I ØVRIGT

HJEMME IGEN – STATUS

img_5076

Er netop sunket ned i sofaen, helt mast, helt færdig – og meget taknemmelig. Hjemme igen. Det er lidt med blandede følelser. Altså, alting har jo en ende – og i særdeleshed en barselsferie. Det kan ikke være anderledes. Og det er også rart at være på dansk jord igen. Og jeg ville lyve, hvis ikke også jeg sagde, vi er flere i husstanden, der ser frem til at børnehaven åbner på mandag, haha. Pyh! Fire uger med to børn på fuld volumen hver dag – hele tiden – det er på mange måder hårdt arbejde. Men hvor har det dog været verdens bedste beslutning længe, at tage på den barselsferie! Det har simpelthen gjort så godt. For os alle. Jeg tør sgu næsten ikke skrive det. For vi er jo kun lige landet – og alting kan meget muligt se anderledes ud i morgen. Men noget kunne tyde på, at sådan en ferie gør noget godt for sjælen, både hos store og små.

Vi har i den grad nydt hvert et minut, også de hårde af dem. Og alle mine bekymringer, alle mine betænkligheder, alt min skepsis, den er blevet gjort til skamme. Vores børn har vist sig fra deres allermest eksemplariske side, og selvom man naturligvis ikke undgår kriser og dumme dage, heller ikke på en ferie, så har det hele været utrolig gnidningsfrit og behageligt. Rent faktisk har vi haft RIGTIGT ferie.

For det første sov ingen af vores børn ret godt inden vi tog af sted. Faktisk næsten slet ikke. Elliot ammede hver eller hver anden time. Hele natten. Og Elin var inde i en rigtig skidt spiral med alenlange aften putninger, der påkrævede lange seancer med flere godnat historier, hvor vi skulle sidde ved hendes seng, op til flere opvågninger og store diskussioner om hvor og hvordan man skulle sove. De første tre dage på ferien var om muligt endnu værre. Og så! Lige pludselig. Så vendte det. Elliot har – 7,9,13 sovet hele fulde nætter med kun enkelte få opvågninger, næsten intet. Elin har lagt sit hoved på puden og sagt godnat, når hun blev lagt, lukket sine øjne og sovet uden problemer til kl. 09.00 næste morgen. Nuvel, hun er også blevet lagt lidt senere, end hverdagen herhjemme påkræver, men alligevel ikke meget.

Så ja, vi har rent faktisk sovet! I næsten fire uger! Midt i paradis. Med egen pool, krystalklart havvand ude for døren, palmesus og høj sol. Thailand har behandlet os virkelig godt. Og jeg kunne snildt have brugt mere tid. Det stort set samme skete for snart 6 år siden, da vi gjorde det samme med Paven, da hun var blot 5 måneder. Om det er en tilfældighed, skal jeg ikke kunne sige. Og egentlig er det også ligegyldigt. Noget tyder i hvert fald på, at sådan en intens familieferie kan noget. Vores store pige er simpelthen vokset så meget på den her tur. Det er så rørende og jeg bliver virkelig varm om hjertet, når jeg tænker på den transformation, der er sket for øjnene af os. Den ro, den betingelsesløse tid, det nærvær, som sådan en lang ferie sammen giver, det er på det nærmeste ren magi. Jeg mener det virkelig!

Vi har boet de mest fantastiske steder, oplevet så enormt meget sammen, skabt så mange mider og grint så meget. Jeg har fået utroligt mange beskeder og henvendelser på vores tur. I er mange, der gerne vil høre mere om både måden, vi har gjort det på, hvor og hvordan vi har boet og hvilke ting, der har været gode/dårlige. Og jeg glæder mig til at dele det med jer. Men for nu vil jeg blot tjekke ind og sige:

1) Vi er her, hjemme igen – og er godt. Alt er love. Virkelig. Jeg føler mig som verdens heldigste at have kunnet gøre dette, at kunne give mine børn sådan en tur – og for min egen skyld, på den rent egoistiske konto, at have dette med mig i tankerne fremover. Jeg ville ønske, vi havde booket to uger til.

2) Beklager den ringe og meget sporadiske opdatering herinde. Men dels har nettet været enormt ringe de fleste steder. Dels har jeg ikke haft ret meget tid til computer. Dels har jeg ikke haft lyst. Simpelthen. Også de voksne har haft brug for denne ferie. Vi trængte til at trække stikket. Helt. Og selvom jeg har opdateret på instagram undervejs, så har det været aldeles befriende, næsten ikke at have haft computeren tændt og hverken blogget, tjekket mails eller browset. Jeg har været så træt og fuld af indtryk hver aften, at jeg bare har nydt tiden alene med min mand, når børnene endelig sov – og om dagen har tanken om computer end ikke eksisteret i mit hoved. Konkret, i tanken, mentalt og fysisk har vi været meget langt væk hjemmefra. Og det har været præcis dét, vi havde brug for!

3) I er virkelig mange, som har skrevet til mig undervejs – “hvordan går det??” “Hvordan er det at rejse så meget rundt, så længe, med to børn, der er så små??”….og jeg har ikke turde svare, før jeg var “sikkert” hjemme igen. Nu tør jeg godt. Ved I hvad? Det har været SÅ vidunderligt. Langt bedre end man turde håbe. Helt igennem smooth. Turen i Føtex på Østerbro i dag i ulvetimen med to overtrætte jetlagsramte børn var LANGT værre, og en meget meget større prøvelse.

img_6060img_6089

 

1 kommentar

  • Mette Holm

    Håber håber håber du vil lave et indlæg om hvor I har været, hvordan I gjorde mv. Og ved ikke om det er for personligt – men måske noget samlet pris – sådan nogenlunde? Vi har en lille fyr på et år og venter en til til september og jeg vil så gerne gøre det samme som jer i slutningen af den næste barsel 😍

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

I ØVRIGT