JULEGAVEØNSKER TIL BABY

GLÆDELIG JUL!

godjul

Så ramte vi den igen. Den 24. december. Dagen vi alle suser rundt og bruger det meste af december måned på at forberede os til. Jeg har egentlig ikke så meget nyt at tilføje i år – helt samme tanker og følelser gør sig gældende, som dem jeg skrev ned sidste år. I år har vi så tilmed en lille tumling. Hold nu mangle, der er fart på ham den lille tykke. Han går ikke helt endnu – men er meget meget tæt på. Og han er ALLEVEGNE. Hiver, bider, river, flår i alt. Intet går hans opmærksomhed forbi. Det er både enormt underholdende – og enormt anstrengende. Jeg kan faktisk godt huske stadiet fra storesøster. Vi er virkelig på. Hele tiden. Han er den vildeste tornado.

Derfor bliver det selvfølgelig også både ret sjovt og sikkert også lidt hæsblæsende, at holde jul med de to kanaljer i år. Jeg er spændt på, om han kan lade træ og gaver være. Nok ikke.

Vi skal selv holde jul igen i år, ligesom vi gjorde det sidste år. Det var super dejligt og jeg glæder mig meget. Dog satser jeg på at kunne huske lidt mere i år. Jeg har simpelthen “sorte huller” fra sidste år. Forklaringen skal nok findes i den 5 uger gamle baby, der dengang hang på min arm og som havde været indlagt halvdelen af sin daværende levetid. Det var en meget presset december sidste år. Især psykisk. Og jeg var træt. Meget, meget træt.

I år er jeg forhåbentligt mere åndsnærværende. Og jeg glæder mig helt usigeligt til julemad og hygge med familien. Jeg blev faktisk meget rørt, da vi i går over aftensmaden sad og snakkede med storesøster om i aften. Vi spurgte hende, hvad hun glædede sig allermest til. Jeg forventede nok at få et svar fra den 6-årige, der omhandlede gaver, slik, risalamanden, juletræsdans eller andet. Men hun svarede med det samme; “Jeg glæder mig til at være sammen med dem alle sammen. Her. Alle os”. Åh, lille store hjerte. Hvor er det dog ekstremt rørende, at sådan en relativt lille størrelse mest af alt ser frem til nærvær og mennesker, der i hendes verden betyder aller allermest.

Der er så mange måder at holde jul på. Der er så mange rammer at gøre det i. Og der er mange følelser indlejret i det hele. Uanset, hvordan I skal holde den derude, uanset under hvilke forudsætninger, så håber jeg sådan, I får en god og rar dag. Med nogen, der gør jer glade. Alt det andet, alt den fancy julepynt og de glitrende træer, de farvestrålende gaver og de mange skøre og mindre skøre traditioner, de er bare fyld. Rart fyld, for det meste. Men ikke desto mindre bare fyld. Det væsentlige er, at vi gør dagen (og juledagene i almindelighed) til nogen, vi har lyst til at være i og fylder dem med gode vibrationer. Hvad det så end er for den enkelte. Jeg forstår godt dem, der takker nej til julen. Og også dem, der rejser væk. Og i særdeleshed dem, der skruer ned. Og jeg beundrer dem, der dedikere den til at hjælpe andre. Men jeg glæder mig også til og over, at jeg i dag skal bruge dagen med min dejlige familie og bare nyde.

Jeg har stadig ikke helt lært at navigere i det kaos, som december hurtigt bliver. Men jeg er blevet bedre til at tackle det. Vælge til og fra. Og i dag, juleaften, der er det alle de samme ting, jeg ser frem til og glæder mig over, som min 6-årige datter gør. Så universelt er det trods alt. Fokus, nærvær, hjemlig hygge, familien samlet, god mad og kærlige relationer.

Rigtig glædelig jul derude, hvordan end den ser ud hos jer.

godjuligen

 

3 kommentarer

 • Tina KH

  Og rigtig glædelig jul til du og din familie:-)
  Håber både træ og gaver ikke væltes omkring!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det er meger sjovt, at du siger det med de sorte huller. Jeg fortalte netop til min søster forleden, at jeg ikke kan huske særlig meget fra sidste jul (hvor jeg på det tidspunkt havde en baby på 4 uger med galopperende kolik). Jeg tror simpelthen jeg mentalt var i en anden verden. Vildt notat tænke på.
  Bliver dejligt at holde jul med dem i år 😊
  Rigtig glædelig jul til dig og din familie! Og tak for endnu et år med god læsning og inspiration 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina KH

  Rigtig glædelig jul, bagjul nu, men håber I havde en dejlig aften og guldklumpen nød det:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

JULEGAVEØNSKER TIL BABY