DECEMBER STRESS

NYE TIDER

tid1

Der er sket en del forandringer i vores liv det seneste stykke tid. Og det kommer til at fortsætte. Faktisk bliver overgangen til 2017 skillelinjen for os og markeringen af nye tider. Både i overført betydning og helt bogstavelig talt.

Først og fremmest er vores familie gået fra tre til fire. Og alle, der har fået en lille baby, kan nok skrive under på, at den slags i allerhøjeste grad betyder nye rutiner og forandret hverdag. Da vi tilmed har en del år imellem vores børn, næsten 6 år for at være præcis, betyder det også, at vi liiige skal finde os til rette i alt det her baby-boble-halløj, som på alle måder har været meget langt væk, når man har en knap 6-årig pige på vej i skole.

Vi skal ind i nye rutiner og nye roller, især vores store pige skal hjælpes lidt på vej. Vi skal opøve nye evner i konflikthåndtering og kunne navigere i en HELT anden type kaos end dén, vi ellers har kendt de sidste år. Vi har før været to voksne om et barn. Endda et meget nemt barn! Nu har vi én hver, så at sige. Og ham på fire uger er en anelse mere besværlig og krævende end hans storesøster nogensinde har været. Tid føles derfor som en by i Rusland, overskud og søvn ligeså.

Men vi er heldigvis rige på kærlighed og velvilje. Og det har vist sig at være ret så vigtigt. Særligt fordi ham Kong Gulerod (han er stadig plaget af gulsot), ikke er den eneste årsag til, at 2017 varsler nye tider, tidlige morgener – og herunder nye rutiner og arbejdsgange.

Sagen er nemlig dén, at min mand har fået nyt job. Efter 8 år eller deromkring på TV2 som fast journalist, skal han fra 1. januar prøve kræfter med værtsrollen på Go Morgen Danmark. Det er jeg naturligvis rigtig stolt af på hans vegne, det er både yderst velfortjent og ikke mindst oplagt, han er sej og dygtig. Men det bliver også en stor udfordring, rent familiært, når hans nye mødetid hedder kl. 04.00 om natten. Særligt med en nyfødt.

Vi vælger dog at se det som en mulighed. Det er klart, der bliver dage, hvor vi kommer til at være trættere end trætte. Vi kommer måske også til en gang imellem at måtte dele os op om natten. Og vores aftner, når han skal møde kl. 04.00, bliver der selvsagt heller ikke meget af, da han på det nærmeste skal puttes sammen med børnene.

Ud over de åbenlyse fordele, der er i sådan et jobskifte for min mand, så håber og tror vi, det også kan give vores familie en anden og ny fleksibilitet. Han får nemlig pludselig meget tidligere fri – og flere fridage på en måned, fordi arbejdstiden er fordelt på en anden måde. Dage vi kan bruge sammen. Pludselig står vi nu ude af ”hamsterhjulet”. Vi kan drikke formiddagskaffe på en tirsdag. Måske tage et par dage op i sommerhuset. Og den slags. Nu må vi se. Det hele er endnu meget ukendt land for os. Men vi ser muligheder.

Sidste år snakkede vi en del om det; Hvor surt det nemt bliver, når hjulene bare kører og to voksne med 8.00 – 16.00 fuldtidsjobs og mange aftenarrangementer mm., skal have logistisk og hverdag til at gå op med barn. Der går meget hurtigt hamsterhul i den. Og det har ved gud aldrig tiltalt mig. Jeg har før vristet mig fri af dén spændetrøje. Men på mystisk vis, så havner man fra tid til anden i den igen.

Nu er jeg på barsel – og når juleanden er spist og nytårsraketterne fyret af, så har min mand – og vi – en helt anden hverdag. En hverdag med buldermørke og råddent tidlige vintermorgener, masser af natteroderi og rigelige mængder kaffe.

Med nye rutiner, men også nye muligheder. Der er rigtig meget ved 2017, som er ukendt og ubetrådt land for os. Med Elliot på kun nogle uger endnu, har vi stadig til gode at se og opleve, hvordan det bliver sådan rigtigt at være fire. Min mands arbejdssituation er helt anderledes end noget vi før har prøvet. Og det kommer til at kræve tilvænning for os. Også det nye øgede fokus, som vi allerede har måtte håndtere ganske uforberedt. Dertil kommer min arbejdssituation, som også er ret åben, når engang min barsel slutter. Men for nu vil jeg i stedet nyde, at det kun akkurat er gået i gang.

En helt ny hverdag venter. Det bliver i sandhed nye tider.

tid2

 

6 kommentarer

 • Louise

  Stort tillykke med de nye udfordringer der venter forude.
  Personligt glæder jeg mig voldsomt meget til at se din mand i go’ morgen, han er så sympatisk at se og lytte til, det kan kun blive godt 🙂 Godt jeg, ligesom dig, er på barsel 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er godt med lidt forandring til tider (måske bare lidt ad gangen), og tillykke med din mands nye job 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Ja, det er i hvert fald også det, jeg prøver at fortælle mig selv 😉 God jul

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Spændende!!! Og SÅ sejt… stort tillykke med ham! Er sikker på i får det til at fungere..!! Rigtig glædelig jul og juleferie..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   I lige måde søde du. Ja, det håber jeg. Men nogle gange skal man måske bare skubbes lidt, så man får rykket sine grænser lidt 🙂 Rigtig god jul til dig og dine!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

DECEMBER STRESS