FREDAGSLINKS #11

GRAVID FOR ANDEN GANG

fullsizerender

Jeg er SÅ gravid, SÅ træt af at være det – og SÅ klar på at føde. Kan godt huske det fra første graviditet også. De sidste to uger var hårde, det hele er pludselig ret tungt – og denne gang har så tilmed været grotesk idiotisk, eftersom jeg fik bækkenløsning nogle uger op til jeg skulle gå fra, hvilket har betydet, at jeg ikke har fået nydt graviditeten i det omgang, jeg regnede med.

Havde troet, jeg kunne bruge de sidste uger op til på at gøre klar herhjemme, få set lidt mennesker og gået nogle ture. Men jeg får de ondeste plukkeveer af ingenting, kan hverken gå eller stå, kun sidde i ganske kort tid – og er derudover så eminent giga træt, at jeg aldrig før i mit liv har prøvet noget lignende. Jeg har ingen energi, og selv de allermindste bitte ting virker pt. helt uoverskuelige og uoverkommelige. Alt i min krop gør ondt, jeg skal tisse KONSTANT, forbi baby presser på blæren nu, jeg har kronisk halsbrand og kvalme, fordi han også trykker på spiserøret, jeg er kæmpestor og kan hverken finde hvile i siddende eller liggende tilstand og jeg sover virkelig dårligt af samme årsag.

Jeg har konstant mærkelige cravings, som jeg så – i det øjeblik de serveres for mig – overhovedet ikke kan udstå synet af eller tanken om, jeg har en million ideer og ønsker for, hvordan jeg skal bruge mine dage, og har tonsvis af ideer til indlæg her på bloggen og mennesker, jeg gerne vil drikke kaffe med. Men virkeligheden er, at jeg sover, går rundt i cirkler, scroller titusinde gange ned af mit feed på telefonen, forsøger at drikke kaffe, spytter den ud igen, fordi den smager af skosåler, prøver at spise lidt lækkert, men ender i fosterstilling i sofaen iført morgenkåbe og venter på det bliver aften, så jeg kan krybe i seng igen. Og sove de par timer min krop kollapser i koma, inden den ved ca. 04.00 tiden vågner igen. HVIS da ikke min 5-årige vækker os allerede ved 02.00 tiden, hvor hun for tiden ynder at skulle vende hele verdenssituationen.

Ja, det er en fest at være gravid her 2. gang. Aldrig havde jeg troet, man kunne blive et så ineffektivt et menneske. Jeg føler mig – og jeg mener det, selvom det lyder højdramatisk – invalideret. Fordi jeg er reduceret totalt til krop. Og endda en ret defekt krop. Jeg kan slet ikke gøre de ting, jeg gerne vil. Og der er overhovedet ikke sammenhæng mellem hvad mit hoved tænker, jeg skal, og hvad min krop rent faktisk kan præstere. Dertil kommer at jeg jo allerede ER mor for nogen og gerne skulle kunne vedblive at være det. Hvorfor de dér timer på sofaen slet ikke bliver så mange, som jeg nok reelt behøver og hvorfor jeg dagligt overmandes af en nagende dårlig samvittighed, fordi jeg heller ikke kan være den mor, jeg gerne vil.

Det betyder også, at jeg er ret meget hjemme. Og er ved at få kuk af det.

Nå, men det hele er i en god sags tjeneste, det ved jeg. Og der er ikke ret langt igen. Og det trøster mig dog lidt. Jeg glæder mig naturligvis og kan f.eks. slet ikke vente med at skulle holde jul med min ”nye” lille familie, til at møde ham derinde – og til at se min tapre pige blive storesøster. Men UFF – lige nu, der trækker de sidste krampetrækninger altså tænder ud. Og jeg er muligvis heller ikke kendt for min enorme tålmodighed 😉 Så ja…..gravid for anden gang – må rigtig gerne snart være et overstået kapitel i dén her bog!

Nå nok brok. Jeg er i gang med at lave et lille liv og det er jo egentlig ret fantastisk. Nu vil jeg suse ud og spise brunch med min søde mand, der netop har afleveret Paven på legedate hos bedste veninden. Jeg er SÅ træt og tung – og skal køres helt til døren. Faktisk ville jeg næsten hellere bare sove…haha. Men. Vi må nyde at have en alene dag – det kan meget vel gå hen og blive den sidste i et godt stykke tid!

19 kommentarer

 • Hyggeligt at se dig idag! Du ser pisse godt ud, punktum…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   I lige måde søde. Blev helt overrasket over at du pludselig stod dér 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Selv om det er hårdt så glæd dig i stedet over, at du snart har to dejlige børn. Det er ikke alle forundt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Det kan du tro, jeg også gør 🙂
   Og jeg ved det jo også godt…som jeg også skriver. Men omvendt er det måske også fint nok at få sat ord på, at det hele ikke bare er en dans på roser 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Åh hvor jeg kender det! Er 35+1 i dag og seriøst allerede ved at DØ af frustration (godt jeg ikke er et dramatisk menneske 🙄).
  Jeg har også bækkenløsning her med min 3. og det er noget helvede har skabt. Det er sgu lige før jeg ikke kan beslutte om jeg glæder mig mest til min nyfødte søn eller til ikke at være gravid.
  Smerter dag og nat. 2 børn der hiver og larmer og kræver – dejlige sunde sprudlende børn og jeg er fanget i total utilstrækkelighed.
  Så tak fordi du siger det som du oplever det – det er helt iorden og en lettelse for andre at høre.
  Man kan sgu ikke gå rundt i hellig taknemmelighed når man ikke sover og har smerter, så op i r…. med den type kommentarer.
  Hilsen den pissebitre højgravide, 97 kg tunge dame i sofaen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Haha 🙂 Tak for din skønne besked…
   Ja, nogle gange er det bare nemt at være sødmefuld og blid – i teorien – mens virkeligheden er, at man er pisse gnaven, mega træt og helt opgivende. Og så længe man er bevidst om at man jo stadig er heldig og at det er sådan, det er…og at man har lidt selvironi, så skal det vel nok gå. Håber jeg! Og for mig variere dagene ret meget. nogle dage er gode. andre er det slet ikke. og det må der være plads til nu, for det kan ikke være anderledes 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Præcis! Godt vi kan stå sammen i elendigheden 😂 Håber snart lillebror kommer ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chris

  Jeg forstår dig!! Er der selv – gravid med nr. 2, og fuldstændig hæmmet i alt. Det ender forhåbentlig med en skøn og rask unge; men vejen dertil er ikke nødvendigvis helt så skøn. Hold ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Ja, så længe han er sund og rask, så må moderen jo lide lidt 🙂 Jeg håber også at der snart kommer en glad og sund dreng ud af det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh jeg husker det… I min anden graviditet kunne jeg den sidste måned ikke sove om natten. Jeg var tung, øm og lillebror holdt fest. Dvs jeg sov alle de timer storebror var i børnehave og jeg nåede ikke en skid. Gud hvor var tiden lang til sidst! Og det er helt okay at brokke sig 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Tak søde du…ja, jeg sover også mange dage væk. Det er helt skørt. Det gjorde jeg slet ikke ved min 1. graviditet. Og ja, tiden snegler sig bare af sted…..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  kan godt forstå dig, det er HÅRDT for krop m graviditet, især når man vil noget man ikke kan. Det skal der være plads til at sige 🙂 håber han snart kommer ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Mange tak Charlotte. Det føles også rart at kunne sige højt, selvom jeg naturligvis mest er glad og taknemmelig. Og lidt bange. Og en anelse skræmt. Men mest glad 🙂 Og ret utålmodig nu 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Åhh, de sidste krampetrækninger… husker det! Led bækkenløsning, halsbrand og følelsen som du beskriver…uf! Du har min fulde sympati ift at føle sig invalideret- det er ubehageligt! Men jeg tror dog stadig på at det er med til at præparere en. De allerede søvnløse nætter, bliver erstattet af natamning, men med en knap så belastet krop. Kaffen kommer til at smage godt igen, og virkningen kan nydes, halsbranden forsvinder;) Så måske det du vil opleve det hele, post fødsel, som noget lettere end første gang… man kan kun håbe:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, det lyder altså heller ikke spor festligt – så brokke sig, må man altså gerne. Man ved jo gudskelov, det er hele balladen værd, når først den lille stikker ud og siger hej til verden 😀 Men op til det øjeblik, må man jo altså godt synes det er temmelig hårdt at vente.
  Håber kaffen snart stopper med, at smage af skosål.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Fra en ufrivillig barnløs med flere aborter i bagagen – du er ustyrligt, usandsynligt, ubegribeligt heldig og jeg misunder dig helt ind i hjertet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Kære Julie
   Jeg håber og krydser fingre for dig, at det nok skal lykkes. Det gør det heldigvis for de fleste.
   Jeg bliver dog også en smule ked af din kommentar. For betyder det, at jeg ikke må føle det, jeg gør?
   Uanset hvad andre kæmper med (og for den sags skyld også mig selv, bag ‘lukkede døre’), så kan man godt være ramt af tilværelsen, også selvom man grundlæggende er både taknemmelig og glad.

   Det kunne jo også være, jeg selv har kæmpet med at få børn? Hvem ved om også jeg har flere aborter i bagagen? Uanset hvad, så vil det bare ikke ændre på, at alt gør ondt lige nu og at de sidste dage op til en termin – især her anden gang – er uendeligt hårde. Og jeg synes på en måde også, det er rigtig ærgerligt, hvis jeg ikke må/kan italesætte det? Hele fremstillelsen af graviditet og fødsel bliver ofte meget rosenrød og ukompliceret på de sociale medier – heldigvis fordi vi jo oftest dvæler ved at det gode og skønne og smukke ved at skabe liv. Gud være lovet. Men det er OGSÅ – for rigtig, rigtig mange – både hårdt, smertefuldt og enormt tyngende. Og det vil jeg også gerne have lov til og plads til at dele. Ikke fordi jeg ønsker at gøre andre forlegne. Ikke fordi, jeg ikke værdsætter min situation. Men fordi jeg prøver at omfavne den. Med alt hvad den indebærer. Håber du forstår.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sørine

  Flot trøje! Hvor er den fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Tak 🙂 Det er en t-shirt fra Rodarte købt på udsalg hos Holly GoLightly 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

FREDAGSLINKS #11