VI SES I THAILAND!

FLADT BAGHOVED?

img_3147img_3141

Babyer skal sove på ryggen. Det ved vi alle efterhånden, for ingen af os tør risikere at de små pus får vendt sig og ikke kan trille rundt igen. Men hvordan undgår man så, at baby får et fladt baghoved? Vi havde store problemer med det dengang med storesøster, der have MEGA fladt baghoved. Alle kommenterede det og vi prøvede ALT. Vi var så frustrerede over det. Til sidst gik vi til kiropraktor, som fik fikset hendes nakke, for hun havde en klar foretrukket side, og selvom vi forsigtigt vendte det lille hoved fra den ene side til den anden nede i barnevognen og vuggen hver eneste dag og nat, så hjalp det ikke. Hun lignede helt ærligt, at hun havde fået en stegepande i nakken.

Efterfølgende har jeg fundet ud af, at det er et problem, flere og flere forældre oplever, efter at Sundhedsstyrelsen er begyndt at anbefale, at baby skal sove på ryggen for at undgå vuggedød. Og lillebror er godt på vej derhen igen nu.

Det er ikke helt så slemt som det var med storesøster, men det er alligevel meget tydeligt. Et fladt punkt enten bag på eller på siden af hovedet kan være tegn på, at baby har svært ved frit at dreje hovedet til begge sider. Det kan skyldes en låst nakke, eller at noget spænder et sted i kroppen. Det viste sig tilfældet med storesøster og som sagt så hjalp det, da vi fik hende til kiropraktor. Her fik vi at vide, at dette meget ofte ses ved lynfødsler. Simpelthen fordi de stakkels små roterer så hurtigt ned gennem bækkenet ved de lynhurtige fødsler, at de får nogle usunde vrid i nakkeregionen. Eftersom lillebrors fødsel var om muligt endnu meget mere lyn hurtig end storesøsters, så har vi naturligvis også overvejet dette igen. Men der er faktisk intet der tyder på, at han er låst i nakken. Han vender og drejer fint hovedet og vil rigtig gerne ligge på maven om dagen, hvilket hun heller ikke ville.

Vi har derfor efter anbefaling fra sundhedsplejersken øvet at ligge rigtig meget på maven og siden i de vågne timer. Og det vil han heldigvis gerne. Derudover laver vi øvelser med ham og får ham til at dreje hovedet fra side til side med lyde og legetøj. Det er helt klart blevet bedre allerede, men én af vores syndere kan muligvis være, at han sover ret meget om dagen. Ikke om natten, nææ, det ville da være for nemt for forældrene 😉 Men om formiddagen kan han godt tage 4-5 timer i streg. Og selvom det er både rigtig rart for os og godt for ham, så er det jo mange timer, at ligge fladt på baghovedet i en barnevogn. Derfor har jeg nu købt en såkaldt hjertepude, eller babypude, som de også kaldes.  Den skulle eftersignende være ergonomisk udviklet til netop dette og nu ligger han altså på den, når han sover. Og hvis han fx lige har spise og ikke vil om på maven.

Er der nogle af jer, der har erfaring med dette?

Jeg håber, den nye pude kan hjælpe lidt på det. For det er naturligvis noget, vi holder en del øje med. Byd endelig ind, hvis I sidder derude med gode råd eller erfaringer.

img_3126img_3145

Legetæppe og rangle fra CamCam // dragt fra MarMar // pude fra Ellos her  // sengetøj fra Georg Jensen

***

5 kommentarer

 • Anja

  Har fuldstændig det samme problem med min dreng, her er det dog fladt til den ene side, men han kan fint vende og drejer sig til begge sider og kan trille fra mave til ryg til den “ikke flade” side. overvejer en kiro, men syntes jo ikke han virker låst

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie Nielsen

  Endnu engang tak for at bryde tabuet!
  Håber I nyder jeres ferie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vores kiropraktor sagde at man skulle holde sig fra den… But what do I know. Men kiropraktor har i den grad hjulpet os. Vi har været ude hos en der ligger i Fields af alle steder. Ørestad Kiropraktor. Virkelig dygtig og ekspert i babyer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Det er faktisk samme kiropraktor, vi gik hos – Anne Winther Vind hos Ørestad Kiropraktor. Hun er fantastisk.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Vi har også haft en lynfødseæ med vores lillesøster og deraf døjede vi med nøjagtigt de samme nakkeproblemer og gik derfor til kiropraktor med hende. Der var selvsagt kommet et ret fladt baghoved da hun ikke befandt sig godt på maven grundet den låste nakke.
  Vores kiropraktor frarådede os på det kraftigste bruge denne hjertepude, som jeg også havde købt i bedste mening. Hun mente det ville belaste nakke endnu mere. Den eneste vej frem var at øve at ligge på maven dag ud og dag ind. Så det har vi gjort i nu lillesøsters 6,5 mdrs. lange liv og det har været hårdt men alle prøvelser værd! Så jeg turde altså ikke bruge puden. Knus og tak for en god blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

VI SES I THAILAND!