BLUE AS THE SKY...

TIPS TIL BARSELSGAVE TIL MOR

barselsgavemor

Der er efterhånden en del, der har spurgt mig. Både min søde mand, min familie og et par veninder. Og det fik mig til at tænke, at jeg da lige så godt kan lave et indlæg herom; Gode barselsgaver til mor.

Jeg ved godt, at man også sagtens kan komme med en lille buket, en lækker creme, en lille ting til baby og også gerne en fælles ting til alle, herunder far, men for nu, der handler det altså om gode og oplagte barselsgaver til mor.

Jeg har selv et par gange haft googlet dette, når jeg skulle på barselsbesøg og gerne ville ud over den obligatoriske buket og naturvenlige rangle, etc. Og jeg kan jo selvsagt kun tage udgangspunkt i mig selv – så betragt ikke dette som andet end en mulig vejledning, et forslag til input. Vi er alle forskellige, og jeg blev i den grad lige så lykkelig for et varmt kram, en strikket hue, en bøtte med hjemmelavet lasagne til at tø op og andre ting. men ovenstående forslag til barselsgaver er alle noget, jeg enten selv blev glad for under min første barsel – eller som jeg på nuværende tidspunkt ville blive taknemmelig for.

Én af de bedste gaver, jeg fik da jeg fødte min datter var et ti-turs kort til…jeg tror, det var Baresso. Men det kunne selvsagt være en hvilken som helst kaffebar. Det var bare rigtig skønt, når man var ude og trille alle de ture med baby og barnevogn at kunne svinge ind forbi og hente sig en kop varm og vellavet latte. Enkelt, men meget konkret brugbart.

I samme boldgade er kopholderen…..næsten lige så obligatorisk som barsels-buketten. Men ikke desto mindre med god grund. Det ER nemmere at forcere hverdagen med barnevogn og latte, når man har en kopholder 😉

Derudover synes jeg, at det især for mig handler lidt om mor-forkælelse. Den slags er jo mange ting. Men når man har været gravid i 9 måneder, udvidet sin krop til det dobbelte, alle ens mavemuskler sidder ude ved hoften og har gennemført en fødsel, der svarer til at løbe et marathon og efterfølgende er omreduceret til amme-øgle de følgende mange måneder, er det altså rigtig rigtig rart, at der er nogen, der forkæler én en lille bitte smule.

Det kunne f.eks være med en tur til frisøren. Det drømmer jeg meget om selv lige pt! Både for at få håret pænt selvsagt – men også den udsøgte luksus at sidde alene med en kaffe og et dameblad i en salon i et par timer i ro og fred, mens far (eller mormor eller faster eller hvem ved jeg) skubber baby rundt i barnevognen. Særligt fordi frisørtid for mange kvinder ikke er en luksus, man kan tillade sig selv under selve graviditeten, i hvert fald ikke, hvis man som jeg, er sådan én, der godt kan lide at farve hår.

I forlængelse heraf kunne f.eks også være en tur på en klinik og få massage, en tur i svømmehallen eller f.eks en vippe extension, som jeg selv rigtig gerne vil finde tid til, når baby engang er ankommet og jeg har fundet lidt ro. Jeg tænker, det må være SÅ dejligt ikke at skulle koncentrere sig om sminke og mascara i de følgende uger og bare kunne nøjes med at sætte håret i en rodet knold uden at man skal ligne en forslået panda med indsunkne grisseøjne, taget i betragtning at man sikkert ikke får nok søvn. Er der nogen, der har erfaringer med gode vippe extension steder? Så sig endelig til! 

Endelig kan forkælelse jo også være, som nævnt ovenover, lidt lækker hjemmelavet mad, et par kasser leveret til døren fra f.eks Årstiderne el. lign (det fik vi i barselsgave med min datter og det var KÆMPE HIT!!!). Eller det kunne være et hjemmegjort ‘klippekort’ til babypasning, når alle er klar. Den slags sætter de fleste forældre pris på, også selvom det måske blot er et par timer.

Endelig KAN mor forkælelsen også være materiel 😉 En smuk kjole (som man kan amme i!), er en god ide, det er rart at få lidt nyt, da de fleste barslende kvinder ikke har kunnet købe tøj i mange måneder. Denne her er f.eks super smuk, synes jeg. Hvis det er svært med størrelser, kan man også gå efter en lækker taske, det bliver de fleste kvinder, jeg kender også ret glade for. Og så er den her SUPERMOM halskæde da bare SÅ skøn. Den er desværre udsolgt hos Be-fashionable, hvor jeg oprindeligt havde set den, men jeg overvejer om man skal trevle Etsy og lign. igennem for at se, om man kan finde noget lignende?

HAR I ANDRE GODE FORSLAG TIL BARSELSGAVER TIL MOR?

***

 

4 kommentarer

 • Jeg er helt nede med både frisør og lash extensions. Apropos sidstnævnte, så smider jeg dig lige en besked på Facebook.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Tak smukke 🙂 Jeg trænger i den grad til at blive ‘pimpet’ 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg kan simpelthen ikke finde linket til den über smukke top, som står som nr uno på billedet. Er det muligt at få dig til at smide linket her? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Åh, det kan jeg desværre ikke hjælpe med, da det faktisk er halskæden, jeg her forsøger at vise 😉 Toppen aner jeg desværre intet om, selvom jeg giver dig ret: den er vildt flot.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

BLUE AS THE SKY...