NÅR DE GIVER SLIP....

TRE GENIALE BØRNEBØGER MED FOKUS PÅ BOGSTAVER

navnebog

Indenfor ganske kort tid har Paven fået hele tre virkelig fine og gode bøger, der er perfekte, når man er i gang med at lære alfabetet og at skrive. Hun skal jo begynde i skole til sommer – og hun er SÅ klar. Hun øver sig derfor også rigtig meget i at skrive, særligt vores navne og sit eget, men også i det hele taget på alfabetet og på at lære bogstaver at kende, at kunne stave og dertil også tælle.

Jeg tænkte derfor, jeg ville dele disse tre bøger med jer herinde, da jeg kan fornemme, I er flere med børn eller børnebørn i samme alder. Det er alle tre nogle, hun har fået i gave – og de er KÆMPE hit herhjemme. Fordi de alle sammen har en legende tilgang til det at lære. Fordi bøgerne inddrager hende aktivt, alle sammen på forskellig vis, og fordi de taler til hende, dér hvor hun er lige nu. Jeg kendte dem ikke, før hhv. farmor og farfar, vores venner og hendes fastre kom med dem til hende, men jeg er ret begejstret. Og derfor synes jeg, det var oplagt at dele herinde med jer!

Den første hedder Åh, nej mit navn er væk. Hun fik den af sin farmor og farfar og den er, sagt helt objektivt, HELT genial!

Lost My Name er et site, hvor du kan lave en personlig billedbog med navnet på det barn, som skal have bogen. Ud fra hvert bogstav i barnets navn er der en lille historie. Det er super fine illustrationer og en rigtig dejlig historie. Jeg er vild med at den er personlig og det er Elin også. Den fungerer fantastisk som en unik gave. Man taster bare navnet ind på hjemmesiden, vælger sprog og trykker om det er en dreng eller pige og så danner sitet selv historien. Man kan også skrive en personlig hilsen i den første side.

bogtilbarn

Den anden bog hun fik, Hr. Struganoffs Mad alfabet er i virkeligheden en lille kuffert med 28 Pixi-bøger – en til hvert bogstav i alfabetet – samt en plastlomme, man kan hænge op på væggen. Her er det nemt at danne et overblik over alfabetet, bogstavernes rækkefølge og det er  altså en god måde at introducere barnet for alfabetet. Vi har allerede stor glæde af det herhjemme, da hun synes, det er sjovt, at vælge bogstaver ud hver aften, hvor vi læser en ny historie. Vores datter synes det er så sjovt, at hun er med til at vælge ud og så synger vi hele alfabetet hver aften, så vi sikrer os, at alle bogstaver står i rigtig rækkefølge.

På den måde kan man tale om både store og små bogstaver, bogstavernes lyde, udseende og udtale. De er skrevet af Kim Fupz Aakeson, der har lavet et madalfabet med sin velkendte hovedkarakter Hr. Struganoff i hovedrollen. Hr. Struganoff er kok og har sin egen restaurant, der besøges af mennesker og dyr, som bestiller de mærkeligste ting. Alt sammen til Hr. Struganoffs undren. Alligevel giver han ikke op så let, og alle kunder får det, de spørger efter. Alt sammen timet og tilrettelagt, så vi også får en fin introduktion til bogstaverne.

img_7358havfrue

Den sidste bog har som sådan ikke noget med bogstaver at gøre, men den skal nævnes, fordi den er så unik. Og den får i hvert fald min pige til at elske at læse. Den inddrager barnet ret genialt og har en særligt legesyg tilgang til at læse historier. Det er Den lille Havfrue fra Books & Magic. Bogens flotte illustraioner kan nemlig udforskes igennem en app. Det originale eventyr er ny illustreret og beriget med et digitalt spilunivers. Min snart 6 årige pige elsker den, og vi har læst den flere gange som godnathistorie, fordi der udfoldes nye ting hver gang.

Når man peger på farveillustrationerne med sin smartphone eller iPad, åbner app’en et vindue til bogens univers direkte oven på siderne. Man oplever på den måde karaktererne fra bogen i “levende live” gennem spil og opgaver, der kan løses.  Jo bedre man lytter efter detaljerne i historien, jo nemmere er det at løse opgaverne og spille spillene. Børn og barnlige sjæle bliver på den måde suget ind i universet.

Det er en ret god måde at inddrage tablets naturligt, som de fleste børn jo alligevel bruger og elsker at bruge. Hun kan selv lege med og hun bliver udfordret på sin forståelse, fordi hun selv skal løse opgaver undervejs. Samtidig vil det eventyrlige univers hele tiden udvikle sig via nye opdateringer til app’en.

Man skal hente appen og ellers kan bogen købes her, kan jeg se. I kan også se og læse mere på sitet her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

NÅR DE GIVER SLIP....