LAG PÅ LAG

IKEA X HAY – NY KOLLEKTION

skaermbillede-2017-07-25-kl-14-33-54

Til oktober præsenterer IKEA et nyt samarbejde med den danske designvirksomhed HAY. Jeg skulle egentlig have været til event i dag, hvor jeg havde haft mulighed for at se kollektionen ordentligt, men skolestart og vuggestue opstart har gjort ugen her lidt anderledes. Nu må jeg i stedet vente tålmodigt ligesom alle andre – og det gør jeg så. Der er flere items i den her kollektion, som jeg er ret så lun på. Så jeg ser meget frem til at se dem ‘live’.

Kollektionen består af alt fra sofaer og sofaborde til diverse lamper og tilbehør. Og priserne er rigtig gode. Kollektionen hedder YPPERLIG og er en masse konkrete basisprodukter, der er tilpasset moderne ønsker og behov. Men med en vis historik indlejret stadigvæk. Hvilket jeg personligt rigtig godt kan lide. Udtrykket er friskt og moderne, med andre ord, men designreferencerne trækker tilbage i tiden og jeg kan lide det.

ikeahay

Min favorit er den smukke magasinholder, der passer perfekt herhjem med sit stramme, stringente look, der med tydelige 50ér referencer er tilpas industriel til at jeg ikke kan leve uden. Den SKAL jeg have. Derudover er jeg ualmindeligt lun på den mørkegrå sofa, der er støbt i ét stykke og som er inspireret af et design fra begyndelsen af 1950’erne. IKEA var faktisk ikke sikker på , at det kunne lade sig gøre at fremstille produktet, fordi de aldrig havde lavet noget lignende før. Men nu er den her jo og er så skøn i sit udtryk og udformning. Den er for lille til vores behov, desværre, så hvis jeg skulle investere, så skulle det være i to. Og det gad jeg da egentlig godt, men pladsmæssigt tror jeg desværre ikke, det gavner vores stue. Derfor går jeg fortsat og overvejer, hvordan jeg kan implementere den i mit hjem, for den er altså som skabt hertil. Suk.

Derudover har tekstiler en ret fremtrædende plads i YPPERLIG kollektionen. De fleste pudebetræk har forskellige mønstre på hver side, og det gør dem sjove og langt mere alsidige. Dem ville jeg også meget gerne pynte såvel stue som soveværelset med. Puder er en overkommelig og nem måde at tilføje ny personlighed til et rum.

skaermbillede-2017-07-25-kl-14-33-21skaermbillede-2017-07-25-kl-14-35-40

Det er også et fint tiltag, at de i kollektionen har nytænkt den ikoniske Ikea pose. Med nye farver og struktur, bliver den pludselig ophøjet til dét, den jo rent faktisk er; en ægte klassiker. Det er rigtig smart tænkt, at gøre den nutidig og aktuel i nye klæder, men ellers lade den være, helt som vi kender den, for pludselig fremstår den ikke bare praktisk og anvendelig, som vanligt, men nu også cool. Lidt genialt.

I kan se mere om kollektionen HER

ikea

2 kommentarer

 • Sidsel

  Ih, lækre farver! Bare jeg dog manglede sofapuder 😉
  Sådan en Ikea-poseá la HAY må jeg til gengæld have!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg tænker at sofaen ville være perfekt i mine døtres værelse! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

LAG PÅ LAG