EN VASKEÆGTE STJERNE

ANGST FOR AT FØDE?

1-2-30

Tænk sig at få lov at være barselsvikar for en af de absolut sejeste mødre, man kender?

Jeg synes personligt, at den sejeste snegl i byen er Cecilie. Længe overvejede jeg en hjemmefødsel selv, især fordi min jordmoder på det kraftigste anbefalede det. Men jeg turde ikke. Og endte med lige akkurat på et hængende hår at nå hospitalet. Dog med storesøster på slæb. Gisp. Og jeg ved derfor, at det kræver ret meget balls at beslutte sig for, at gøre det selv hjemme, som Cecilie gjorde. Og når man netop i forlængelse herfra, bliver spurgt, om man vil agere barselsvikar, hvad er så mere oplagt nu, end at bruge lidt spalteplads på at punktere den der frygt for at føde, som så mange af os har?

Det har jeg derfor forsøgt – og hvis I vil læse mere, så smut forbi mit yndlings domæne her. 

Alt omkring fødsler; oplevelsen heraf, forventningen herom, forløbet optil, tiden efter, rammerne omkring, kroppens reaktion, følelserne undervejs og alt det midt imellem – er så ultra følsomt. Derfor er det også svært at konkludere noget eller finde en formel, der virker for alle. En fødsel er sårbar. På alle måder. Og det er kvinden også. Jeg har mange veninder og bekendte med barske historier, der ikke opfattede det som en dans på roser, og det er så absolut helt og aldeles i orden. Det er ikke mit ærinde med indlægget – men derimod at hjælpe mange af dem, der er unødigt angst for noget, uden grund, der måske i virkeligheden bliver helt ok. For mig bremsede angsten mig mere end den gavnede, og jeg fandt ud af, at jeg havde ingen grund hertil. Jeg hørte kun skræk historier, og jeg ville rigtig gerne have talt med nogen, der fortalte om at det altså også godt kan være fint og helt ok. Det gjorde jeg bare ikke. Så jeg har forsøgt at lave en lille mund til mund øvelse, så dig, der måske sidder og frygter det lige nu, trækker vejret lidt mere roligt ned i maven.

Tak til søde Sneglcille fordi jeg fik lov <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

EN VASKEÆGTE STJERNE