BØRNEVÆRELSET: STOR PIGE NU

FREDAGSLINKS #11

skam-4-e-759x484

Det er fredag, weekenden banker på – og det er ved at være lang tid siden, jeg sidst lavede en fredagslinks. Men da jeg kan huske, I var en del, der elskede at læse dem – og jeg netop disse dage bevæger mig ret meget rundt på nettet (bækkenløsning, højgravid og tis regnvejr tillader ikke andet), var det på tide igen, tænkte jeg.

Fredagslinks er enkelt og redeligt blot en masse INSPIRERENDE LINKS, jeg har bevæget mig ad den sidste uge, mens jeg har surfet rundt på nettet. Ting og skriv, som jeg har været underholdt og forfærdet af og/eller forgabt i og som jeg synes, det giver mening at dele med jer andre.

Først og fremmest er jeg – som rigtig mange andre – helt og aldeles med på SKAM bølgen! Det er en vildt genial serie. På så mange planer, synes jeg. Lydsiden er derudover HELT eminent for min generation – da det er hele soundtracket til vores tidlige ungdom 😉 Derfor lod jeg mig naturligvis også lokke af overskriften Skal Even dø?

Den yderst interessante og ret vedkommende analyse fra Soundvenue om de tydelige Baz Lurhmann ’Romeo + Juliet’ referencer, der dyrkes intenst i tredje sæson ’Skam’, er virkelig velskrevet og tankevækkende. Jeg kan slet ikke vente med at se næste episode nu!

…og fra den ene ende af aldersskalaen – til den anden: Fra teenage kådhed og egocentrerede navlebeskuende problemer, til familie-logistik og voksenliv med alle dets reelle bekymringer og benspænd. Så blev jeg for nyligt ret inspireret af Signe (det er sket før, hun er altså enormt inspirerende!), da hun skrev dette indlæg om dårlig samvittighed og nye familierutiner.

Noget, som jeg tror, vi er en hel del mødre (og fædre), der kan nikke genkendende til! Det handler i grove træk om at udfordre sine rutiner lidt, starte med at ændre i det små, kigge lidt indad, overveje hvilket familieliv, det egentlig er, man gerne vil have, og hvordan man løser de mange udfordringer herved bedst. Jeg har selv været igennem en lignende proces for nogle år siden – og er langt fra i mål endnu med en facitliste på den perfekte løsning – men jo mere vi kan inspirere hinanden jo bedre!

Og apropos familiehygge, mere tid og mindre travlhed, så gad jeg ret godt bruge weekenden på at få lavet dem her. MUMS. Mies sunde efterårsvafler med gulerødder får mine tænder til at løbe i vand og min gravide kæmpemave til at hoppe af begejstring. Bare jeg dog kan finde energien hertil. Nu må vi se. Det er desværre langt fra sikkert.

I den mere humoristiske boldgade, så har jeg skraldgrinet over denne geniale instagram profil. Hold nu ferie, det er sjovt altså! Laura Izumikawa, der er fotograf og nybagt mor, formår at være virkelig kreativ, når hendes fem måneder gamle datter, Joey Marie Choi, tager en lur om dagen. Hun klæder datteren ud i fantasifulde kostumer. Alle lige fra Queen B og Björk til Pikachu og Prinsesse Jasmin. Åh, det er klasse 🙂

Sidst, men ikke mindst, så har jeg klikket mig ind på den her en del gange, da den i min verden er helt aldeles perfekt. Men desværre også lidt for dyr. Om end den ganske sikkert ville bo hos mig for evigt.

skaermbillede-2016-11-04-kl-11-54-16

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

BØRNEVÆRELSET: STOR PIGE NU