3 BOLIGTRENDS - DU MED FORDEL KAN KØBE BRUGT

LIVET PÅ – OG UDENFOR – INSTAGRAM

fullsizerender33

Vi ved det jo alle sammen godt. At langt de fleste Instagram konti er et redigeret udsnit af virkeligheden, et kort og nøje udvalgt øjeblik, kørt gennem et filter og en heftig beskæring, efter 6 kasserede billeder med lukkede øjne og dårlige vinkler, finder det helt rette snap vej gennem Instagrams smalle nåleøje og firkantede kasse-æstetik.

Naturligvis er der også flere gode Instagram profiler, som er helt fri af den slags og som er dejligt ærlige med alt hvad dette indebærer. Men for mig behøver det ene ikke udelukke det andet. Jeg er gerne ærlig. Har som udgangspunkt ikke brug for at pakke tingene ind. Derfor åbner jeg gerne op både her på bloggen, på min snapchat og i mine Instagram stories, der er helt u-redigerede i forhold til min virkelighed og min oplevelse af den. Men jeg indrømmer gerne, at jeg selv finde ret stor nydelse i at følge smukke og æstetisk gennemarbejdede profiler på især Instagram. Jeg synes, det er tilfredsstillende på et eller andet mærkeligt plan: det må være min æstetiske OCD, der taler, haha.

Og jeg VED selvfølgelig godt, at det slet ikke er hele virkeligheden. Ofte langt fra. Men derfor kan jeg altså godt nyde det alligevel. Og med tiden, så er min egen Instagram også blevet mere redigeret. Som modvægt forsøger jeg så ofte i mine tekster, der følger billederne, at være ærlig omkring, hvad det er, mit liv er fuld af. Og det er derfor bestemt ikke uden grund, at et af mine hyppigst anvendte hashtags i 2017 som nybagt mor so far er #morecoffeeplease

Jeg tænker, at I også godt ved det. At jeg på mange af mine kanaler er ret åben og ærlig, men at det jo naturligvis ER et redigeret øjebliksbillede. Og især Instagram er svær at ’udfolde’ sig fyldestgørende på, synes jeg. Men jeg mødes alligevel fra tid til anden af fortvivlede mødre og imponerede veninder. Fælles for dem er, at de ikke fatter, hvordan jeg kan være SÅ overskudsagtig. Hvordan jeg kan have nyvasket hår og tjekket tøj på HVER dag, hvordan jeg kan drøne rundt til tusinde arrangementer hver dag og tilmed have et par nogenlunde velklædte børn med mig.

Det er måske på tide at gentage, hvad jeg før har sagt:

Jeg har IKKE nyvasket hår hver dag.

Jeg har ikke tjekket tøj på hver dag uge 😉

Jeg har også svært ved at nå aftaler og komme til tiden

Jeg har også møg irriterende børn

Det ved I jo naturligvis godt. Men man bliver bare nemt suget ind i den moderne teknologis polerede og perfekte lille verden, hvor alle ligner nogen, der har totalt kontrol og mere til. Og jeg er smertelig bevidst om, at jeg bidrager en hel del hertil. Og lige præcis dén præmis, præcis dét paradoks – det har jeg det faktisk ret svært med.

Hvordan affinder man sig på en god måde med det? At jeg ikke gider være én af dem, der skaber dårligt selvværd hos andre, og som lyver om min virkelighed. Men som samtidig gerne vil have lov at vægte æstetik og glæden ved de gode øjeblikke?

Jeg viser med andre ord ikke pæne billeder, fordi jeg vil have, at I skal tro, at jeg er perfekt. Jeg er meget langt derfra. Jeg viser pæne billeder, fordi jeg kan lide pæne billeder. Og fordi jeg nok helt generelt er en type, der helst ser glasset halvfuld. Jeg gider ikke dvæle alt for meget ved de dumme øjeblikke og ting. Jeg bliver så meget gladere og nemmere at omgås, når jeg i stedet fokuserer på alt det gode, der omgiver mig.

Men jeg bliver faktisk ked af det, inde i maven, når en kær veninde og nybagt mor, skriver til mig en sen nattetime, helt frustreret, hvordan fanden gør du?? Hvordan når du alt det? Hvordan ser du så tjekket ud? For jeg ønsker for dælen da ikke, at man sidder på den anden side af skærmen og tænker, at jeg er en bare tåspids bedre end dem til at navigere i kaos.

Forleden morgen skulle min dejlige pige til fødselsdag hos en god veninde. Det var noget, hun havde talt om hele weekenden. Både tøj og gave var lagt sirligt frem ved fodenden af sengen.

Ingen problemer dér.

Lige siden lillebror kom til verden, så har vi ikke én eneste gang sovet længere end til kl. 07.30. Ofte er det meget tidligere, vi står op. Og eftersom fødselsdagen først var kl. 10.00, havde jeg end ikke overvejet et vækkeur. Godt nok var jeg alene med to børn – men de plejer nu nok at sørge for at forkorte min nattesøvn betragteligt – BEGGE to. Så jeg vil endda gå så langt, som at sige, at jeg også havde satset på både et langt bad, en god morgenmad, en ekstra gave indpakning og et par amninger inklusiv bleskift inden afgang.

Det skete så ikke.

Kl. 08.45 vågner jeg. Med to sovende børn ved siden af. INGEN af dem har været vågne. Jeg er derfor helt og aldeles rundt på gulvet, sågar ovre og tjekke babys vejrtrækning og langsomt går det op for mig, at hvis vi skal være inde i City til fødselsdag kl. 10.00, så skal vi stige om bord på vores bus 09.25. Jeg skal derfor vaske, iklæde, bespise og klargøre to børn, amme, skifte, selv gøres klar og pakke ned og pakke sammen, låse hus af og gå til bussen alle mand – på 30 min. Ikke normalt noget, der er mindstemålet af realistisk her.

Lad mig sige det sådan: Vi nåede det. Og storesøster var iklædt passende tøj. Resten af os…..måske knap så festklædte. Upside ved det hele: min søde mand ringede, da vi ramte indre by og tilbød og køre mig og lillebror hjem igen, efter en tiltrængt morgenmad i Torvehallerne. Downside: da jeg møder min mand, efter at have gået rundt i indre by med åben jakke og han storgrinende tager dette billede af mig:

img_1834

Ja. Det er mig. Der har taget mine bukser omvendt på. Jeg har så at sige røv på maven. Og har intetanende flashet dette til det meste af indre by. Og nej. Dette billede finder ikke vej til min Instagram. Det gjorde de flotte blomster, som jeg købte i Torvehallerne som plaster på såret til gengæld.

Og sådan er der så meget. På – og udenfor – Instagram.

21 kommentarer

 • TAK fordi vi må grine på din bekostning! Jeg kunne nemlig slet ikke lade være 🙈 Og jeg troede, at det var lidt skørt og skidt, da jeg forleden havde den der t-shirt-snor, der er i nogle bluser og t-shirts, rundt om halsen og ikke gemt væk på ryggen forleden, da jeg var til et forberedende specialemøde 😝

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Haha, ja godt jeg ikke skulle til fint event eller lignende. Så havde det for alvor været pinligt. Men altså: bare det at jeg kom ud af døren, huskede begge børn, fik dem spist af og Paven klædt anstændigt på til fødselsdag, det var altså lidt af en bedrift. Og et eller andet sted skulle det jo næsten gå galt. Det blev så i moderens ret tvivlsomme påklædning…jezuz.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda J

  Skøn læsning og ja, selvfølgelig har vi alle haft den slags dage 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Tak! Dejligt befriende, ærligt og skidesjovt (kærligt ment) 😂
  Og du rocker de omvendte bukser så det næsten ser ud som om det er med vilje 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Ja haha, gid det var så vel. Det var ingenlunde med vilje. Jeg var end ikke klar over det. Havde godt nok gået og tænkt, at det var lige godt utroligt, så meget mine bukser faldt ned bagpå…doh!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • chris

  har lige grædt af grin 😀

  I love it.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Haha, ja – indrømmer at det er ret sjovt. Lige da jeg stod inde i Torvehallerne, da synes jeg det var knap så fedt…men altså…heldigvis er min jakke lang, så det var bare med at få den lukket asap 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alexandra

  Haha – hvor er du god Louise! Det er en fornøjelse at følge din hverdag og søde familie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Som nybagt mor med en søn på 16 dage er jeg virkelig glad for det her indlæg! Jeg har nemlig flere gange tænkt, at det var vildt så meget du kan nå og stadig være så cool med to børn og se så lækker ud samtidig 😉 Så tak for at minde mig om, at især Instagram er et øjebliksbillede og ikke en afspejling af virkeligheden. Det havde jeg brug for at læse her midt i rollen som nybagt mor 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   🙂 Ja, sådan kommer man jo nemt til at tænke. Jeg gør det også selv, når jeg følger andre. Men det er jo kun en lille bitte brøkdel af virkeligheden. Trods alt. Og heldigvis for det, egentlig. Vi er jo bare mennesker!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Faaaaantastisk…. kæft det er sjovt!! Hvordan faaan har du fået dem knappet? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Haha, det er elastik bukser:) Har dog ikke lynet eller knappet mig bagi 😉 hihi

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vild med det og dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K-L

  Ha ha, hvor godt 🙂 – jeg har det med at komme ud af døren med min cardigan på vrangen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hey, men mange af 1990’ernes modefænomener vender tilbage i disse dage,så hvorfor ikke omvendt-bukser, Kriss Kross-style? Jeg synes,du skal flashe de omvendt-bukser lidt mere, så bliver du stensikkert trendsætter!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Haha! Perfekt uperfekt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

3 BOLIGTRENDS - DU MED FORDEL KAN KØBE BRUGT