ANGST FOR AT FØDE?

DIT BARNS SIKKERHED

img_2624INDEHOLDER REKLAME

Ens børn er det mest dyrebare, som man har. Sådan er det bare – og derfor bliver sikkerhed også pludselig noget helt andet, når man bliver forældre. Dels ens egen sikkerhed; cykelhjelm, ulykkesforsikring og den slags bliver pludselig meget relevant. Men i særdeleshed også vores børns sikkerhed. Jeg skrev engang et indlæg om, hvornår mon man var sådan rigtigt voksen. Og det er man, når man pludselig tænker over hvordan man får cykelhjelm med til fest, frem for at tænke over hvilket outfit man skal iføre sig 😉

Autostole er lovpligtigt i Danmark, og det allervigtigste udstyr i bilen, når det kommer til dit barns sikkerhed. Og naturligvis har vi altid haft til begge børn. Men Paven var vokset ud af sin og hun sad virkelig dårligt i den. Derfor var tid for os at skifte den ud.

Uanset om det er en længere ferierejse eller en hurtig tur til butikken 5 minutter væk, så skal børn jo altså sidde i en passende autostol. De fleste forældre kan nok godt skrive under på, at ens samvittighed ikke rigtig tillader andet. Også selvom det med de helt små babyer kan være lidt træls engang imellem, når baby endelig er faldet i søvn på besøg ude og pludselig skal mases ned i autostol og sele og derfor vågner i et langt hyl.

For barnets skyld har man sat en anbefalet vægtbelastning på bagudvendte autostole, som ligger på 9-25 kg, og i Danmark anbefales det, at barnet sidder bagudvendt til det når 4-5 års alderen eller 18 kg. På dette trin kan man både få selestole og selepuder, hvor de første er de sikreste. Og det er sådan en vi nu har købt til storesøster. Hun kan jo sagtens sidde selv uden, men rent sikkerhedsmæssigt har vi det bedst med det.

Disse autostole behøver ikke at blive monteret på samme måde som de andre, men man kan dog i visse tilfælde montere dem på bilens IsoFIX-lås. Modellen vi er endt på hedder Recaro Milano og det er en autostol i et enkelt design som både er sikker og komfortabel for hende. Stolen kan justeres og bruges fra 4-12 års alderen. Rygstøtten har tre indstillinger, og stolen har ekstra ventilationshul. Hun er lidt kræsen med hvordan hun sidder, så egentlig havde vi først købt en anden, men den kunne hun ikke lide at sidde i. Denne her er hun super glad for at sidde i og det er vi selvsagt også, idet den føles og virker meget sikker.

Stolen kan købes hos Jollyroom, der i øvrigt har virkelig stort udvalg og rigtig mange modeller at vælge mellem. Og den model vi har her er faktisk sat ret meget ned lige nu.

img_3236

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

ANGST FOR AT FØDE?