PAKKELISTE TIL THAILAND MED BØRN

NÅR KØREGLÆDE HANDLER OM TRYGHED

p1340171-680x382

Annonce for FDM

Jeg ser ret veltilfreds ud på de her billeder. Men sådan forholder det sig faktisk ikke helt, når vi kører bil for tiden.

Det er næppe nogen overraskelse for jer, der læser med her, at vores familie for nyligt er gået fra 3 til 4. Det betyder naturligvis en masse ting på den praktiske bane, men for os, der betyder det i særlig grad én ting: Vi skal have ny bil. Og vi skal dermed have solgt den gamle.

Vores forhenværende bil klarede sig ikke igennem sikkerhedstjek, da vi fik dette foretaget ca. et halvt år inden, jeg fandt ud af, at jeg var gravid. Da min svigermor netop da havde købt ny bil, kunne vi derfor købes hendes gamle Peugeot 207 til en god pris. Særligt fordi bilen ikke havde kørt ret meget og generelt var i fin stand. Så det gjorde vi. Og vi har haft masser af glæde af den. Men vi er nødt til at indse, at den ikke går længere. Vi kan ikke være der. Den er for lille til vores behov.

Begge børn sidder i autostol, vi har en kæmpe barnevogn, som fylder ret godt, vi har ofte legekammerater med hjem og vi har købt hus, hvilket betyder, at vi også fra tid til anden, skal have transporteret relativt store ting hjem fra byggemarkedet, haha. For nyligt spontanshoppede jeg til eksempel havemøbler og kæmpe krukker til terrassen – og den slags fylder. Vigtigst er det dog, at der er plads til os alle fire. Vi kører også ofte op til sommerhuset – og til mine forældres feriehus på Bornholm, hvorfor de lidt længere ture også er indregnet, om end det jo ikke er lange kør-selv-ferier. Men alligevel.

img_7537

Spørgmålet er så hvilken bil, vi skal have? Og skal det være en ny bil, skal vi købe en nyere brugt bil eller skal vi lease. Det er ikke nemt, og vi havde lidt samme overvejelser sidste gang, inden muligheden med svigermors bil dukkede op. Derfor igangsatte vi allerede dengang lidt research og i samme ombæring blev vi opmærksomme på, hvor meget hjælp, der er at hente hos FDM. Denne mulighed for hjælp er i mellemtiden ikke blevet mindre. Nu hvor vi ikke blot skal anskaffe ny bil, men også sælge den gamle, er et medlemskab hos FDM kun blevet en endnu bedre ide.

Hvis vi f.eks. beslutter at købe en brugt bil, så kan vi på fdm.dk benytte os af Brugtbilvælgeren, der er målrettet sådan nogle som os, der er lidt på bar bund. Her får vi en række eksempler på pålidelige biler, der kan opfylde vores grundlæggende behov og vi kan også foretage en søgning efter brugte biler til salg på FDM brugtbilmarked.

Beslutter vi at købe en ny, er det næsten uundværligt, at have adgang til FDM´s biltest site, hvor man kan søge og se hvordan de forskellige modeller har klaret sig. For Lets face it; med to børn, der er det især sikkerheden, der vægter højt for os. Det er det nok for de fleste, det ved jeg, men vi er for længst passeret grænsen, hvor æstetik, street credit eller coolnes vægter højere end sikkerhed og komfort. Sådan er det, når man er en familie på fire, tror jeg. For mig, der handler køreglade om tryghed. Og tryghed, det finder jeg især, når jeg har hjælp og vejledning fra nogen, der har styr på det.

p1340170-680x382

På FDM´s site kan man faktisk tage en test, der ud fra dine kriterier hurtigt kommer med nogle forslag til, hvilken bil, der kunne passe dig, ligesom man kan få hjælp til drømmebilen med FDM billån. Det er en stor beslutning at købe bil, og derfor er det rart at have nogle eksperter med på sidelinjen, så at sige, når man ikke er mere bil kyndige, end vi nødvendigvis er. På samme måde har jeg brugt en del tid på at læse om fordele og ulemper ved leasing. Det kunne på mange måder godt se ud til at være en fin løsning for os, men der er mange forbehold, og igen er det derfor rart, at kunne rådføre sig hos andre, inden den store beslutning tages.

Sidst, men bestemt ikke mindst, så giver vores medlemskab af FDM også adgang til Vejhjælp. Heldigvis har vi ikke haft brug for det i alvorligt henseende, men med vores gamle bil, altså den før den nuværende, som var én, jeg havde arvet fra min morfar og som havde en hel del år på bagen og masser af….charme, der brugte vi Vejhjælp RIGTIG ofte. For den gik altid altid ud, haha. Og vi kender mange, der i vores netværk har haft brug for hjælp. Nu hvor vi kører rundt med to børn, er det om muligt kun blevet endnu mere væsentligt for mig, at vi får hurtig og professionel hjælp ved et evt. nedbrud. Med Guld medlemskabet får vi desuden ekstra fordele som f.eks. syn og hjulskifte. Det er da værd at tage med, ikke.

Hvad ville I vælge, hvis I var os? Jeg vil rigtig gerne høre jeres mening. Har I erfaringer med Leasing? Og ikke mindst – hvilken bilmodel ville I vælge? Når I svarer, så deltager I samtidig i konkurrencen om et FDM medlemskab og vejhjælp Guld.

Man skal minimum være 18 år for at deltage. Jeg trækker en vinder om en uge.

 

Indlægget er udgivet i samarbejde med FDM

3 kommentarer

 • Anna

  Vi har en Ford Grand C MAX, masser af plads til børn, legekammerater og husprojekter😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna Larsen

  Åh, vi siddet i en lignende situation lige nu. Vi har en gaaaaammel bil, der snart ikke kan klare mere, og nu har vi sat biljagten ind.

  Vi har ingen børn endnu, men vi arbejder på sagen 😉 Derfor har vi valgt en nyere brugt VW Golf VII. Den er så lækker og praktisk på samme tid. Der er både plads til unger, indkøb og en trailer bagpå, når vi skal på genbrug med haveaffald. Det fede ved, at den er brugt, er, at toppen af prisen lige er røget af, og så er prisen lige pludselig dejligt attraktiv. Nye biler mister jo en del i værdi, så snart dækket slipper kantstenen hos forhandleren.

  Kh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte Buus

  Vi har netop købt en VW Touran, som vores nye familiebil. Vi stod selv i samme dilemma som jer, men endte med at købe bilen (med fleet) hos VW aalborg, for der var mange penge at spare. Vi overvejede også en Skoda kodiaq, men der var ventetiden alt for lang.
  Vi valgte køb af ny bil, fordi leasing ville blive for dyrt, ift hvor kørselsbehov, og fordi vi gerne vil beholde bilen i flere år. En bilsælger sagde til os, at der jo er nogle leasingvirksomheder, som skal tjene penge på at lease biler til os, og det er der kun en til at betale for og det er kunden. Derfor var det ikke et attraktivt valg for os. Derfor var det oplagt at købe for os. Imens børnene er små har vi brug for meget plads, så derfor var MPV biler med mulighed for 7 sæder vores kriterie. Det indsnævrede feltet. Derefter var vi ude og prøve flere modeller, men endte med VW, fordi de kunne levere hurtigt og med flåderabat. Det var attraktivt for os. Måske det også gør sig gældende for jer.
  Jeg krydser fingre for at i finder en god bil til jeres familie, og at jeg får fingrene i det lækre abn fra FDM. Hjemme hos os er det mig der er bilnørd, og jeg elsker at læse MOTOR magasinet, ligesom andre kvinder læser Costume eller BOBedre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

PAKKELISTE TIL THAILAND MED BØRN