GULD VÆRD

SYDFRANKRIG MED KANALJERNE

france_1

Som de af jer, der følger med på Instagram ved, er vi netop kommet hjem efter en uge i det sydfranske. Og det var helt igennem dejligt. I var mange, der spurgte til stedet, hvor vi boede – og byerne generelt, så jeg vil forsøge at komme med en lille opsummering. Vi har for år tilbage været i Sydfrankrig med Elin, hvilket var helt igennem dejligt, men siden har vi ikke gjort det. Jeg vil dog sige: det er absolut ikke sidste gang. Der er simpelthen så skønt og varmt og smukt – og så er flyveturen ganske overkommelig. Efter vores 15 timers tur til og fra Thailand få uger forinden, så nød vi alle fire den korte destination.

Vi rejste med Davids fætter, hans kone og deres to søde børn, måske I kender Michaela? Hun blogger HER – og det gør hun faktisk ret godt. Vores piger (ja faktisk alle børn) leger super godt og når de voksne samtidig hygger sig så godt sammen også, er det winwin for alle. Vi boede i et hus, der tilhører familien. Så jeg må desværre skuffe, det er altså ikke muligt at linke til eller leje ud.

Huset ligger i byen La Ciotat, som er en rigtig sød lille by, lidt rå, men meget smuk samtidigt. En hel del mere lokal end mange af de omkringliggende byer, hvilket jeg personligt godt kan lide. Byens centrum har også et mega hyggeligt marked om søndagen og så ligger simpelthen verdens første biograf lige her. Bum! Generelt ligger her nogle ret smukke bygninger, meget art deco, hvis man er til den slags. Vi var også et smut forbi byen Cassis, som er noget af det fineste, jeg længe har set. Så yndig og pittoresk. Der var den skønneste lille karussel nede ved havnen, små, maleriske både og en gammel borg – ja, byen havde det hele. Og turen dertil: wow. Ruten dertil bliver, ikke underligt, ofte brugt til bil reklamer, har jeg ladet mig fortælle, simpelthen fordi den er så flot. Det er her vi kører i denne video. 

fulrender

De sidste par dage af ferien tog vi videre til byen Vence, hvor vi boede på det fineste lille hotel Miramar. Det var på mange måder som taget ud af en film. Det mindede mig lidt om Dirty Dancing. Det var ret slidt, ikke særlig fancy, slet ikke indenfor, og maden var…ja, helt ærligt, måske det værste jeg længe har fået, haha. Men beliggenheden. For pokker da! Det lå så flot. Og var virkeligt yndigt. Virkede på rigtig mange måder ret autentisk. Selve byen Vence er temmeligt turistet, vi så og hørte mange danskere der. Men oppe på hotellet, der ligger lidt væk, her var der ikke andet end franskmænd. Fordelen ved placeringen her var, at det var meget nemt og smertefrit at komme til Nice, hvor vi skulle flyve hjem fra. Og det endda uden den store trafik. Så for os gav det rigtig god mening at bo her frem for et eller andet tilfældigt sted i Nice. Jeg prøve sågar at ændre vores flybilletter, fordi jeg slet ikke ville hjem herfra. Trods eminent ringe mad og ditto service. Men her var bare så smukt og skønt!

france_2

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

GULD VÆRD