BARSELSFERIE I THAILAND, 2 STOP: KOH YAO YAI VILLAGE

NÅR MAN IKKE KAN UNDVÆRE IS

img_7156

Reklame

Hvis man kan tale om en ægte is connaisseur, så tør jeg godt sætte prædikatet på mig selv.

Jeg ELSKER is. Jeg spiser is hele året rundt og en hel del af det. Jeg kan faktisk ikke fortære ret meget andet usundt og sødt i store mængder uden at blive dårlig. Men med is er det som om, jeg har en helt anden grænse. Her er jeg på det nærmeste ustoppelig.

Det har altid været sådan, så længe jeg kan huske. Og af samme årsag, tør jeg godt sige, at jeg efterhånden har prøvekørt samtlige varianter og udbydere, der findes i og omkring Storkøbenhavn. Jeg vil næsten sige, det har været en mission for mig.

Jeg er derfor også med årene og alderen blevet mere kræsen. Jeg gider ikke spise dårlig is. Jeg vil gerne betale mere – og står også gerne troligt i kø på de varme dage, når favorit isen skal fortæres. Jeg vil ha kvalitet! Jeg vil have is, der smager af noget! Is der smager friskt. Og som har den korrekte konsistens. Jeg går ikke på kompromis. Og jeg kører gerne efter det. Langt endda, hvis nødvendigt.

paradis_2

En af mine absolutte favoritter er Paradis Is. Alle i min omgangskreds vil kunne skrive under på dette. Under min graviditet blev jeg nærmest manisk afhængig af deres lakrids is (seriøst, hvis I ikke har prøvet den endnu, kan det kun gå for langsomt, den er MAGISK!).

Jo nærmere jeg kom terminen, kunne jeg se, at alle byens butikker langsomt men sikkert begyndte at lukke ned for sommeren. Da jeg jo skulle føde i november og derfor pludselig kunne forudse en vinter med vågne nætter, hys baby og overkørt mor – UDEN lakrids is fra Paradis is gik jeg i panik. Jeg endte med at ringe til deres hovedkontor og få listet, hvilke butikker, der lukkede sidst ned, hvorefter jeg ringede til de pågældende butikker for at sikre mig, at de havde lakrids isen. Da dette var blevet kortlagt, sendte jeg, mens jeg lå ubevægelig med bækkenløsning i sofaen, min stakkels mand af sted på mission efter flere liter lakrids pakket i frost bokse, som jeg efterfølgende stoppede fryseren med.

Jo. Jeg er ret grundig i min is fanatisme. Jeg ELSKER Paradis is! Og vi besøger dem ofte.

Det har nu også betydet, at jeg har overført min noget ekstreme begejstring til min 6-årige datter. Jeg ser ofte mig selv tilbyde hende, at vi lige drøner ned på Strandvejen efter et par kugler, mens det måske i virkeligheden er mindst lige så meget for min egen skyld, haha.

paradis_1img_7430

En af årsagerne til, at jeg virkelig virkelig godt kan lide smagen af deres is og den lækre cremede konsistens, tror jeg skyldes, at de anvender ordentlige ingredienser til fremstilling af isen. F.eks. italiensk lakrids, vanilje fra Madagaskar, pistacie fra Sicilien og fairtrade kakao fra den Dominikanske Republik. Som noget nyt har de i år også i forlængelse af dette, nu besluttet at anvende økologisk mælk, fløde og rørsukker, så den ultimative is oplevelse lige bliver yderligere en tand bedre.

Omlægningen til økologisk mælk og fløde er sket i samarbejde mellem Paradis Is og Thise Mejeri, der er baseret på de to danske virksomheders fælles værdigrundlag. Vi prøvede forleden deres eminent lækre chokolade, der netop var lavet i samarbejde med Thise (der var sat skilte is isen, så man kunne se hvilke)  – og MUMS!! Jeg kan godt afsløre, at der ikke kommer til at gå mange dage, før jeg står dernede igen.

Hvis du ikke har prøvet dem, så er det altså af sted NU. Kombiner f.eks. deres chokolade med jordbær og hyldeblomst, det er himmelsk. Eller deres lakrids med lemon. GYS, det er godt! Jeg kunne ønske, jeg kunne leve af det. Men en kombi af lakrids og hindbær med hvid chokolade er altså også verdensklasse. Jeg tror helt ærligt, jeg har efterprøvet alle mulige varianter og sammensætninger. Nogen skal jo gøre det, ik?

Kh en gigant Paradis-entusiast,

Indlægget er lavet i samarbejde med Paradis Is. Men ord og holdninger HELT mine egne. Det er måske, uden sammenligning, den kampagne der har ramt bedst plet her hos mig nogensinde. Tak for muligheden. 

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

BARSELSFERIE I THAILAND, 2 STOP: KOH YAO YAI VILLAGE