VORES BARNEVOGN + ANDRE ANBEFALINGER

FAMILIEFERIE – MEN HVORHEN??

en-barsel-thailand-med-baby3

Det er næppe nogen hemmelighed, at vi elsker at rejse herhjemme. Det gjorde vi, før vi fik børn – og det gør vi stadig nu, efter vi har fået dem. Vi elsker at rejse med dem – og også at tage af sted en gang imellem alene uden dem. Som allerede beskrevet bød 2016 på både Barcelona, Berlin, Kreta (som virkelig overraskede positivt), Californien og San Francisco. De to første destinationer uden børn, de efterfølgende med.

Vi vil rigtig gerne rejse lidt længere tid sammen igen, nu hvor vi om ikke så længe har barsel sammen. Det gjorde vi for knap 6 år siden med Paven – her var vi i Thailand med baby, da hun var 4 måneder gammel. Det var så skønt for os alle tre og vi fik simpelthen så meget ud af det. Jeg ved godt, det er et andet set-up denne gang, nu har vi også en 5-årig med – sammen med baby. Gisp. Men selvfølgelig kan den slags lade sig gøre. Og jeg tror, vi vil få nogle dejlige minder sammen. Samtidig skal min store pige i skole til sommer, så det er nu, vi skal udnytte, at vi kan tage af sted på den måde hele familien.

Men hvor skal vi tage hen?

img_3758

Thailand er i vores overvejelser igen. Fordi det er nemt og ligetil og fordi vi kan bo ret dejligt, uden at det ruinerer os. Men omvendt kunne det også være sjovt at prøve noget andet. Selvom det fungerede godt for os dengang for 5 år siden. Vi har også talt om USA igen, mest fordi vi elsker at rejse rundt der og der er så mange skønne steder. Men omvendt er det simpelthen ikke helt dét, vi har brug for lige nu. Det vi har allermest brug for er nok bare en masse fred og ro, varme ikke mindst, laid back livsstil og tid til nærvær og et mindstemål af daglige gøremål. Jeg regner ikke med at skulle tage stilling så frygtelig meget mere end hvilken liggestol og hvilken type massage, etc.

Måske endda tid til at læse en bog i skyggen fra en palme 😉 USA kræver lange dage i bil og det gider vi ikke lige nu med to små børn. Heldigvis har vi jo næsten lige gjort det. Vi er et sted lige nu, hvor vi ALDRIG har dage, hvor vi ikke ved, hvad vi skal lave. Vi er KONSTANT bagud med mindst 10 punkter på vores to-do liste. Og sådan er det bare at have små børn, særligt nyfødte og åbenbart også 5-årige, haha. Men netop derfor vil en ferie for os lige nu være bedst, hvis vi ikke skal farte rundt fra A til B.

Vi har også talt om Dansk Vestindien. Fordi der ser så dejligt roligt og afslappet ud. Smukke strande, men samtidig med historie og kultur. Og så skulle der være eminent dykning, hvilket vi godt gad. Min mand tog sit dykkercertifikat, da vi var i Australien ved Great Barrier Reef, så det lokker jo lidt 😉 Smukke strande og rimelig flyvetid. Aruba herunder også som mulighed. Stadig lidt lang tur, men kortere end f.eks Bali og Thailand. Men hvordan bor man her? Hvad spiser man? Er det sådan nogle all-inclusive resorts eller kan man bo i små hytter og lign. som vi har gjort det i Thailand, hvor man trods alt får følelsen af mere privatliv og mindre turisme?

en-barsel-thailand-med-baby6

Bali rejste vi rundt i før børn, det er skønt og kan meget af det samme som Thailand; Her kan man få meget luksus for ikke ret mange penge, der er smuk natur, her kan man muligvis surfe, hvis vinden er rigtigt – men flyveturen er lang og med mellemlanding. Og så blev vi også lidt berørt af de meget fattige dele og elementer af Bali, på godt og ondt. Jeg kan ikke helt beslutte, om jeg gider det med to børn.

Sri Lanka er også meget populært for tiden og vi kender så mange, der har gjort det med børn. Det var også en mulighed.

Har I nogle erfaringer? Del endelig. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre jeres bud! Har I været nogen af disse steder? Med børn? Eller sidder I med helt andre erfaringer, som jeg vil kunne have gavn af? 

img_3759

 

I kan læse mere om vores Thailand tur med baby (for 5 år siden) her. 

****

 

27 kommentarer

 • Kirstine

  I juli var vi på tur med baby på 6 mdr og søskende på 4 og 7 til Costa Rica, hvilket var fantastisk. Der er strand, surfing, regnskov og spændende dyr.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Hvor nærmere bestemt var I? Der ser rigtig dejligt ud. Men er det nemt at rejse der med børn??

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lara

   Vi var på Sri Lanka sidste år med en baby på 10 måneder, og skal igen i næste uge (knap 2 år nu). Sidst var det i en privat villa og på et større resort, denne gang er det mere low-key og backpacker-agtigt. Leveomkostninger er SÅ små på Sri Lanka, og landet er endnu ikke (men det kommer snart!) så turistet som Thailand.Det er sindssygt nemt at rejse rundt, ikke mindst forbi man primært bruger privatchaffører (ååhh det er så behageligt og overskueligt når man har små børn med) samt tog-ture (en stor oplevelse for de små, og med flotte udsigter). Og tuk-tuk ture er altid en fest for alle 🙂
   Som bonus info kan jeg lige tilføje at Sri Lanka netop er erklæret Malaria-frit.
   Hvis man synes folket er venlige og imødekommende i Thailand, vil man synes det er endnu bedre på Sri Lanka. Sådan var vores oplevelse ihvertfald.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Uh det sælger du godt 🙂 Det har jeg nemlig også hørt andre sige! Hvor langt fløj i? Ig rejste i rundt el boede blot samme sted? Hvor længe var i væk?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Spændende! Rejste i rundt eller boede samme sted? Hvordan kommer man rundt? Ig er det direkte fly?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hvis det bliver her i foråret I tager afsted ville jeg nok ikke vælge Thailand igen, det bliver meget varmt – måske for varmt med baby 🙂
  Men god tur! Er sikker på det bliver god for både de store og små 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Ja det er self sandt. Sidst var vi af sted i august ig dette fik vi frarådet grundet regntid. Det viste sig dig slet ikke at være et problem…har du/i været af sted i april/maj??

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Jeg har ikke selv været der i deres sommertid, jeg har boet der fra Juli-December for nogle år siden, og der fik jeg af vide af nogle andre fastboende at de sjældent rejste rundt om sommeren, fordi det blev for varmt. De manglede nogle regnskyld, for at køle alting ned 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Vi rejste i efteråret 6 uger rundt i Malaysia med to piger på knap 1 år og 3 år. Fantastisk land og befolkning, smuk natur, dejlig mad, masser af strande! Og de er enormt gode til engelsk.
  En stor anbefaling herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Vi prøver Sri Lanka i februar med en på 2 år og en på 9 mdr. Vi var også i Thailand, da den store var 7 mdr. og det var FEDT -så vi vil igen. Vi satser på, at kunne få lidt af det samme på Sri Lanka + måske en elefant eller to til den store. I den sydlige del skal vi ikke ha malariaprofylakse, så det bliver der vi cruiser rundt… Vi overvejede også Mexico eller “bare” Kap Verde, hvor turen dertil er lidt kortere og tidsforskellen minimal. Men den store skal nok klare det og den lille fatter i forvejen ikke hvornår det er nat, så vi satser på at chokke hans system så meget, at han endelig begynder at sove acceptabelt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Åh hvor lyder det spændende! Hvor skal i hen? Rejse lidt rundt eller være et sted blot? Hvor lang er fly tur?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Haha det lyder som genkendelige overvejelser! Og jeg har også på fornemmelsen at det i højere grad bliver den 5 årige der bliver krævende end det bliver baby 🙂 hvor skal i bo?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Vi mellemlander i Doha og flyver hhv. 5t. og 6t. Det tænker jeg er ret acceptabelt. Og så bor vi 3 steder ved vandet med en enkelt 3-dags afstikker til en nationalpark…. Tangalle i længst tid efter anbefaling af noglet Palm Paradise Cabanas.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Hvor nærmere bestemt rejste I rundt? Og hvordan? Med bil eller båd?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Vi er i samme situation som jer. 5 årig storesøster og lillesøster på 4 måneder og vi har været frem og tilbage om hvor vi skulle tage hen, med Sri Lanka og Bali som vores første prioriteter. Bu har vi endelig besluttet os for Bali til marts! Så er det bare hvor vi skal være på Bali 😉 Der er egentlig ikke så mange grunde til at det blev det ene frem for det andet, end at nu skulle vi beslutte os, ha ha. Jeg kan dog fortælle at Sri Lanka kræver en ekstra tyfus vaccination, sammenlignet med Bali !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Ej hvor spændende! Bali er også skønt. Vi havde en rigtig dejlig ferie der for mange år siden, men vi har stadig ikke besluttet om vi vil det igen med børn….men der er jo så dejligt og smukt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan kun anbefale at tage til Singapore og så derfra tage ud til en af de øer der ligger i det Sydkinesiske Øhav. Der var vi på bryllupsrejse og det var fantastisk.Det resort vi boede på var yderst billigt men sindsygt dejligt og meget børnevenlig med masser af aktiviteter for både børn og voksne. Og så kan man sagtens tage et par dage i Singapore, som også er meget børnevenligt.
  Vi boede her:
  https://www.bintanlagoon.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Det lyder godt nok også dejligt! Hvem rejste i med?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Tulum, Mexico

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Også med børn?….der er nemlig flere der har sagt til mig, at det ikke er oplagt med børn? 🙂 Men der ser så skønt ud!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Vi var afsted sidste år i 6 uger hvor vi var i Thailand og Vietnam med to børn. Jeg vil fremhæve Vietnam som et lækkert land at rejse i. Især faldt vi for Hoi An der ligger i central Vietnam ud til kysten. Lækre, ofte nyere små hoteller til en super pris, fine små gader, lækker mad og fin strand. De kalder det Vietnams svar på Skagen og det er ikke uden grund😉 Dog er badevandet knap så børnevenligt hvis man skal nævne et enkelt minus da der er meget strøm, men selve stranden er super hyggelig. (Og vi havde lækker pool på hotellet) virkelig et besøg værd, også med børn – især kombineret med et stop i Thailand hvor man jo så kan få ekstra meget strand og badevand😊 Man kan desuden flyve direkte til Danang ved HoiAn fra bl.a Singapore (og sikkert også Phuket)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hvornår skal I afsted? Hvad med Europa 🙂
  Vi var i Spanien ved Marbella i 4 uger af vores barsel med 2 børn – baby + en på 2. der var helt fantastisk – de elsker jo børn i Spanien og temperaturen var fantastisk – ikke for varmt, men varmt nok 🙂 Vi var afsted midt maj til midt juni.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Ja, Spanien/Europa var også en mulighed. Men vores opfattelse er nok bare at den slags destinationer kan vi også tage i kortere tid og derved senere hen. Men muligheden for at rejse længe – og dermed langt – er ikke en vi har så tit, faktisk kun nu hvor vi begge har barsel 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg kan anbefale Mauritius! Der var vi med vores søn for et år siden, og der var han halvandet og nu skal vi afsted igen med lillesøster også og storebror på 2 1/2 år. Det er simpelthen bare så lækkert og det bedste er, at der kun er en tidsforskel på 2/3 timer, så børnene bliver ikke skøre af det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Ja det er bestemt en god pointe som er værd at tage med! Bliver I så samme sted eller rejser I rundt? Og i så fald hvordan? Sejler man? Hvordan er temperaturen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Hej.
  Nu har jeg lige siddet og læst nogle af jeres kommentarer igennem. Vi regner nemlig også med at tage 4 ugers barsel til september og søger lidt inspiration. Jer der har været i Thailand hvor har i så været? Vi har læst at det nok er bedst på østsiden altså øerne ud for den østlige kyst pga. At det er regntid den tid derude.
  Vi har selv været i Thailand før vi fik børn flere gange og er glade for landet, vi har nu to børn på 3 år og 6 mdr. Til september så det er nok mest moderens😀 Bekymringer omkring mad, bleer, babymad, risiko for sygdomme osv. Der sætter lidt en stopper men omvendt får man bare såmeget mere for pengene i Thailand ift. Fx Italien dom vi også har i tankerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

VORES BARNEVOGN + ANDRE ANBEFALINGER