OM MODERMÆLKSGULSOT OG EN SVÆR START

BOGLANCERING: 40 UGER EFTER

cana_3

I sidste uge var jeg inviteret til morgenmad og en lille bog lancering af søde Cana. Hun har nemlig bedrevet en ny bog, som ikke kun er ret så oplagt for rigtig mange kvinder, men dertil også meget tiltrængt i det ellers ret ens bogudbud, der er på markedet, når det kommer til læsestof om graviditet og fødsel.

Det var en utroligt fin morgen, fuld af gode damer og deres søde babyer, overdådigt brunchbord og ikke mindst masser af gode snakke om morlivet, graviditet og tiden efter en fødsel. Som jo altså er dét, som Canas bog handler om; 40 uger efter for at være helt præcis.

Der er ingen tvivl om, at jeg godt kunne have brugt den her bog, dengang jeg lige havde født storesøster. Den er stadigt meget relevant og interessant for mig, bare fordi man føder barn igen, betyder det ikke, at man ikke kan have off-dage, usikkerhed, uvidenhed og uro. Men det var nok i særdeleshed dengang, at jeg følte mig totalt på glatis. Og som Cana selv nævnte til lanceringen – og som dermed er en af omdrejningspunkterne for overhovedet at skrive bogen, så findes der utallige bøger som skal forberede os til en fødsel. Vi går troligt til gravid-yoga, fødselsforberedelse, gravid-svømning og læser slavisk med uge for uge i bøger om babys udvikling, mens vi er gravide. Men i virkeligheden så står den egentlige prøve jo først, efter at baby er ankommet til verden.

cana_2

Her er det fine Christina og hendes lille Lily sammen med Kia og bedårende Cornelia. Yaks, hvor er de nuser altså! 

De første uger er ofte ret rolige, babyer som er nyfødte sover enormt meget, de kræver ikke så meget og man er stadigt høj af hormoner og endorfiner. Men SÅ. Lige pludseligt, efter nogle uger, så rammer virkeligheden – og den rammer ofte ret hårdt! Og da det er ens for langt de fleste, at man er alvorligt rundt på gulvet og snot forvirret, så er den her bog altså virkelig kærkommen og helt oplagt.

For jo. Det ER kæmpe stort, vidunderligt og helt, helt fantastisk at skulle have et barn. Men det er også rigtig hårdt. Nogle dage mega-monster hårdt.
Når du først har født og endorfinerne har lagt sig, kommer barslen væltende med alt hvad den indeholder af søvnmangel, stress, amning, lortebleer, nye soverytmer, et udfordret parforhold og en krop, som måske ikke længere ligner sig selv.

Canas bog tager dig med rundt i de fleste afkroge af barselslivet de første 40 uger EFTER, du har født. Både ud fra et jordmoder-fagligt udgangspunkt og fra et mere humoristisk og personligt.

Jeg har allerede læst mig igennem en god del af den og tør godt love, at du vil kunne lide den, hvis du er gravid, lige har født eller påtænker snart at skulle det.

cana_1

Bogen kan købes i boghandlere landet over, i alle BabySam butikker og ellers kan man også bestille den her. 

Det er under alle omstændigheder også en virkelig oplagt barselsgave til både mor og faktisk også far. Hvis man kunne tænke sig at komme til et foredrag og en bog signering, kan man melde sig til her og det er gratis.

cana_4

2 kommentarer

 • Hvor er du bare sød ❤️ Jeg er virkelig glad for at selv en garvet 2.gangsmor til snart-ikke-babyer-mere, stadig kan se fidusen i den! Kys på dig 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Det kan jeg så absolut. Den udfylder klart et hul i markedet. :*

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

OM MODERMÆLKSGULSOT OG EN SVÆR START