NY CAMEL COAT OG WEEKEND

VINTEROVERTØJ TIL BØRNENE – HVAD SKAL MAN GÅ EFTER?

overtoj4

Indeholder reklame 

Efter at have siddet på Messenger flere aftener i streg og guidet og vejledt flere gode veninder, alle med små børn, omkring børnenes vintergarderobe, var der pludselig én af dem som skrev, hvorfor jeg ikke skrev et indlæg herom. Fordi det, som hun påpegede, ofte kan være lidt af en jungle for de fleste, og derfor tit er noget, man ender med at spørge veninderne til råds om. Og jeg skal gerne indrømme; selvom min datter er 6 år nu, så er det stadig, ikke mindst efter jeg nu har hele to børn at skulle shoppe til, noget af et projekt og lidt af en opgave, at finde det rigtige overtøj til efterår og vinter.

For hvad skal man egentlig købe til de små, så man er sikker på, de er godt klædt på i kulde, regn, sne og blæst?

Jeg har været igennem flere forskellige mærker gennem årene og ofte kan de noget forskelligt. Alle børn og forældre er forskellige og det er behov jo også. Men alligevel har jeg gennem tiden fået nogle favoritter og vil da gerne her give lidt tips til, hvad der kan være gode køb. Og hvad jeg selv har købt.

Vi har de sidste mange år haft to forskellige sæt at skifte mellem. Enten to flyverdragter eller i år, en vinterjakke med bukser og en flyverdragt. Min erfaring siger mig, at det er rart at have, fordi de ofte kommer hjem drivvåde og så kan det blive svært at nå at vaske og tørre til næste dag. Desuden kan det, når de bliver lidt større som min datter er nu, være rart en gang imellem bare at nøjes med en tyk jakke og et par varme støvler, ligesom vi jo måske tit selv ville gøre som voksen, og hvis hun så er meget ude, skal i skoven eller andet, så er flyverdragten guld værd.

overtoj3

Vi tester igen i år overtøj fra Reima, jeg var simpelthen så begejstret sidste år, så det glæder jeg mig til. Det plejer at være slidstærkt og meget holdbart, og min datter er aldrig kommet våd eller klam hjem i sine flyverdragter derfra. I år har hun dog valgt en jakke og et par bukser. Og dem glæder vi os til at teste. Hun har også handsker fra Reima, så hun kan holde varmen, når kulden rigtig kommer. Hun har selv valgt vinterstøvler, det blev dem her fra Angulus, som hun knuselsker – og jeg synes faktisk også, at de er vildt seje. Derudover har hun de her støvler, som hun altid har på, når de er i skoven eller vejret er særligt hårdt, for de er mega gode til netop dét. Sidst, men ikke mindst, har jeg netop klikket de her termo-gummistøvler hjem til hende. Hun havde de samme sidste år – og de var vildt gode. At der i år er kommet en version med glimmer, gør mig kun endnu mere sikker 🙂 Tidligere har vi også haft termostøvler fra Kavat, de var også rigtig gode, men kunne ikke snøres ind som disse kan. Men det vigtige er blot at der varmt fór i. I Kavat kan det tages ud og vaskes, her er det fleece, mens det i dem jeg har klikket hjem denne gang er uld. Det er nok en smagssag.

Elliot har fået en babyflyverdragt fra Reima, jeg glæder mig faktisk til at putte ham i den, men endnu er det for varmt, så indtil da bruger han to forskellige termodragter, som er helt geniale, når man har et barn, der sover udendørs. Den ene er fra MarMar – den anden er fra Wheat.

overtoj1

Derudover har Elliot naturligvis et par elefanthuer, de er og bliver det absolut bedste, også selvom jeg elsker de små huer med kvast. Men her varmes halsen og han kan ikke selv hive dem af. Vi har lidt forskelligt, de fleste er arvet. Havde jeg haft en lille pige, så havde jeg købt den her. 

Til fusserne har han fået de her fra Miniature, som er aldeles geniale, synes jeg, når man sover i barnevogn. Det kan umuligt være rart at sove med stive sko på, så de her er altså et hit. De sikrer 100% at fusserne ikke bliver kolde. Og her er matchende vanter. Han går ikke helt endnu, men det tror jeg faktisk meget snart, han kommer til. Måske allerede inden årsskiftet? Og når det sker, så bliver de her støvler ret gode, tror jeg. Det er samme model, som storesøster har, og det gode er, at snørebåndet er elastisk, så man kan blot hive og så udvider det sig. Det gør det smadder nemt at tage støvlen af og på. Både for store og små børn! De virker ekstremt varme, jeg glæder mig til at teste dem.

Desuden har storesøster fået en flyverdragt fra MarMar, der var et kompromis for os begge; Hvis jeg skulle have hende til at hoppe i en flyverdragt, så skal den også ”tale” til hende, hun har nemlig en ret bestemt holdning til sit tøj. Derfor var guld og glimmer lige i øjet. Jeg ser frem til at få den prøvet af. Den sidder godt til ved armene, hvilket er et stort plus. Og hvad bedre end at lade familiens “diva” køre stilen helt ud? Hun får nu også termostøvlerne med glimmer og så fik hun pandebåndet fra Miniature, der ligner en krone (hej prinsessedrøm!) og matchende luffer. Lufferne var nok lidt i den dyre ende, synes jeg, og med hendes handsker fra Reima var de måske ikke vildt vigtige, men på den anden side er det rart både at have vanter med fingre og nogle, der er luffer, er min erfaring. Og så kan min tåbelige OCD bedst lidt at det matcher bare lidt. Hun er helt sikkert ligeglad 😉

overtoj2

Ellers kan jeg også anbefale flyverdragter fra Ver de Terre og da hun var mindre brugte vi ofte jakker fra dem også eller fra Miniature, som vi har været rigtig glade for. Af sko sværger vi nok mest til Angulus, men det er altså første gang, vi prøver denne model. Hun plejer at have Tex støvlen. Hun fik sidste år den her hue, den genbruger vi igen, de er super lækre.

Det er for begge børn ret vigtigt, at det er overtøj, som de kan bevæge sig i. Det kan være en god idé at tjekke, om dragten for eksempel har ekstra slidlag på bagdelen og knæene, da det er her, flyverdragten oftest bliver slidt. Min datter har indtil nu, hvor hun er startet i skole før gået i skovbørnehave, så her blev dragterne virkelig udsat for slid. Lillebror kravler jo nu, og derfor er det ekstra relevant for ham også.

Husk også at kigge på hætten på en flyverdragt. For de små er den ret nødvendig, så de kan blive skærmet for hård vind, når de leger, eller sidder op i barnevognen, mens det for de store ret ofte ikke er tilladt at have på, og min datter har aldrig rigtig villet have hætte på, siden hun blev tre år. Det tror jeg er meget typisk for de store. Det virker dog som om, hun igen er begyndt at se fidusen…..Den skal under alle omstændigheder kunne knappes af. Så den er til at fjerne nemt, hvis uheldet skulle være ude og de hænger fast i noget. Her er det måske også værd at nævne, at hvis man har sådan en lille bulderbasse som jeg, der helt sikkert vil få smurt sig selv ind i mudder på no time, flere gange om dagen, så er hætter med kunstpels langt at foretrække frem for ægte pels (også selvom rigtig pels er flottere), fordi de så nemt kan vaskes.

Jeg lærte desuden hurtigt, at gå efter overtøj i de mørkere nuancer. Jeg købte babylyserød flyverdragt til storesøster dengang hun var spæd. Det gjorde jeg kun én gang, haha. Og jeg har også prøvet en hvid vinterjakke. Det kunne hun heller ikke holde 😉 Jeg prøver derfor at gå efter de mørke farver, blå/brun/grå/sort etc. Og så kan man jo heldigvis – hvis man har en pyntesyg pige som mig – fylde på med farver og glimmer på anden vis 😉

Sidst, men ikke mindst køber jeg altid basisting i uld til dem. Strømper, body, underdrøje. Så de er varme inderst. Det her er verdens bedste baby sokker, intet mindre! Vi har brugt dem non stop i et år nu, de sidder fast, holder facon, vokser lidt i takt med foden og er dejligt bløde og varme.

Har I andre gode råd? Så tøv ikke. Det her er jo blot for at vise, hvad vi har gjort af overvejelser og er endt med. Der findes helt sikkert andre lige så gode alternativer. Det vigtigste er jo, at børnene kan bevæge sig frit og samtidig være varme og tørre.

 

***

2 kommentarer

 • Louise

  Hej Louise
  Dit indlæg passer så godt til mig, der står for at købe vintergarderobe til min dreng på 8 måneder😊 Hvad er din erfaring ift termodragt med og uden hætte? Kan se, at Marmar og Wheat er med og uden – og det er netop dem jeg har haft kig på😊 Kh. Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Hmn, godt spørgsmål. Lige nu bruger han mest den med hætten, fordi den er bedst i størrelsen, men omvendt så er den uden hætte bedre for ham at ligge i?? hvis du har en god hue gør det nok ikke den store forskel? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

NY CAMEL COAT OG WEEKEND