VI HAR BOOKET FERIE!

LEG MED FILM PÅ CINEMATEKET – Vind billetter!

cinematekSponsoreret

I dag var min store pige og jeg en tur på Cinemateket sammen med søde Michala og hendes Molly. Vi havde besluttet af afprøve deres Børnebif – efterfulgt af et nyt koncept “Leg med film”, hvor børn fra +6 år kan komme ind ‘bag lærredet’ og prøve kræfter med alt fra manuskriptforfatning, til animation og skuespil.

Børnebiffen henvender sig ret bredt og viser film for børn fra 3-7 år. Vi endte med at se Denne pakke med fire filmda man vælger imellem forskellige filmpakker. Børnebiffen viser sjove, lidt skæve og små kortere tankevækkende film til de 3-7-årige. Både varighed og indhold er nøje afstemt, så de passer til børnenes alder. Især film nr. 2, der hed De Fantastiske 3 gik rent hjem her. Fordi den handlede om en dreng, der gik i skole, hvilket vi har meget fokus på lige nu, hvor hun selv skal starte om lidt. Og fordi den handlede om superhelte (den lidt mere…kiksede slags nuvel), og det er netop et meget aktuelt tema for os i øjeblikket, da vi i næste uge skal holde Superhelte fødselsdag. Det var en film med masser af ironi og humor. Og det passer min 6-årige pige særdeles godt.

cine3

Den sidste film; Min Oldefars Historier, der er en serie, kendte hun fra Ramasjang, og dem kan hun også rigtig godt lide. Alt i alt henvendte alle fire film sig tydeligt til hendes målgruppe. Og hun var fint med og i fuld opmærksomhed undervejs. Jeg hørte flere af de andre børn sige, da det var slut, at de ikke kunne forstå, der ikke kom flere film. Sådan hviskede min datter også til mig. Og det er jo ret godt tegn; at de ikke er mætte efter hele fire (godt nok korte) film!

Vekselvirkningen mellem en film, som havde meget realistisk karakter, med en tegnefilm og en mere overnaturlig og eventyrlig film var super god, synes jeg. De har ret mange forskellige filmpakker, så vi kunne nok godt finde på at tage derind igen og se en af de andre. Det var en super hyggelig måde at starte dagen på.

Leg med Film konceptet er ret fint: Cinemateket har simpelthen fået et aktivitetsområde nedenunder, hvor børn og voksne kan prøve kræfter med films tilblivelse. Det giver lige en ekstra dimension på filmoplevelsen for de små – og man får på den måde en ekstra oplevelse med hjem. Det er tilpasset alle aldersgrupper. Hvis man ikke har så god tid kan man fx lege med bluescreenen eller udfordre hinanden i en Film Quiz. Har man mod på og tid til mere, så står Cinematekets guider klar lørdag og søndag kl. 11.00 14.00 til at hjælpe jer igennem f.eks. filmproduktion og animation. Bagefter får man lov at tage sin færdige film med hjem! Ret sejt, ikke? Bluescreen og filmproduktion var store hit for min 6-årige, mens Film Quiz og animation virkede til at henvende sig til de lidt større børn.

cine2

Vi lavede filmen Luft under Hjulene; om Pippi og hendes skøre farmor (det var så mig), der fløj til Ønskeøen, hvor vi skulle købe en ny hest til Pippi. Vi fik sat lydeffekter på og baggrundsmusik. Og fik den klippet, så det lignede, vi havde den sejeste take off – og fløj hen over svajende trætoppe. Så cool.

Muligheden for selv at lege videre giver en dejlig uhøjtidelig introduktion til filmmediet og børnene får inddraget deres kreativitet på en naturlig facon. Det hele kan som udgangspunkt benyttes i hele Cinematekets åbningstid gratis, men hvis man ønsker guidet forløb, som vi fik (og det vil jeg anbefale) eller ekstra materialer, kan der forekomme ekstra beregninger.

Leg med Film konceptet er et oplagt alternativ til byens øvrige tilbud, hvis man gerne vil bruge en kreativ dag sammen med ungerne. Man vælger selv sit budget og hvor mange timer man vil bruge. Vi kan varmt anbefale det!

…………………………………………………

OG DU KAN FAKTISK VINDE BILLETTER TIL NETOP DETTE:

Jeg er nemlig så heldig, at jeg har fået lov at udlodde 3 x 2 fribilletter (dvs. 3 vindere med 2 billetter pr. vinder) til Cinemateket og Leg med Film. Alt I skal gøre for at vinde er, at følge bloggens Facebook side her og kommentere herunder hvorfor DU skal vinde! I kan også følge Cinemateket her. 

Jeg trækker en vinder d. 27/2 – 2017.

cine4

3 kommentarer

 • Filippa

  Vi vil gerne se hyggelige børnefilm 🎥

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg skal vinde, for så kan jeg invitere min ældste søn, Anton, med… 🙂
  Savner mor-Anton tid!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Conse

  Jeg ville tage yngste-manden med. Nu jeg tænker over det, tror jeg faktisk aldrig vi har haft en udflugt alene. Har det tit med den store fordi den lille “fylder/kræver” så meget. Så det er faktisk ved at være hans tur❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

VI HAR BOOKET FERIE!