MANDAGS BLUES

I ØVRIGT: OM BABYS UDVIKLING #2

babyelliot3

Baby Elliot kravler nu rundt i turbo-tempo. Og han rejser sig op ad alt. Han går med gåvogn og går langs ting og møbler hele tiden. Så jeg er spændt på, hvornår han begynder at gå helt selv. Får han øje på ting, der helst ikke skal være i hans nærhed, eksempelvis ledninger, knive, bittesmå dimser fra storesøsters legetøj eller mobiltelefoner, så sætter spurten ind. Aldrig har man set en baby kravle hurtigere. Allerbedst lige nu er toilettet. Så hvis nogen har glemt at lukke døren, man øjner chancen og tilmed ser, at toiletbrættet heller ikke er nede, så er det næsten underordnet hvor langt væk i huset, man befinder sig; på 2 nanosekunder hænger baby med begge arme ned i kummen og basker og hyler begejstret over sin sejr.

Han kravler gerne ind i og hen over og igennem ting og steder, der ikke er ret baby-egnede. Det kunne være opvaskemaskinen. Eller brusebadet. Eller brændeovnen. Eller toilettet.

Han har to tænder. I undermunden – og to på vej øverst oppe. Hvorfor han bider i ALT! Som en anden hundehvalp gnasker han uterligt løs på diverse bordben mm.

Favorit spisen i øjeblikket er frikadeller, kolde agurker, frugtmos og bananer. Gerne i skønsom blanding. Men jeg har ham under mistanke for, at netop disse ting hitter, fordi de også er nemme at splitte i atomer ud over hele gulvet.

Han er mørkeræd. Simpelthen. Ret underligt, at man i en alder af kun 10-11 måneder kan være det. Men det er han altså. Meget tydeligt. Han sover med lys tændt og hvis vi kører i bil om aftenen/natten, hvor det ikke er muligt at tænde lys, så vræler han i vilden sky. Indtil nogen tænder lyset. Det samme sker, hvis vi ved højlys dag kører ned i en mørk parkeringskælder.

Han elsker biler. I alle afskygninger. Ret sjovt, når vi tilmed samtidig har en rigtig girly girl som storesøster. Han ser så cute ud, når han sidder med en bil og siger sådan nogle rigtig “drenge lyde”…brrrruummm. Herligt. Biler, der pløjer gennem jord, gerne min stueplantes, hitter især.

babyelliot

Han elsker at være i bad. Det er helt ustyrligt. Jublen vil ingen ende tage. Modsat sin søster, der ikke er fan…Allerbedst er det dog, hvis alle andre mennesker i flere meters afstand bliver gjort lige så våde, som han selv er…

Han giver enormt mange mysser lige pt – de er virkelig våde og dybfølte. Det er lige til at blive blød i knæene af.

Han er SÅ fascineret af sin storesøster. Han efteraber alt, hun gør. Hun er hans store idol.

Baby Elliot er dødsens bange for støvsugeren. Og hårtørreren. Og robot plæneklipperen. Og ja, han er lidt af en bangebuks….

Hele hans livsgrundlag og eksistens i verden drejer sig i øjeblikket om, at få fingrene i fjernbetjeningen. Lykkes det, og bliver den herefter taget, går verden under. I mindst ti minutter. Ingen synes at fatte alvoren.

Lige om lidt fylder baby Elliot 1 år. Sit første år! Gisp. Det er vildt og fantastisk og meget mærkeligt, hvordan det kan lade sig gøre, eftersom jeg næsten fødte ham i går. Men også lidt sjovt, når man til eksempel læser denne Profil af en terrorist, der er skrevet præcis da Paven var 1 år. Altså helt samme alder som lillebror nu er. Og skønt det er 6 år siden, jeg skrev dette indlæg – og der er tale om to helt forskellige små mennesker, så kunne det næsten ordret have været skrevet om Elliot. Det er måske nok dét ene ord, der lige pt. beskriver ham allerbedst; Terroristen.

babyelliot2

Dragten han har på er i øvrigt herfra. Kender I den shop? De har verdens fineste babytøj, økologisk og i organisk bomuld og ofte mindre, upcomming mærker, som man ikke lige ser alle steder. Elsker deres ting. Dragten her er fra Müsli, sammen med en masse andet godt derfra, jeg skal nok vise jer det senere. Det er verdens blødeste og fineste dragt!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

MANDAGS BLUES