GIVER I JERES BØRN LOMMEPENGE?

HISTORIEN OM VIGGA – og vigga

viggaus1Indeholder reklame

Her kommer en lille, sjov anekdote fra det virkelige liv. Indlægget handler om børnetøj. Men før vi kan komme derhen, er vi nødt til at skulle en tur tilbage til Nordsjælland anno 1996 med sølvfarvede Dr. Martens og afroflet i håret. 

Da jeg gik i ottende klasse skulle jeg i praktik.

Valget faldt på P4, fordi jeg allerede da var fascineret af journalistisk og dengang især radio. Jeg var ung teenager med masser af Weltschmerz og var fast lytter hver søndag aften på programmet Det Elektriske Barometer, der i dag vist nok sendes på P3. Dengang blev det sendt som en del af P4 i P1.

Det Elektriske Barometer er en hitliste, der repræsenterer den mere alternative musikscene og har f.eks. været de første til at give airplay til bands som Psyched Up Janis (det var blandt andet, da jeg hørte med), The Raveonettes, Mew osv. og jeg sad med min kassettebåndoptager (til yngre læsere: I kan google hvad sådan én fætter er) og optog hele baduljen. Jeg elskede det!

En anden vigtig del af programmet var lytternes breve, der blev læst højt. Ofte var det personlige tanker og følelser af mere eller mindre patosfyldt karakter, og især værternes stemmer blev for mig og min tids ungdom ikoniske. Deres stemmer blev synonym med sene nattetimer fuld af følelser og refleksion. Åhh, hvor har jeg drømt mange drømme med dem i baggrunden!

Én af dem, der blev baggrundstæppe for min unge eskapisme var Vigga. Hun havde den blødeste, mest drømmende stemme. Jeg var VILD med det. Da jeg mødte hende, da jeg kom i praktik derinde, var det dengang for mig, som at møde en berømt. På samme redaktion sad på daværende tidspunkt en meget, meget ung Mikael Bertelsen og Helle Helle (ja, forfatteren). Men dem ANEDE jeg ikke hvem var – det var Vigga, der var min stjerne. Det var faktisk så grelt, at jeg uden problemer selv i dag ville kunne opremse, hvilket noget tøj hun havde på, de uger jeg var i praktik der. Man er vel groupie.

f1551448-d0cd-4ef8-86b2-38d20d85d89e

Nogle år senere fortryllede hun mig som vært på DR 2’s musikprogram ’Okay Tone’, hvor hun næsten messende og med øjnene HELT oppe i skærmen præsenterede mig for tidens musik. Igen var jeg som tryllebundet. Min indre teenage-rebel var helt i sync med hendes avantgarde tilgang til TV produktion og værtsrollen generelt. Så gik tiden. Jeg gik ud af skolen, kom på universitetet, fandt ud af, hvem Mikael Bertelsen var, kom sågar til at arbejde for ham en periode ude på DR, blev gift, fik barn og blev mor. Og pludselig en dag gik det op for mig, at Vigga stadig ’forfulgte’ mig. For hun var nemlig både den velkendte stemme på Zulu, det er hun stadigt for øvrigt, men også kvinden bag et af mine favorit børnebrands, da Elin var helt lille; Katvig. Brandet med det ikoniske æbleprint, som de fleste mødre på min alder kender alt for godt. Katvig lukkede dog ned for år tilbage – og så glemte jeg en stund alt om Vigga 😉

Indtil jeg for noget tid siden fik en mail i min indbakke. For det skulle vise sig, at Vigga endnu en gang synes at vide, hvad det er, at typer som mig gerne vil have, før jeg selv helt ved det. Uden at jeg på nogen måde forestiller mig, at hun aner hvem jeg er, har hun med sit nye koncept og brand fundet vej hertil min lille blog. Og man kunne måske fristes til at tro, at jeg fluks takkede ja til at testkøre hendes geniale koncept, alene fordi hun har været statist til det meste af min voksne opvækst. Men nej. Jeg takkede ja, fordi det rammer mig lige i hjertet. Jeg er vild med ideen.

Det forholder sig nemlig sådan, at Vigga nu har startet VIGGA, der leverer økologisk ventetøj og børnetøj på abonnement. Visionen er, at konceptet skal få småbørnsforældre til at overveje indkøbsvaner og økonomi mere. Man betaler X antal kroner månedligt og får så til gengæld løbende tilsendt tøj, der passer barnets størrelse, så det matcher barnets alder. Når barnet er vokset ud af tøjet, returnerer man tøjet igen. Og får så tilsendt nyt i den nye størrelse. Selve tøjet er designet og produceret af Vigga Svensson selv, alt sammen efter bæredygtige og allergifri koncepter.

img_9743viggaus

Alle os med småbørn kan uden at blinke skrive under på, hvor voldsomt meget tøj, sådan en lille størrelse bruger. Og hvor urimeligt hurtigt, de vokser ud af det igen. På den her måde får tøjet længere levetid, det er enkelt og nemt for brugeren, og man bestiller bare en hel pakke, (jeg mener der er tre forskellige størrelser og prisklasser), og så får man det hele tilsendt.

Jeg har fået 16 stykker tøj tilsendt. Der er både bukser, bluser, shorts, bodyer, en enkel skjorte, lidt undertrøjer, t-shirts, hagesmæk mm. Det er afstemt i lækre douche farver, meget unisex, det meste kunne bruges af både dreng eller pige, men man vælger dog køn, inden man aflægger bestilling. Det er i super lækker kvalitet. Tøjet er blødt, holdbart og pasformen uden dikkedarer.

Faktisk har Forbrugerrådet udregnet, at småbørnsforældre skal købe i omegnen af otte (!) nye garderober i de første to år, fordi barnet vokser så hurtigt. Det har de regnet ud, for de fleste vil koste i omegnen af 20.000 kr. Vel og mærke, hvis man køber billigt. Ud over at det er rigtig mange penge, så er det rent miljømæssigt og ud fra et produktionsperspektiv, en langt mere bæredygtig løsning, at lade tøjet indgå i en naturlig dele-cirkulation. Jeg er vild med konceptet. Og meget positivt overrasket over kvaliteten af tøjet! VIGGA tøjet er enten GOTS certificeret eller Svanemærket ligesom deres vaskeservice også er det.

img_9746

Og for at det ikke skal være løgn, så har VIGGA netop indgået samarbejde med en af mine aller-yndlingsmærker; Aiayu. De to brands indgår samarbejde om lækkert økologisk ventetøj og de lancerer VIGGA x Aiayu lige om lidt; til august. Kompromisløs kvalitet, tidløst design og nye måder at anskue produktion på. Jeg elsker det.

Kollektionen kan kun fås via vigga.us og er tilgængelig medio august 2017.

I kan læse mere om konceptet og VIGGA lige her. Og sørme om der ikke også er en lille video med min barndoms idol. Hun ligner sig selv, selvom håret i dag er knap så højt og øjnene knap så sorte, som dengang inde på P4. Men fair nok, det er også længe siden, jeg skippede de sølvfarvede Dr. Martens og afro-fletningerne.

Og ja, det blev et langt indlæg. Det beklager jeg. Men jeg KUNNE simpelthen ikke fortælle historien om VIGGA uden at fortælle historien om Vigga.

Tænk at hun nu har fundet vej hertil. Det er da en lille verden, ikke? En verden, hvor vi gerne skulle sætte masser af ressourcer ind på kontoen til vores babys fremtid. Det er i hvert fald en tanke, jeg rigtig godt kan lide. Derfor tester vi nu løs på konceptet for fulde gardiner. På en måde kan man vel sige, at jeg er kommet i praktik hos Vigga igen…..

 

 

Indlægget er markeret som reklame. Fordi jeg har fået tilsendt tøjpakken til test. Men det skal jo i henhold til hele konceptet returneres igen, blot så vi har alt det praktiske på det rene 😉 

6 kommentarer

 • Vigga holder 100%! Vi har brugt det fra da Alice blev født, og deres heldragter er guld værd.
  Håber at der kommer flyverdragter igen her til efteråret også.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Ja, det er altså super smart og mega lækre ting. Jeg synes, jeg så nogle flyverdragter derinde?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sejt nok historie, jeg synes også hun er drønsej. Havde fornøjelsen at snakke med hende da jeg arbejdede i TDC og pludselig havde stemmen i røret, det var meget sjovt 😀 Men at hun lavede børnetøj det havde jeg aldrig gættet. Drønærgerligt at min søn er str 116 nu, æv! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Elsker din beskrivelse af: P4 i P1; stille, stille ind…jeg har lært al fed musik jeg kender at kende på samme måde (er ikke opdateret siden 😂)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina N

  Jeg er vild med konceptet, men desværre ikke med designet 🙁 heldigvis har jeg en mor, som kan sy det lækreste tøj med masser af spræl. Men ventetøjet lyder som et must have til næste bebs!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

GIVER I JERES BØRN LOMMEPENGE?