NOGET AF DET ALLERFINESTE, VI HAR

DE 10 TING, VI HAR BRUGT MEST TIL BABY

babykob_2Indeholder reklame links

Jeg får ofte spørgsmål på babystuff og alt vores baby grej. Både herinde, på mail og på Instagram. Og nu hvor der er gået 9 måneder, så føler jeg, at jeg har lidt bedre evidens for at udtale mig om, hvilke ting, som vi har brugt mest. Nogle bruger vi fortsat meget, andre var nok mest forbeholdt de første og helt små måneder. Allerede dengang storesøster var en lille bitte tyk baby, der husker jeg, hvor mange ting, man hele tiden skulle anskaffe og hvor stor usikkerhed, der var, når det handlede om den egentlige relevans heraf.

Nu er alle børn, alle familier og dermed også alle behov jo dybt individuelle, men jeg synes alligevel godt, man kan lave en liste over de ti ting, som vi i hvert fald har brugt allermest herhjemme. Jeg kan se og høre, når jeg sammenligner med dem i vores netværk med små børn, at det ofte er mange af de samme ting, der går igen.

Her er en liste over de 10 babyting, vi har brugt mest de første 9 måneder:

1. Højstolen Nomi fra Evomove
Den er super smart og én som vi har brugt fra Elliot var helt lille af og fortsat bruger – HVER dag. Den tror jeg, kommer til at følge ham længe endnu, så det er i hvert fald penge, der er godt givet ud. Jeg elsker den! Storesøster havde en klassisk Trip Trap, den er også rigtig fin, men har slet ikke samme smarte finesser som den her, synes jeg. Med Nomi Baby delen monteret, har man barnet i en højde, der gør det nemt at “snakke”, lege, made og holde øjenkontakt. Vi kunne derfor have ham med til bord, selv da han var helt lille bitte, netop én ting, vi ikke kunne på samme måde med storesøster. Han sad også i den og kiggede på, mens jeg eksempelvis lavede mad. Nu hvor han er blevet større, har vi justeret til Highchairdelen, hvor han selv sidder og spiser. Vi har også et lille bord på, som gør det nemt både for ham at sidde med maden – og for os at rengøre bagefter. Dertil kommer, at den er meget let. Den vejer ingenting, hvorfor den er super nem at flytte rundt på. Med have, terrasse, to etager og alt det løse i husejerlivet er det virkelig noget, jeg værdsætter. Og det samme kunne ingenlunde siges om storesøsters Trip Trap. Den er derimod tung som et ondt år.

2. Slyngevuggen
Vi havde aldrig en sådan til storesøster, hvorfor ved jeg ikke, men det havde vi altså ikke. Når jeg tænker tilbage på, hvor mange timer vi brugte på at gå frem og tilbage og vugge hende i armene, så kan det godt ærger mig, haha. Jeg fik den anbefalet af flere i mit netværk og var oprindeligt lidt skeptisk. Dels synes jeg, det måske virkede for godt til at være sandt, dels er den virkelig dyr, også i brugt stand, så jeg ville gerne være sikker. Tilfældet ville, at en utroligt sød læser af bloggen her ( Tak Marie!) tilbød mig at låne hendes, hvilket jeg naturligvis takkede pænt ja tak til. Og hvor er jeg dog glad for det! For os gjorde den hele forskellen de første fem måneder. Vi bruger den ikke mere, Elliot kan fint falde i søvn uden nu, men de første mange måneder, der var det netop slyngevuggen, der reddede vores aftner. Gang på gang. Den har været helt uundværlig!

babykob_1

3. Tremmeseng
Hvilken model man vælger, det er nok meget individuelt og for vores vedkommende har sengen ikke behøvet være en dyr fancy slags. Storesøster havde den klassiske fra Ikea, Elliot har den her. Og den har vi været, og er i øvrigt stadigt, rigtig glade for. I kan se flere billeder af den her. For os (igen, dette er jo ret individuelt), er det rarest at sove hver for sig. Vi sov ikke ret godt med baby imellem os, hverken for 6 år siden eller denne gang. Derfor foretrækker vi at vænne baby til at sove i egen seng fra så tidligt et stadie som muligt. Elliot sov i sin babynest nede i tremmesengen i begyndelsen, nu er han vokset ud af nesten og sover bare i sengen. Han elsker at ligge der og hygge med sine bamser og fifle med flasken og så synes både han og storesøster, at det er drønhyggeligt at sove på værelse sammen. Ud over at vi selv synes, at vi får bedre søvn af ikke at dele seng med baby, så betyder det også, at han har været nemmere at rejse med og få passet, fordi han ikke er vænnet til at skulle ligge klods op af os.

4. Legetæppe fra Cam Cam
Legetæppet har vi haft siden storesøster var lille. Og det bruger vi hver dag. Det er hyggeligt, nemt og bekvemt. Det er nemt at vaske, sikrer at baby sidder blødt når han leger og så er det selvsagt nemt at flytte rundt. Faktisk burde vi have to, så vi altid har et at skifte med, for det er ét som vi bruger hele tiden. Vi tager det også gerne med ud i haven. Der findes så mange fine modeller, vores er fra danske Cam Cam.

5. Sovepose
Vi havde også én til storesøster og brugte den virkelig meget. Derfor købte vi også en til Elliot og den bruger vi næsten hver eneste dag. De er smarte fordi baby ofte sparker en almindelig babydyne af. På den her måde sikrer vi, at han ikke ligger og bliver glad og samtidig fikserer den ham lidt nu, hvor han er blevet ret livlig 😉 Den er nem at bære ham rundt i, hvis vi eksempelvis skal have ham op af barnevognen på en kold dag og den er nem at vaske. Vi har bare købt en fra H&M, da jeg som gravid fandt én, jeg godt kunne lide, men Cam Cam har også nogle virkelig fine nogle HER.

pa290206

6. Puslebordet
Som jeg også har nævnt tidligere herinde, så erkendte jeg hurtigt under mit første barn, at et godt puslebord, som havde rette højde og står ordentligt fast, var en nødvendighed. Jeg kender flere, der har været fint tilfredse med billigere modeller, men vores personlige erfaring med det billige fra Ikea var ikke god. Vi var meget lidt glade for det, og lod os irritere over det dagligt, dengang med storesøster. Jeg synes derudover helt generelt, at dette er et møbel, der stort set ikke har været til at opdrive i en smuk version. Derfor havde jeg besluttet, at jeg denne gang ville kigge lidt mere på kvalitet og blev derfor så begejstret, da jeg så dette fra Ollies Out – jeg synes, det er SÅ PÆNT! Vi bruger det jo hver eneste dag, mange gange om dagen, så jeg er ret glad for, at det er både ordentligt i kvalitet og holdbarhed, og derudover tilmed pænt at se på.

7. Barnevognen
På helt samme måde som ved puslebordet, er mit valg denne gang dybt influeret af mine oplevelser med storesøster for 6 år siden. Dengang valgte vi også at spare hér og købe en brugt. Det skulle vi ALDRIG have gjort. Jeg kan intet som helt positivt sige om det. Æv, hvor var det en dum omgang. Vi fandt aldrig én, vi blev rigtig glade for. Og man bruger jo altså en barnevogn helt ufatteligt meget. Præcis hvilken model, der er den rigtige for jer, det kan jeg ikke sige. Det handler rigtig meget om behov og temperament. Og man skal ofte lige mærke efter et par gange, før end man ved det.

Men jeg kan da anbefale at bruge lidt tid på det. For det er bestemt ikke ligegyldigt. Og så kan jeg anbefale at læse det her gamle indlæg, som jeg skrev, netop om vores overvejelser herom. Især i kommentarsporet er der mange gode råd og fif. Vi prøvede lidt forskellige, og endte ud med en Big Star Supreme fra Emmaljunga. Den er ret stor, men passer perfekt til vores behov og er virkelig god kvalitet. Vi har nu trillet med den dagligt hver dag de sidste ni måneder og kommer nok til det et godt stykke tid endnu. Og den fejler intet. Jeg tænker faktisk, at vi sagtens kan sælge den for en god pris, når vi er færdige med den, og så er det jo egentlig ikke helt så dyrt endda, vel? Det kan godt være, vi sparede lidt på at købe en brugt model til storesøster, men vi vandt ikke noget ved det, når man dagligt er sur på vognen, når den går i stykker 12 gange og man ender med at smide den på skrot. Måske var det bare os, der var utroligt uheldige. Det håber jeg på en måde 😉

8. Tumlemøbler fra bObles
Disse gad storesøster egentlig slet ikke, og jeg kan huske, hvordan jeg ofte undrede mig over, hvorfor så mange af mine veninder var så begejstrede for dem. Hun var overhovedet ikke interesseret i dem. Vi har af uvisse årsager alligevel fået samlet en god stak og gemt dem. Og det har vist sig klogt, for Elliot elsker dem. Han leger med dem og på dem hver eneste dag og jeg kan se, hvordan det tydeligt styrker og dygtiggør hans motorik.  

img_1443

9. Duplo
Af legetøj er der mange fine ting, som hitter herhjemme. Nogle af dem mister interesse igen, andre vedbliver. Duplo har både hos storesøster været og er nu igen hos Elliot et kæmpe hit. Han bruger mange timer på at sidde og hygge med klodserne og vi har igennem årene samlet et ikke beskedent lager, som vi har i store opbavaringskasser. Hvis man ikke lige ved, hvad man skal igangsætte baby med, så virker dette hver gang; sæt ham på legetæppe, åben boksen med Duplo – og vupti. Så er baby glad og fro, aktiveret i mindst 20 minutter og faktisk gider storesøster også stadigt godt lege med.

10.Bæreposen fra EasyGrow
Nu er Elliot jo vinterbarn, så derfor har en sag som den her været helt, helt uundværlig de føste mange måneder. Med storesøster havde vi en klassisk Voksi og den var også super fin. Den her så vi bare på i Babysam og var så heldige at få i barselsgave fra mine svigerforældre. Vi har været super glade for den og jeg påtænker da også, at vi kommer til at bruge den igen, nu når det bliver vinter, men om lige den her version eller Voksi er bedst, det aner jeg ikke. Vi har været glade for begge dele, prismæssigt ligger de også ret ens, så det er nok mere bare en smagssag.

 

Ovenstående opsummerer ret godt, hvilke ti ting, vi har brugt allermest den første tid med Elliot. Nogle af tingene bruger vi stadigt dagligt her 9 måneder efter. Kommenter gerne, hvis der yderligere er ting, som I tænker, jeg helt oplagt har glemt 😉

4 kommentarer

 • Anja

  Mange af de samme ting går igen herhjemme hos mi dreng på 8,5 mdr :0)

  Mon du har lyst at skrive lidt mere om hvordan det fungere med at have begge børn til at sove i samme rum, putteritual etc? Har nemlig to der meget gerne skulle kunne sove sammen, pt fungere det sådan at baby bliver puttet og sover først og storesøster bagefter, men det kunne være sjovt at høre om der var nogen der havde andre erfaringer

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Ja, det kunne jeg godt lokkes til 🙂 Jeg får mange spørgsmål om dette og babys udvikling generelt, så måske jeg skulle lave et opfølgnings indlæg snart. Jeg kan huske, at jeg selv var ret forvirret omkring netop putning i starten.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Som kommende mor er dette indlæg super fint, tak:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

NOGET AF DET ALLERFINESTE, VI HAR