NÅR MAGIEN OPSTÅR

BARSEL OG BABY: SVAR OPSUMMERING

img_7118

Jeg får mange henvendelser på mail og Instagram dagligt vedrørende min barsel, livet med baby, etc. Så nu tænker jeg at lave et lille opsamlende indlæg her, I kan naturligvis altid spørge og jeg vil rigtig gerne svare, men det er næsten nemmere at lave et fælles svar her. For rigtig mange spørgsmål er næsten ens eller går igen.

Barsel:

Jeg er på barsel lige nu sammen med min mand. Vi har taget fælles barsel. Og det har naturligvis både fordele og ulemper. Vi gjorde det samme for 6 år siden med Paven og vidste, at vi ville gøre det igen, fordi det betød (og betyder) rigtig meget for vores familie, at vi har privilegiet i at kunne være sammen i så relativt lang en periode alle sammen. Min mand har 2 måneders barsel (foruden de tre uger han havde lige efter fødslen). Hvoraf vi jo så har rejst sammen den ene. Det er GULD værd. Jeg ville ikke bytte det væk. Det giver en helt anden ro for alle – og det er så dejligt for både børn, ham og jeg, at vi alle er lige meget på og lige meget inde over. I den her periode. Når han om lidt starter op igen, så er det naturligvis mig ’der primært er den’ igen, men den her model fungerer bare ret godt for os. Jeg synes det er en gave. Ulempen er, at det trækker en del af længden på min barsel, at vi vælger at holde den sammen. Men alt har en pris.

Baby:

Elliot er 6,5 måned nu. Han ammer ikke længere. Det stoppede for et par uger siden. Indtil da blev han ammet – og fik supplerende flaske. Vi var, da han var nyfødt, indlagt af et par omgange med gulsot, der ikke ville forsvinde og som blev forværret ( men i sidste ende viste sig at være ufarligt, PUH!), men det betød, at han skulle have rigtig meget mad der. Det gjorde, at han lynhurtigt vænnede sig til at spise hver time. HVER time. Hele døgnet. Og det tog helt pusten fra mig til sidst.

Derfor fik han allerede fra han var 8 uger flaske om natten et par gange, så jeg kunne få bare lidt sammenhængende søvn. Og langsomt hen over de sidste måneder har han fået mere og mere flaske, grød og mos – og nu er der ikke mere mælk i mælkebaren, så at sige. Det har både han og jeg det ret uproblematisk med. Storesøster blev kun ammet til hun var fire måneder. Og dengang nød jeg det ikke, det var en KAMP. Denne gang har jeg virkelig nydt det. Og det er da også lidt vemodigt, at det nu er slut. Men jeg har det helt fint med det. Og Elliot vil stort set kun have ’rigtig’ mad nu, så tidspunktet er ret fint.

Udstyr:

I er virkelig mange, der har spurgt til rejse med baby. I kan læse meget mere her og her. Vi rejste med en paraplyklapvogn. Den er old gammel og har bare stået i kælderen siden vi rejste med den og Paven for 6 år siden, den er fra mærket Esprit, men ikke som sådan noget vidunder, bare praktisk til formålet. Vores kan ligges helt ned, så baby kan sove i den – og ja, det er ret væsentligt. Jeg tror, I kan finde lignende ved at søge på f.eks. dba.dk

Derudover har vi alle gange haft bæresele med. Den er god til de urolige stunder og til transport situationer. Synes vi.

img_8167

Hvad har vi generelt brugt mest den første tid?
Slyngevugge, puslebord, voksipose (vinterbarn), barnevogn og babynest. Slyngevuggen og voksiposen er ikke ret ofte i brug længere, men stadig gode at have. Babynest er han for længst vokset ud af. Barnevogn og puslebord er stadig i brug HVER eneste dag. Og sådan var det også forrige gang. Derfor har vi ofret ekstra på disse to ting denne gang. Og det har jeg ikke fortrudt. I kan se vores puslebord her. Og vores barnevogn her. Behov og temperament er individuelle, så det er svært at sige, hvad der er præcist det rigtige for jer. Men grundlæggende: så mærk efter, hvad der føles rigtigt. Og gå ikke på kompromis med det. Som regel har man ret. Både når det kommer til de ting, man ikke behøver betale en bondegård for. Og dem, hvor man gør.

Hvordan får jeg tid til at lave alle de ting, jeg gør?
Hmn….altså. Det ved jeg ikke. Jeg ved ikke, om jeg laver mere end de fleste andre? Jeg har i hvert fald også MASSER af dage, hvor vi ikke kommer ordentligt ud af starthullerne og hvor jeg går i seng igen om aftenen i det samme nattøj, som jeg stod op i. Og vær ikke i tvivl: selvom jeg kommer op og ud, så har jeg stadig pletter på tøjet, uglet hår, blævrende maveskind og sygeligt behov for kaffe. Se bare her.  Og så takker jeg altså stadig nej til langt mere, end jeg takker ja.

Men når det så er sagt, så hjælper det jo en hel del, at jeg lige nu har min mand hjemme. Og at han, NÅR han arbejder, er hjemme fra job kl. 10.00. Det giver mig (og os) en stor fleksibilitet og øget overskud i dagtimerne. Fordi vi ganske simpelt er flere hænder. Og det er jo mestendels dér, folk laver aftaler, inviterer til events og drikker kaffe. Ikke så ofte om natten. Hvor vi så til gengæld har knap så meget overskud og fleksibilitet herhjemme, når min mand arbejder. Eftersom han ikke er her. Og kampen om optimal tid og nærvær for to børn samtidig kan være svær nogle gange, når man bare er en person med kun to hænder 😉 Men sådan er det jo – alt har en pris. Generelt er vi gode til at give hinanden plads og ro. Hvis én af os kan mærke, at den anden er nede på energi og virker lidt ophængt, så kan det vende hele humøret at sende hængemulen ud af døren, ud i verden, uden børn eller tilbyde at tage begge børn for natten, mens den anden får sovet igennem i et andet værelse. Det kan gøre hele forskellen at få en enkelt ”time out”. Så går der faktisk ikke ret lang tid, før man helt savner sit lille cirkus 😉

Hvorfor er der 6 år mellem jeres børn? Er det med vilje? 
Nej, ikke helt. Men de er meget ønsket begge to. Men at der skulle gå næsten 6 år, før vi fik en 2ér skyldes flere ting. Dels var vi længe om at gå i gang. Jeg havde simpelthen ikke rigtig lyst de første mange år. Dels skulle det vise sig, at det anden gang var en langt mere langtrukken affære end første gang. Hvilket vi ikke havde forudset, da første gang skete meget hurtigt. Men biologi og natur er noget syret noget, som man ikke kan planlægge. Og det skulle altså vise sig, at det tog os 1 1/2 år at lave Elliot.

8 kommentarer

 • Signe Op.

  Åh ja, det der med at “planlægge”, hvornår man skal have barn… jeg plejer at siger at det tog halvandet år at lave vores den første – og halvandet minut at lave den næste 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hej! Jeg har faktisk også spurgt under et af dine andre indlæg, men nu hvor du har opsummeret spørg jeg her i stedet, så se bare bort fra den anden kommentar 🙂 Hvor tidligt bestilte I jeres ferier til Thailand? Jeg er nemlig gravid med termin september, og vi ville rigtig gerne rejse i februar/marts. Vi tænker allerede at købe billetterne nu (af hensyn til prisen), men flere synes, at det er meget tidligt, eftersom vi ikke kender vores barn endnu.. Hvad havde I af overvejelser omkring det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Helt i orden:-) vi bestilte næsten i sidste øjeblik:-) altså begge gange har vores rejser med babyer vist sig så gennemgribende dejligt. Så jeg vil jo altid anbefale det. Men når det er sagt, turde jeg heller ikke bestille før jeg kendte mit barn. Han kunne være syg (hvilket han jo ret beset også var de første 8 uger) han kunne have kolik, og i kunne jo også selv have udfordringer. Men det kan være der er lidt at spare hvis man er i god tid?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

   Ja, det er netop det. Vi har nu besluttet at tage chancen og bestille. Vores barn er alligevel 5 måneder, når vi så skal rejse, så forhåbentlig er de værste sygdomme, ammeproblemer og kolik væk til den tid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Åh, rigtig god fornøjelse! Jeg er sikker på, I ikke vil fortryde det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Vi rejser til Thailand når vores datter er 6 mdr og vores store er 5 år. Vi har booket Glow Elixir på din anbefaling:-)
  Hvor meget babymad slæbte du med? Saga er 4 1/2 måned nu og får erstatning og spiser grød som om hun aldrig har lavet andet, så hun er snart på mos også- og det kan man jo ikke lige lave derude. Så tænker at man jo nærmest skal ha en ekstra kuffert med med bleer, mme, flasker, grød og mos på glas?😬 Og elkedel, det er der vel på værelset ikke?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Hej Christina. Jeg vil anbefale dig at læse: http://guldlog.dk/2017/05/pakkeliste-til-thailand-med-born/
   nederst i dette indlæg er der to links, der formegentlig kan besvare nogle af dine spørgsmål. 🙂 På Glow var det muligt at handle, det tager vel ca 20 min på scooter gennem øen. Vi havde selv en del med, men købte også, mens vi var der. Det er ikke liiige rundt om hjørnet, men det kan skaffes. Og de har alle mulige slags grød og mos – meget mere forskelligt end vi har her i DK, så det er ingen problem. Jo, der er elkeddel på værelset. Måske vi bad om det – husker det ikke? Men vi fik det i hvert fald uden problemer. Og vi havde også køleskab.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

NÅR MAGIEN OPSTÅR