VORES HUS: FØR & EFTER

NÅR ENERGIEN MANGLER

elliotbaby

Puha, januar har været hård. Og februar ser ud til at følge trop. Nu er det naturligvis heller ikke kendt for at være måneder, hvor alting sprudler, og det har vitterligt været gråt og koldt og klamt. Men vi er samtidig ret underdrejet herhjemme. Der har været alt for meget sygdom, alt for lidt søvn – og alt for mange praktiske logistiske benspænd, der ikke vil gå op. Hver gang, at jeg aner et åndehul forude, så er det som om, det bliver overrumplet af en ny søvn terrorisme, et nyt sygdomsforløb eller lignende. Og jeg er træt. Helt ind i knoglerne træt. Så træt, som jeg ikke husker, jeg før har været. Jeg sover alle mine aftner væk, kan ikke andet. Og dagene går med at føle, at jeg går rundt i en tåge eller en bobbel af træthed. Det er virkelig drænende og jeg kunne seriøst godt snart bruge lidt overskud.

Det er heldigt, at mine børn er så søde 😉 For det er de heldigvis. Men den mindste af dem sover altså bare slet ikke godt nok om natten og den store kræver, helt naturligt, mere og mere af os og kan ikke bare spises af med lette løsninger. Lige nu er der vinterferie og det betyder, at vi har dem hjemme og skal finde på noget, at fylde dagene med. Og det er altså lettere sagt end gjort, føler jeg. Nu har vi taget en beslutning om at køre op i sommerhuset – og det glæder jeg mig til. Forhåbentlig kan vi gå nogle lange ture ved vandet og spise hjemmebagte boller foran pejsen. Og ellers bare koble af. Faktisk er min mand og børnene allerede taget af sted. Og jeg har fået et par dage hjemme alene, hvor jeg kan få lavet noget af alt det arbejde, jeg er bagud med.

Det er faktisk rigtig rart at få sådan et par arbejdsdage. Og så tror jeg, jeg kan nyde sommerhuset endnu mere, når jeg kommer derop, fordi jeg ved, jeg har knoklet igennem inden. Det er en af de store udfordringer ved at være selvstændig; at man nemt kommer bagud, når man har haft sammenlagt ti dages sygdom på en måned, ikke sover om natten – og gerne vil holde vinterferie med sin familie samtidig. Der er ligesom ikke rigtig nogen at give opgaverne videre til. Der skal bare eksekveres.

Det er ret utroligt, så meget energi, det lige for tiden kræver at have to børn, hvoraf én af dem er en baby i rivende udvikling, der dertil ikke sover, men det gør det altså. Og der er ikke rigtig nogen formildende måde at sige det på; Det er virkelig hårdt lige nu. Og virkelig tærende på kræfterne. Men sådan er det jo og vi har været her før. Forskellen er bare, at nu er de to. Og vi er knap så mange hænder. Og energien er trampet helt i bund. Jeg håber på mere lys snart, mere sol, mere horisontlinje og mere søvn. Det kunne jeg ærlig talt godt trænge til.

En start er i alle tilfælde at få sådan et her par dage. I aften skal jeg ud og spise med de bedste, jeg kender og i morgen drager jeg mod sommerhusland. Vi har tilmed haft et lidt pludseligt dødsfald i familien denne uge, så alle har også lidt brug for bare at være sammen og koble af. I næste uge står den på begravelse og hverdagen starter op i normalt tempo igen. Så jeg vil huske mig selv på, at det aller vigtigste er, at jeg selv og dem jeg holder af har tid og mulighed for, at hive nogle dage ud og bare være sammen. Så skal alt det andet nok gå.

elliot2

Elliots bluse er en gave fra Molo og kan findes her. Det er et virkelig fint print, synes jeg. Og så er jeg lidt lun på den her.   Er den ikke skøn?!

4 kommentarer

 • Hej Louise
  Jeg har næsten lykkeligt glemt den hårde tid som vi også var igennem, da vores den yngste også var omkring et år gammel og startede i institution.
  Jeg plejer på ingen måde at komme med gode råd, når jeg ikke bliver spurgt om det, men når jeg læser dine beskrivelser af hvordan du har det, og det med at du også er kuldskær, så har jeg virkelig tænkt på, om du har fået tjekket dit stofskifte?
  Jeg har selv gået rundt med et alt for lavt stofskifte og var altid træt og frøs ekstremt. Jeg havde ikke tænkt at det var pga et lavt stofskifte, og har altid bare tænkt at min træthed skyldtes livet med to børn, skiftende arbejdstider som sygeplejerske og det faktum at jeg ikke længere var 20.

  Nå, nu måtte jeg bare af med det, og det er helt fair hvis du synes jeg er crazy 😊

  Rigtig god tur i sommerhus!

  Venligst Sebrina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Hej Sebrina
   Tak for din kommentar, nææ det har jeg aldrig fået tjekket? Det kan da sagtens være, det havde noget at sige? Hvordan får man den slags tjekket? Hvad kunne du så gøre ved det, da du fandt ud af, at det var lavt stofskifte?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mit blev opdaget ved sådan en helbredsundersøgelse (blodprøve) som jeg fik taget ved lægen. Jeg tager noget stofskiftemedicin, og har gået det betydeligt bedre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Ok, det var da dejligt, du kan mærke forskel. Er det noget, du skal tage hver dag?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

VORES HUS: FØR & EFTER