OUT OF ORDER

JULEGAVEØNSKER 2017

julegaveonsker2017

Så er vi der igen. Julen. Og de ønsker, der knytter sig til den. Personligt er dét, jeg ser allermest frem til juleaften altså julemaden. Jeg ELSKER julemad. Det er altafgørende, at alt er, som det plejer på dén front. Jeg tænker stort set ikke på andet, fra det øjeblik, jeg slår øjnene op d. 24. december.

Men som vanligt bliver man jo også bedt om at udarbejde en ønskeseddel. Så det har jeg gjort. Selvom flere af ønskerne her ikke er realistiske julegaveønsker. Så dyre gaver giver vi slet ikke i vores familie. Men måske de kan agere inspiration for jer? Og uanset, så er det jo ting, jeg i det stille går og drømmer om – og derfor må de godt finde vej til collagen her, synes jeg. Men nogle af dem bliver altså nok fjernet fra selve den rigtige ønskeseddel – og så må jeg vist selv i gang med at spare op 😉

1. Elsker alt ved den her blazer. På nær prisen. Den er alt for dyr. Men måske den kommer på udsalg til januar? Elsker generelt MSGM og den har tern, flæser, pink underfarve og rå kanter. Kan ret gode lide, at den er det perfekte miks imellem hverdagsanvendelig og kontorkedelig – og festligt gakket. Whats not to love?

2. Verdens pæneste kande. Faktisk noget, jeg har ønsket mig længe. Har flere gange set dem brugt til salg på dba.dk eller i diverse genbrugsbutikker. Og det gør mig ikke spor at købe brugt. Lige dem her, der er de gamle originale næsten mere cool end de nyproducerede. Arne Jacobsens Cylinda-line for Stelton fra 1967 er et designikon og jeg synes, det er så møg pænt. Vi havde det i mit barndomshjem og foruden den åbenlyse nostalgi heri, så vil designet passe perfekt til vores hjem nu. Og til et enkelt 50ér funkis hus. Jeg elsker både kaffekanden, vandkanden og tekanden.

3. Ja, onde tunger vil måske hævde, at jeg ønskede mig helt den samme sidste år. Men ikke desto mindre; Jeg fik den lækre Loewe duft sidste år til jul og knus elsker den og har simpelthen fået så mange komplimenter for den. Og nu er den altså brugt op. Så der er ikke noget at gøre. Jeg må have en ny.

4. Den her bog vil jeg virkelig gerne læse. Jeg er med på, at jeg kommer til at tude mig hele vejen igennem. Og jeg kommer muligvis til at fortryde det, da jeg generelt slet ikke magter bare tanken om børn og død. Men hun skriver så smukt og jeg må bare læse. Sadistisk som jeg er.

5. Absurd pæne ankelstøvler fra Isabel Marant. Praktiske tilmed. Tidsløse. Garantrisse drønbehagelige. Nemme at tage af og på, når man står med ét barn på armen og skal aflevere det andet. Ideelle til barnevognsture. Går til både bukser og kjole. Alt spiller kort sagt. Lige på nær prisen. Igen. Pis.

6. Den pæneste knage, der til dato er produceret. Jeg har den allerede. Men vil gerne have en til. Gubi når det er allerbedst. Den er så smuk her i vores entre i det lille funkis hus – men min datter kan ikke nå. Og hvordan skal hun ellers lære at hænge sit overtøj på plads? Jeg drømmer om den her hænger lidt forskudt, så de sammen udgør et lille grafisk kunstværk på mig væg og så min datter rent faktisk kan nå selv. Vores hus er indrettet sådan, at vores entre ligger i åben forlængelse af hele køkken-alrummet, så man sidder og kigger rigtig meget på knagerne. Derfor må de jo gerne være pæne, ikke?

7. Så skøn lille alpehue fra H&M i den pæneste musegrå nuance. Meget rimelig i pris tilmed. Den vil gå til langt det meste, tænker jeg.

8. Mangler i den grad en ny cykelkurv. Orv, et usexet ønske, tænker du måske? Men nej. Jeg sender lange hede blikke efter alle de smarte versioner, der dagligt overhaler mig på de Københavnske cykelstier. Og jeg er fælt misundelig. Og meget træt af min gamle, ødelagte bast-sag. Den skal udskiftes. Og det kan kun gå for langsomt.

9. De gamle FDB møbler kan noget helt særligt og har en særlig plads i mit hjerte. Heldigvis er mange af dem i disse år sat i re-produktion. Den her smukke og tidsløse Jørgen Bækmark bænk med håndflettet sæde er som skabt til vores hjem. En dag må den herhjem og bo. Det skal den simpelthen. Den er oprindeligt lavet i 60érne, men absolut lige så aktuel i dag, synes jeg.

10. Den smukke EOS lampe fra Artemide så jeg første gang til et event for nogle måneder siden. Og lige siden har jeg ikke kunnet slippe den. Jeg elsker at den er så ren i sit design og næsten ligner et sart bukket åkandeblad. Jeg lærte Artemide at kende for rigtig mange år siden, da en af mine bedste veninder er kæmpe lys og lampe-nørd. På den gode måde 😉 I sine unge dage, da hun læste på Designskolen og gik og skiftede alle mine pærer ud i min lille lejlighed, da arbejdede hun meget med netop det og hun introducerede mig således for Artemide, der var helt eminente, når det gjalt ordentlig og lækkert designet belysning. Hun fik mig sågar til at købe min første Artemide lampe 😉 Tænker klart at det her bliver den næste.

11. Åh, suk hjerte brist ikke. Jajaja, jeg ved det godt. Den ligner en krydsning mellem Mini Mouse og Barbie. Men hallå, jeg elsker den! Den er det sejeste længe set og næsten umulig at opstøve. Dels er den møg dyr, dels er det en Limited Edition mellem Valentino og måske verdens sejeste koncept store Colette i Paris. Den har kontrast fór indeni med knaldrød polkadot. Jeg dør lige lidt. Den var på halv pris under Black Friday. Jeg brugte således det meste af dagen på at klikke mig ind og ud af sitet. Dagen efter var den væk. Jeg ved godt, den sikkert skiller vandene – men i min optik er den aldeles perfekt og genial til alt mit relativt kedelige sort/grå/blå tøj.

12. Verdens bedste mineral pudder. Ingen over, ingen under. Skifter aldrig mærke. Punktum.

13. Elsker stadig alt fra Stilleben. Og alt fra Studio Arhøj. Har efterhånden samlet mig en ganske fin og omfattende samling derfra. Men der er jo det essentielle og geniale ved samlinger; At de netop konstant kan udvides. Det næsten skal de. Det er jo det, der gør det til en samling, ikke? 😉

14. Sender altid lange blikke efter de her bøger fra Monocle. De er lækre, inspirerende, ret tidsløse og en perfekt undskyldning for at slå benene op med en kop kaffe og drømme sig hen i en masse lækker og stilfuld boligindretning.

 

HVAD ØNSKER I JER?

***

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

OUT OF ORDER