#historienomelliot MIN FØDSEL

GOD JUL DERUDE!

taknemmelighed1taknemmelighed4

Rigtig glædelig jul derude. Uanset hvordan I ønsker, at den skal være. Julen er jo i virkeligheden bare en dato i december, hvor vi spiser ekstra fed (og god!) mad. I hvert fald for mig. Jeg personligt kan godt lidt føle, at hele gaveræset og de skyhøje forventninger til den perfekte “Peters Jul” ofte tager overhånd. Jul giver mening, når man får børn. Paven ELSKER julen og jeg nyder i den grad at genleve mange af de store glæder gennem hendes lille, eksalterede 5- årige krop 😉 Det er herligt.

Men jeg skal ærligt indrømme; jeg ser også frem til, at december slutter. Jeg synes generelt, at der ofte mases alt for meget ind i dén ene måned. Julefrokoster, juletamtam med familien, æbleskivehygge, klippe-klistredag og lucia i børnehaven, juletræsfest og juleafslutning samme sted, adventshygge og julegaveindkøb, diverse forberedelser og indledende øvelser til selve d. 24. Oveni kommer fødselsdage, pakkekalender og nissesjov og så topper vi den lige i år med en nyfødt, minus søvn – og vores første jul hjemme her. Gisp…..

Jeg glæder mig dog også rigtig meget til, at vi i år for første gang skal holde jul. Vi har efterhånden kendt hinanden i mange år, de første år holdt vi hver for sig, de sidste mange år har vi skiftevis været hos min og min mands familie. Men i år kan vi endelig samle alle her. Det giver så god mening, dels fordi vi nu har pladsen til det, efter vi har fået hus, dels fordi Paven derved har alle sine favoritmennesker samlet omkring sig på juleaften, dels fordi vi er hjemme her med begge børn – og alle deres egne ting, hvilket i længden bare er væsentligt nemmere. Min store pige glæder sig usigeligt meget – og det kan jeg godt forstå! Vi har også i år valgt at deles lidt om maden, nu vi har en 5 ugers baby på armen også, så jeg tror egentlig ikke, det bliver så stressende. Men alligevel vil man jo gerne lige have strøget dugen, støvsuget og fundet pebernødderne frem, ikke? 😉

I takt med alderen bliver jul lidt en underlig størrelse. Jeg kan virkelig godt forstå, at børn elsker den. Og i mine øjne er julen også til for dem. Og som nævnt, så giver min datter mig også en del af barneglæden tilbage. Men for min skyld, så kunne vi allesammen godt skrue lidt ned. På forventningerne, på presset, på budgettet, på omfanget. Jeg synes nemt, det bliver lidt for ekstremt.

Uanset, så ønsker jeg jer alle derude en rigtig glædelig jul. Tak fordi I læser med, er så trofaste og ikke mindst søde og kærlige i kommentarfeltet altid. Det er jeg taknemmelig for. Måske nogle af jer, er taget ud og rejse, skal holde jul væk fra nogle, I holder af, skal holde det sammen for første gang, eller noget helt fjerde. Egentlig er rammerne ikke så vigtige. Bare vi sørger for, at gøre dagene til nogle, vi kan lide. Med dem, vi kan lide. God jul <3

elin-julfoto-1

Det er sjovt at se, hvor meget min nu store pige udvikler sig, når man kigger julebilleder igennem 🙂 Vi har ikke rigtig nogle billeder fra hendes første jul, der var hun simpelthen så mega syg, det lille pus. Og dem fra året efter – de er så ringe i kvaliteten, at jeg ikke kan dele dem her. Der er flere fra samme år, da vi jo indtil i år har holdt 2 x jul, både med min og min mands familie. I år samler vi os dog alle sammen herhjemme og det glæder jeg mig rigtig meget til. Vi har også lært fra sidste år, at nu hvor vi har hus, behøver vi ikke nøjes med et lille bitte tiny træ – så i år er vi gået all in – og har fået os et stort velvoksent ét af slagsen 😉

 

4 kommentarer

 • Connie

  🎄er godkendt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hvor er det befriende at læse dette indlæg og vide, at der er andre derude, der har det som mig. I vores lille familie har vi det netop også sådan, at julen er kommet et gear for højt op i forhold til forventninger og gaveræs. Sidste år valgte vi, at skrue lidt ned for blusset. Så nu bidrager alle til mad og drikke til julebordet og så har vi skruet ned for gaveniveauet, så vi kun køber gaver til egne børn – og i år får de én god gave hver. Der er vist næppe nogen i vores familie, der mangler noget 😉 De får så rigeligt resten af året.
  Jeg synes, at vi skal huske, at julen også handler om næstekærlighed. Derfor har vi valgt at give et bidrag til mødrehjælpen til familier, der ikke har råd til jul. Vores børn på 5 og 14 år elsker stadig julen og for dem betyder det intet, at der er skruet lidt ned – måske i virkeligheden tværtimod for alle har mere ro og overskud på denne skønne aften 🙂
  Rigtig glædelig jul til dig og dine kære! Tak for nogle skønne indlæg, som altid kommer lige fra hjertet ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Tusinde mange tak for den søde og varme kommentar. Det gør mig godt nok glad at læse. Tak fordi du giver dig tid at skrive. Det betyder alverden! Rigtig god jul og godt nytår

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

#historienomelliot MIN FØDSEL