LEGEDAG MED PLAYMOBIL I KULTURHUSET ISLANDS BRYGGE

NÅR DET ER SVÆRT AT PLEJE VENSKABER

nescafe1

Reklame for Nescafé GOLD

Venskaber skal plejes. Det er der ikke noget nyt i. Men de fleste af os kender det alligevel godt; hverdagen tager over, alle har travlt, der er mange gøremål og to-do listen vokser, mens ugerne går og man end ikke ænser, hvor lang tid siden, det var man sås sidst.

Jeg kan huske, da jeg var omkring 10 år og sad på bagsædet i bilen og hørte mine forældre have præcis den her samtale. Om hvordan dagene bare åd hinanden og de ikke helt forstod, hvorfor nogle vennepar pludselig var forsvundet ud i periferien. Jeg kan også huske, at jeg tænkte, at det var noget fis. At de da bare kunne ringe eller besøge dem. Og det er jo også rigtigt nok. Og så alligevel….intentioner og faktisk gøren er i hver fald to ting, der desværre sjældent går hånd i hånd herhjemme hos os, efter vi fik en ny baby. Planlægning og logistisk ER bare svært og med job og skole og lektier og vuggestuebarn og alt det løse, så må mit voksne 36-årige jeg nok erkende, at jeg pludselig forstår dén samtale, jeg overhørte på bagsædet i bilen. Jeg forstår den skræmmende godt. Den er min nu.

På den ene side øver jeg mig i, ikke at stresse alt for meget over det, for vores tid kommer igen, det ved jeg af erfaring. Og lige nu er det tilmed vinter og mindsten er startet i vuggestue. Hvilket betyder vuggestuepesten har ramt os. Siden midt december har vi stort set været syge på skift. Nogle gange bare samtidigt alle sammen. Familiens track-record siden midt januar tæller 4 x roskildesyge, 3 x influenza (af den virkelig sejlivede slags), 3 x lungebetændelse og 3 x bihulebetændelse. Sådan fordelt ligelidt ud over matriklens fire medlemmer. Plus det løse….snot, hoste, hovedpine, lus, lusinge syge – og nåå ja – manglende søvn. Det er klart, at det efterlader ca. lige så meget overskud til noget som helst andet end at ligge i fosterstilling og bide i en tør chips, som en marathonløber har 4 sekunder inden de rammer målstregen. Helt basal samtale imellem voksne mennesker, hvor det forventes at man rent faktisk siger sammenhængende sætninger kan virke uladsiggørligt. Arrangementer, hvor man tilmed skal have nyvasket hår umuligt.

nescafe3

Og selvfølgelig er vi ikke overmennesker. Nogen af os. Heller ikke dem uden børn. Selvom de virker uhyrligt tjekkede på mig lige pt. De kan både samtale, vaske hår, lave alle mulige spontane ting, gå i seng og rent faktisk sove hele natten og gudhjælpemig også sove længe i weekenden. SweetLifeHowIMissYou. Men. De har jo altså også møg travlt. Bare med nogle andre ting og på nogle andre, mere forskudte tidspunkter end de udkoksede småbørnsfamilier med mos i håret, som jeg selv hører ind under. Og her opstår for mig/os første del af konflikten. At finde tiden. Sammen. Midt i hver vores virvar af gøremål og godtroende intentioner.

Da jeg fik tilbudt at lave kampagnen for Nescafé kunne den derfor næsten ikke have ramt bedre. Den sigter lige lukt ned i noget af dét, der fylder allermest i mine tanker disse år. Den kærlighed vi har i vores relationer og venskaber. Og som op gennem de unge voksen-år ofte udvides og fordobles, typisk i forbindelse med at vi finder en partner – for så, når vi etablerer familie, karriereliv, flytter lidt væk etc. udfordres gevaldigt, fordi ugen bare ikke har dage nok og dagen ikke nok timer. Det er måske en af verdens ældste klicheer, men det passer. Vi fylder mere og mere på, jo ældre vi bliver. I vores arbejdsliv, i vores privatliv, i vores familieliv. Og intet kommer gratis, så regningen mærkes selvklart på bundlinjen.

Nescafé Golds nye kampagne, der i øvrigt har denne fine video som spydspids, vil gerne opfordre os til at tage tid til at reconnecte med menneskesker, som har en særlig plads i vores liv, men som vi ikke altid har god nok tid til. Det er i den grad en overskrift, jeg kan relatere til og jeg tog derfor udfordringen ganske bogstaveligt. En af mine ældste barndomsveninder og jeg bor på nuværende tidspunkt 5 minutter fra hinanden. Det er to måneder siden, hun flyttede sammen med sin kæreste og blev min næsten-nabo og alligevel har vi ikke set hinanden. Faktisk regnede vi os frem til, at det er 5 (!) måneder siden, vi sidst sås. I gamle dage, før børn, karriere og familie, der boede vi også dør om dør på Østerbro. Og der så vi hinanden tre gange om ugen. Amen, det er jo grotesk. Det har selvfølgelig en del at sige, at vores arbejdstid ligger forskudt af hinanden, men alligevel. Det er lidt tankevækkende.

nescafe2

Ikke desto mindre har vi fået travlt hver især, med hver vores, der optager os og fylder vores dage ud. Og hvorfor så ikke gribe sådan en her oplagt mulighed for en kop kaffe og en god snak? For i virkeligheden er det nok i dén retning, vi skal bevæge os hen: de små, uforpligtende møder, der ikke altid behøver betyder store anstrengelser. Et par timer med en god kop kaffe er alt man behøver. I hvert fald som en start. Ikke dermed sagt, at man ikke behøver gøre sig umage. Men vi lever i en tid, hvor det nogen gange kan virke som om, vi SKAL kunne diske op med en tre-retters menu og dug på bordet, før vi føler for at invitere gæster.

Og hvad er i grunde nemmere end Nescafé? Når sommeren kommer, så har jeg tænkt mig at fylde en termokande – og så skal vi slentre rundt om vores fælles lokale sø, mens vi vender verdenssituationen. Forleden var vejret simpelthen for tarveligt til, at vi gad bevæge os ud. Så i stedet trak vi benene op i sofaen og spiste småkager og sluprede kaffe, mens vi fik catchet up.

Kender I scenariet? Jeg føler mig overbevist om, at vi ikke er alene.

nescafe5

Jeg øver mig en del i at sænke forventningerne, både til mig selv og min omverden og bare nyde, når de små øjeblikke opstår. Det er nemlig guld værd. Men selvfølgelig opstår de bedst, hvis vi hjælper dem lidt på vej. Den pointe, synes jeg Nescafé rammer helt plet med.

Og den mulighed får I faktisk også!

Nescafé Gold udlodder nemlig en super fed konkurrence. En af dem, jeg virkelig godt gad vinde selv.

I kan vinde en privat middag for op til 6 personer. Her kommer en professionel kok hjem til vinderen og kokkererer en gourmet middag. Måske den perfekte måde at reconnecte med gamle venner eller andre personer, som har en særlig betydning.

I finder konkurrencen her.

Gode relationer er noget af det vigtigste i livet, men de tager tid og opmærksomhed, før de bliver meningsfulde. I vores travle hverdag får vi måske ikke altid tid til at se alle de mennesker, som er vigtige for os. Men i stedet for at slå os selv oven i hovedet med det og ærger os, så er en hurtig invitation ofte bedre. Det behøver ikke være så omfattende altid. Det behøver ikke være perfekt. Bare det rent faktisk er. Og en kop varm kaffe er da et ret godt sted at starte, ikke?

 

***

Indlægget er sponsoreret af Nescafe, men ord og holdninger mine helt egne. Tak for muligheden og det kærlige skub. 

2 kommentarer

 • Pia

  Det er virkelig noget jeg har tænkt over de senere, det der med vennerne man glemmer at pleje. Mine børn er nemlig store nu, men på en eller anden måde havde vi alligevel fået fyldt tiden ud… Men nu har vi fået taget os sammen til at genoptage kontakten – og det er noget så dejligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Ja, det er nemlig rigtig svært. Og det kræver lige, at man får taget sig sammen og gjort noget aktivt ved det…. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

LEGEDAG MED PLAYMOBIL I KULTURHUSET ISLANDS BRYGGE