BABY WISHES

TØR DU SIGE NEJ?

neutralbabyIndeholder reklame
Lavet i samarbejde med Neutral 

Hvad betyder det egentlig, at sige nej til noget? Og hvorfor er det nogle gange så svært. Man siger jo samtidig ja til noget andet. Og man tager stilling. Til sig selv. Og sine omgivelser. Så et nej kan vel sagtens være en positiv ting, ikke?

Lige nu kører Neutral en kampagne, der fokuserer på at turde sige nej. Et nej er ellers noget, vi opfatter som negativt, men kampagnens budskab er, at det ikke behøver være sådan. Det er en vinkel, jeg rigtig godt kan lide og som jeg faktisk synes, er et interessant spin på deres produkter og dermed budskab.

Jeg tror, de fleste forældre vil deres børn det bedste, og derfor ender mange af os med at købe et væld af forskellige plejeprodukter. Babyolie, zink salve, babypudder, baby shampoo, fugtighedscreme, etc. Men det kan være svært at gennemskue, hvilke produkter der ikke indeholder parfume og dårlige ingredienser. Bliver en sart barnehud udsat for parfume, øger det risikoen for, at barnet får parfumeallergi senere i livet – en allergi man ikke kan slippe af med, hvis man først har fået den. Det er alligevel ikke helt ligegyldigt vel?

Et nej (til f.eks. parfume i hudplejeprodukter) er jo også et nej til det, der ikke beriger ens liv. Og det er sådan set ret positivt. Det kræver altid noget at sige nej. I tilfældet med allergi, så kræver det at man i et vist omfang sætter sig ind i sit barns helbred og i produkterne. Det kræver at man tager stilling. I andre tilfælde, så kræver et nej, at man ser nogle potentielle konflikter eller kontraster i øjnene. Et nej kan ofte medføre undren og nogen gange ligefrem provokation hos omgivelserne. Hvorfor så stejl? Hvorfor ikke bare sige: pyt, og ok?…..Men de fleste af os kan nok godt nikke genkendende til en episode eller to, hvor vi har mødt nogle mennesker, der turde sige nej – og som derved faktisk vandt øget respekt? Jeg har i hvert fald.

Et nej er naturligvis ikke altid den bedste løsning. Men jeg mener alligevel, at det er et fint budskab: at tænke over, at stærke mennesker siger nej. Det kræver mod at sige nej. Det kræver stillingtagen. Jeg er selv med alderen blevet langt bedre til at sige nej. Til at sige fra overfor ting, som ikke gør mig glad eller giver min hverdag noget reelt indhold. Naturligvis gør jeg stadig ting, som måske ikke ligefrem er mine yndlingsbeskæftigelser, fordi jeg ved jeg skal og fordi det beriger andre. Det skal der også være plads til. Det skal ikke slå over i ren egoisme. Men det er blevet nemmere med tiden at sige nej til ting, som jeg egentlig ikke kan stå inde for.

Fra Neutrals perspektiv handler “The Power of No” om at sige nej til parfume og tilsætningsstoffer, men det handler jo også i et større perspektiv om, at man med et nej siger ja til det, der faktisk betyder noget. Det er en sjov vinkel at sætte på, synes jeg, fordi dét at tænke over produkter til sine børn ikke kun handler om at vælge fra og være ’spelt-mor-agtig’ og hellig. Det handler om at vælge noget til for sit barn. Der er kraft i et velovervejet nej. Og den slags hylder jeg altså.

…at jeg så skal øve mig KRAFTIGT i at blive bedre til at sige nej til kage, det er en HELT anden historie. Den tager vi en anden gang….

neutralbaby2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

BABY WISHES