HVERDAGSLYKKE OG MAGISK AFTEN

DATE NIGHT

datenight

Det er lidt noget underligt vejr for tiden. Den ene dag er det næsten indian summer, så slår det over i regulært efterår. For så igen at blive tåleligt, og så….summernight igen. Mystisk. Og svært at klæde sig på efter. Men jeg klager ikke, for de sidste uger har jeg været heldig, at ramme de smukke sommer aftner med pilen midt i dartskiven.

Når man har små børn med meget faste sovetider, skolebarn ligefrem også med endnu fastere mødetid og en hverdag, hvor indkøb, madlavning, afhentning, putning og en mand med natarbejde skal gå op hver dag, så hører det til sjældenhederne, at man får lov at cykle gennem byen i solnedgang. Flere gange på samme uge endda! Det er jo ret beset den berømte ulvetime. Og som børnefamilie forholder det sig meget ofte sådan, at tidsrummet mellem kl. ca. 16.30 – 20.00 er fredet. Ikke forstået sådan, at de timer er hellige, at man ikke MÅ forstyrre eller henvende sig. Man kan bare som oftest ikke. Det er meget, meget, meget svært, ofte hen ad umuligt, at henvende sig til/besøge/eller forandre en rytme hos en børnefamilie i dette tidsrum.

Indenfor det tidsrum skal alle børn afhentes, fragtes hjem til matriklen, det lyder simpelt ja, det er det langt fra altid 😉 Dernæst skal der eventuelt handles, der skal leges lidt og slukkes de sædvanelige ildebrande, som børn påsætter med få minutters mellemrum, når de er overtrætte, der skal laves mad, den skal tilmed også spises. Af alle helst. Også dét lyder simpelt. Men kan også trække ud i uendeligheder, har man ikke de rette forudsætninger og ro. Dernæst skal alle mand have klargort til næste dag; smøres madpakke, pakkes taske, finde tøj frem, etc. Så skal alle mand klargøres til natten og så kommer putning. Det er altså ikke fordi disse timer er fredet, som i ophøjede. De er bare ret invariante. Der er ikke rigtig plads til de store ændringer eller udsving. Så vælter korthuset. Og alle er gladest, når det står. Også selvom det vakler lidt.

Så ja. Det er på mange måder blevet ét af de allermest eksotiske tidspunkter for mig. Jeg tror måske faktisk ikke, der er noget der slår dét. For når man har “fri” i dette tidsrum, når man ikke har nogle bagkanter, eller stramme logistik planer i det her tidsinterval, så betyder det i mit liv lige nu de facto at enten 1) Vi har ferie eller 2) Jeg har børnefri og kun skal koncentere mig om mig selv.

Begge dele hører til sjældenhederne. Men for søren hvor er det rart, når det sker. I går havde min mand og jeg en date night. For første gang i 9 måneder! Jo sgu. Selv havde jeg nok ikke regnet med, at det ville være så svært med to små børn, hvoraf den ene er relativt nyfødt, at finde tid til bare at være os. Men det har det været. Meget svært endda. Vi har EN gang før haft sådan en dag i kalenderen. Men der blev storesøster syg. Så den blev aflyst. Og så havde vi på papiret én for nogle uger siden. Men det var fordi vi skulle til bryllup – og så tæller det ikke. Forstå mig ret; det var skønt! Men vi fik jo intet alene-tid. Vi var sammen med 60 andre. Og mestendels af tiden endda i et rum ved en bordplan, hvor vi var placeret i hver vores ende.

Derfor var dagen i går ualmindeligt tiltrængt. Og hvor heldig er man så, når aftenen samtidig tager sig sådan ud? Helt pink himmel, september sommervarme, cykeltur gennem byen i aftensolen og middag ude under kulørte lamper. Sådan nogle aftner kan jeg leve længe på. Intet ekstraordinært. Bare stille og roligt tempo, vores helt eget, lange snakke til ud på natten, en flaske god vin, cykeltur i bare tæer, en kaffe på terrassen under stjernerne og tilmed en langsom morgen i fuld sol i dag.

Ahh. Det er date night, når det er allerbedst.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

HVERDAGSLYKKE OG MAGISK AFTEN