det, men håber for dig baby beslutter at være rar ved sin mor og komme selv 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Ja, det er jeg, som jeg også skriver, gode klar over 🙂 Der er ikke rigtig nogen regler for den slags 😉 Men det er nu alligevel rart at høre andres erfaringer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Risikoen ved igangsættelse er jo desværre også bare en baby der godt ku ha trængt til et par uger mere i maven….udover et træls fødselsforløb kan du pludselig stå med en lille dreng med kolik som kunne være indgået…det er sgu ikke bare sådan lige at “messe ” med naturen….. min yngste datter kom “for tidligt “, grundet svangerskabsforgiftning, og selvom der kun var tale om få uger så viste hendes mave sig desværre bare at være umoden og det medførte mange mavesmerter og megen skrigeri til følge – og dét er der heller ikke meget søvn i, sku jeg hilse og sige… held og lykke med lillebror. Jeg hepper så meget på dig ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Selve fødslen gik dog virkelig hurtigt og ukompliceret…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Søde Louise.
  Åh hvor jeg kender din følelse! Du har al min sympati. Jeg havde også bragende bækkenløsning med nr.2 og hvert et skridt og hver en vending var en pinsel. Senere hen har jeg haft stor problemer med mine hofter(ikke pga. bækkenløsning) og skjulte smerter er lede, for de er svære at acceptere både for en selv og andre. Hader når kroppen “forråder” en på den måde. anyways… Da min nr.1 var en meget stor baby, havde jeg hele tiden fået at vide at jeg ville blive sat i gang før tid. Det trak de dog i land, da vi nærmede os, til stor frustration for mig! Jeg vidste at nr.2 oftest er større end nr.1, og da han vejede knap 5kg ved fødslen 10 dage over tid, var det bare ikke fedt at vide. Nå, men jeg blev alligevel sat i gang med nr.2 pga uforklarlig blødning(som også havde indlagt mig i grækenland i uge 33 – absolut helvede), de turde derfor ikke tage nogen chancer da jeg pludselig blødte igen 38+0.
  Med nr.1 gik vandet af sig selv og derefter kom veerne, og derfor synes de at det var forsvarligt at sætte mig i gang, da min krop tidligere selv var kommet i gang på den måde. De tog derfor vandet 2 uger før tid, og uden nogen piller osv. Som de forudsagde, gik det hele i gang af sig selv. Med nr. 1 tog fødslen 12 timer fra vandet gik (fik epi), men nr 2 gik det bare så flot igen – overskudet anden gang, var helt anderledes, og jeg fødte en stjernekigger uden smertestillende efter ca. 6 timer. Tidsmæssigt ret meget efter bogen ift. første og anden fødsel. Nr.2 vejede heldigvis kun knap 4kg:) Hun kunne dog nemt have nået op på de 5, med små 4 uger oveni, gisp…!
  Lang forklaring, sorry;)
  Så… jeg blev altså sat i gang, kun med at få taget vandet, 2 uger før termin, og alt gik fint igang af sig selv.

  Jeg vil dog anbefale dig at starte meget blidt ud med “træning” efter fødslen, ovenpå slem bækkenløsning, så du ikke forcerer noget. Men sikke en lettelse, når først baby er ude.

  Jeg håber at du får en god fødsel <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Tusinde mange tak for din fine kommentar. Ja, der er mange overvejelser og mange tanker forbundet hermed. Jeg døjede jo også med blødninger under min første graviditet, og især efter faktisk. Men har ikke haft noget denne gang, mærkeligt nok egentlig. Nu må vi se, hvordan det hele går. Men efter første fødsel var træning slet ikke en mulighed, først efter 10-12 uger kunne jeg få min 8-ugers undersøgelse!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Du ser skide godt ud, selvom du er så langt!!!
  Jeg fødte på termin med min søn, så det kom meget bag på mig, at jeg gik 12 dage over med min datter!!! Blev sat i gang og fra 1. ve til hun var ude gik 3 timer. Det var en ret voldsom tur, for pillerne gav vestorm uden pauser, men det var så heldigvis hurtigt overstået. Jeg vil aldrig have de piller igen, men har til gengæld meldt mig til fødselsmodnende akupunktur når jeg kommer til 37+0. Det foregår hos Jordemoderhuset i Kbh. Jeg har hørt så meget positivt om det, så det må prøves!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Det har jeg ikke hørt om før? Hvad er det? Er det bare noget, man kan melde sig til?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ja jeg har booked en tid her:
   http://jordemoderhuset.com/modning-til-foedsel/
   Det koster lidt, men jeg har hørt så meget godt om det, så jeg giver det et forsøg! Jeg har termin 10/12, så du kan nok regne ud, at jeg helst ikke vil gå så meget over! Mine to børn har juleferie i ugen op til jul, så det ville være det rareste, at min mand og jeg lige havde 1-2 uger sammen med lillebror alene, så vi har tid til at etablere amning og lige give ham lidt ro, inden de to festaber fylder huset med fest og ballade 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Blev sat i gang med tvillinger i uge 37 + 2. De kom hurtigt, uden andre hjælpemidler end ilt (havde satset på epidural…), ikke smertefrit men på ca 6 timer, den ene med rumpen først 😂, med kampvægte på hhv 2800 og 3200 er jeg lykkelig for igangsættelsen! Det hjælper helt klart at være anden gangsfødende, hvilket jeg også var – så selvom alle fødsler er forskellige, så tror jeg på at du bare kører den på “rutinen” denne gang, på den helt gode måde❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Åh tusinde tak for sød og kærlig pep talk! Jeg håber sådan, du har ret 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Olsen

  Igangsat alle tre gange grundet gået over tid og store børn, så jeg kender ikke andet. Men det har ikke trukket ud i tid ift “almindelige”fødsler. Så tænker ikke du skal være nervøs for en igangsættelse. Pøj pøj med det hele.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Mange tak Tina. Jeg håber virkelig, det også bliver en god oplevelse denne gang.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Viola

  Igangsat og fødslen tog ca. 3 timer uden noget smerrlindring. Så jeg tror, at der er lige så mange forskellige igangsættelsesforløb, som der er fødsler i det hele taget 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie B.

  Jeg gik hhv 10 og 12 dage over tiden med mine, og første gang kom vi ud i en rigtig igangsættelse. Ikke med piller, men de tog vandet, og så fik jeg både vestimulerende drop og epi (sidstnævnte pga forhøjet blodtryk).Det var en superfin fødsel. Den var meget kontrolleret, men det var en rigtig god oplevelse, hvor jeg følte mig tryg og “med” hele vejen. Det tog ca. nu timer fra start til slut, og det var lige, som det skulle være.
  På trods af den gode oplevelse ønskede jeg mig brændende, at min næste fødsel ville blive mere… “naturlig” i mangel af et bedre udtryk. Jeg ville så gerne gå i gang af mig selv og klare det selv. Så da jeg igen gik langt over tid og blev mere og mere desperat, og der ikke skete en sk*d efter to hindeløsninger og alle andre tips, prøvede jeg akupunktur hos en jordemoder. Om det var det, der satte gang i sagerne ved jeg ikke, men dagen inden jeg skulle have været sat i gang, skete det helt af sig selv.
  Jeg ved så ikke helt, om du vil efterligne den model, for fødslen tog halvanden time, og babydrengen kom ud i ambulancen på vej til hospitalet. :o) Men i det mindste kom han ud af sig selv, og det var dét jeg ønskede.
  Jeg har hørt, at igangsættende akupunktur godt kan være med til at fremme lynfødsler, men jeg ved ikke om der er noget om det. Men noget virkede altså for mig! Sig til, hvis du skal bruge et navn – hun var superdygtig og rar.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Tusinde tak. Ja, der er nok næsten flere forløb end der er mulighed for at tælle. Den slags her kan man bare ikke rigtig planlægge og jeg ved det jo godt. Men man vil bare så gerne høre, at det nok skal gå og at det er gået fint for andre – for man magter bare ikke andet, når man er så langt, som jeg er nu, haha… ;o)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

BABYUDSTYR