CHECKED BLAZER

HJÆLP TIL OVERBLIK I HVERDAGEN

64c3cccb-d5e4-41e0-b68d-4e2bfee11f51villa-med-sjael_06

Det kræver nok næppe nogen ph.d. i adfærdsforståelse, at regne ud, at livet som småbørnsfamilie med både nyfødt og mand med natarbejde og skiftende vagter fra uge til uge kræver planlægning. I hvert fald, hvis vi vil have bare mindstemålet af overblik.

For os bliver struktur og overblik især skabt, når tingene skrives ned. Det handler nok især om at befri hovedet for en uoverkommelig lang huskeliste, der i sidste ende ikke kan efterleves, hvis ikke man på forhånd sætter det lidt i skema.

Vores familieliv er måske ekstra udfordret i forhold til mange andres. Vi har meget fleksibilitet, mulighed for at tage barnet med på museum en almindelig tirsdag formiddag – og kan ofte spise frokost sammen alle sammen. Men vi har også mange gøremål, jobmæssige forpligtelser og rytmer, som ligger i tidsrum, hvor andre normalt holder fri. Min mands arbejde med morgen TV betyder at han har aftner, der ikke ’eksisterer’, fordi han skal i seng, så han er frisk til at stå op kl. 03.00. Det betyder også, at jeg nogle morgener er alene om aflevering af den største. Han har også weekend arbejde. Og nogle gange foredrag rundt omkring i landet.

Min datter på snart 6 år har diverse legeaftaler, bedsteforældre-besøg og dans mm. Og så er der mig; jeg skal foruden baby også holde styr på bloggen her og diverse events, mødregruppe, indkøb og træning. Så alt i alt, mister vi hurtigt overblikket, hvis vi ikke noterer ned. Især fordi, som det fremgår af ovenstående, at der herhjemme ALDRIG er to uger, der er ens.

Derfor er det alfa omega for os, at vi kender hinandens ’skema’. Ellers er det umuligt for os at planlægge noget som helst. Og da vi ærlig talt har rigeligt at gøre med at holde styr på vores egne aftaler, så er det altså mere end svært, at huske alle den andens 😉

Og det er så her, at den nye magnetiske ugeplan fra Ugeplan.dk kommer ind i billedet. Vores er ret stor, så alle kan se hvad der står, den passer perfekt til køleskabet og sætter ugens gøremål i et større perspektiv for hele familien. Elin kan godt lide at tegne ting på den. Fx en hund, hvis hun en dag skal op til farmor og farfar (der har verdens dejligste Boxer hund).

For os er vores køkken-alrum familiens samlingssted. Det er her vi tilbringer flest timer i døgnet. Når den magnetiske ugeplan hænger på køleskabet i køkkenet, er det let for alle at holde sig opdateret. Det giver os simpelthen helt enkelt mere overskud i en travl hverdag.

Den magnetiske ugeplan kan designes efter egne behov og ønsker. Man kan både bestemme billeder, farver, tekst og typografier. Vi har f.eks. fået lavet en ekstra madkolonne, så vi også kan få prøvet kræver med en madplan. Jeg har valgt at bestille vores i sort, men den kan også fås i hvid. Ugeplanen er i magnetfolie så den klæber af sig selv til køleskabet og fås i tre størrelser; 45×50 cm, 45×70 cm og 45×120 cm. På selve planen skriver man med whiteboard tusch, som nemt viskes ud. Et stort hit for familiens 5-årige. Jeg synes altså, det er drøn smart. Enkelt måske – men smart!

Hvad gør I for at danne overblik i hverdagen?

ugeplan

1 kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

CHECKED BLAZER