LESS BITTER - MORE GLITTER

ANDEN GANG – FRA ET TIL TO BØRN

toborn2

Jeg skrev for lidt over et år siden dette indlæg. På daværende tidspunkt, der var min baby 3 måneder gammel og jeg var ærlig talt skrup forvirret over nogle ting, herunder særligt balancen i pludselig at være mor for anden gang; at være en familie på fire frem for tre – og pludselig have to dejlige guldklumper at tage sig af, modsat blot en enkelt. Jeg stillede derfor et par åbne spørgsmål i plenum. I håb om, at nogen kunne give mig svar. Det var en anelse sparsomt dog. Et par gode bud kom der, helt bestemt, men som en ekstra og særligt udvidet servicemeddelelse til jer derude, der enten overvejer at få barn nummer to, er i gang med at ruge det eller lige har fået det, så kommer her mine egne svar efter yderligere et års benhård erfaring. Fra hestens egen mund. Råt for usødet. Helt kvit og frit, lige til at indføje i sin egen lille scrapbook. Your welcome 😉

– Hvordan afleverer man børn? Det er mig en gåde, hvis man ikke kører bil. Cykle kan jeg ikke, når han stadig er så lille. Er det ladcykel, der er svaret? Anhænger? Køretimer? Offentlig transport gør man kun et par gange i morgentrafikken gennem København med to trætte børn. Shoot me.

SVAR:
Man tager en dyb indånding, æder den – og gør det. Jeg har ikke blot skullet aflevere på denne måde det sidste halve år. Jeg har også forinden været alene om at stå op med dem, få dem i tøjet, spist af og gøre dem klar, (hvilket for jer uden børn FYI svarer til at løbe et marathon på ET ben med brækket ankel…) Det har været i vinterhalvåret, hvilket betyder snestorm, horrible frostgrader, monsun regn og ti tusinde vantekriser og gennemblødte flyverdragter. Vi har gået i så høj sne, at barnevognen knap kunne pløje sig igennem og vi har gået i så kulsort mørke og ruskende storm, at jeg til tider har betvivlet, om jeg selv havde taget fejl af klokken og var på nattevandring gennem kvarteret. Men det er på godt og ondt svaret: man gør det. Fordi det skal man. Og lige pludselig kan man cykle med dem, foråret er på vej…. og der er – bogstavelig talt – lys for enden.

Ps: Jeg overvejer dog stadig BÅDE ladcykel og kørekort, som begge er rigtig gode bud på konstruktivt svar 😉

– Hvordan kommer man i biografen? Når baby stadig ammer og 5-årig mega gerne vil i biffen med mor og se ny Disney film?

SVAR:
Det gør man ikke. I starten. Men der gik nu heldigvis ikke længe, før far kunne passe og give en flaske og siden har min store pige og jeg haft flere alene dage/ture. Dem skatter jeg meget meget højt. Det samme gør naturligvis hendes far, når det er den anden vej rundt. De elsker at være sammen, det er meget tydeligt, at de hurtigt savner hinanden, men jeg tror nu også, at de nyder, når de får lidt solo-tid.

– Hvordan sover man længe?

SVAR:
Det gør man ikke. …..punktum.

– Hvornår får man varm kaffe igen?

SVAR:
Jeg ville egentlig gerne skrive, når barslen slutter. Men min kaffe er stadig altid lunken og min barsel sluttede i november…..

– Hvordan sover man, mens baby sover lur? Dette sker jo typisk enten når man passer på barn nr. 1 , eller er i transit på vej til eller fra noget; i bilen, i bussen eller på gå-ben med barnevogn. Alle scenarier er dumme og uhensigtsmæssige at falde i søvn under. Faktisk farligt.

SVAR:
Den har jeg heller ikke nogle fancy svar på. Det gør man ikke. Altså det kan man jo ikke. Der er altid det andet barn. Eller de ti tusinde andre ting på to-do listen, der skal klares. I den bagerste del af min hjerne har jeg en svag, næsten tåget erindring om, at jeg sov middagslure med baby på min første barsel. Men jeg kan næsten ikke huske det mere. Måske er det bare et fatamorgana? Det føles fremmed og ultra eksotisk….

– Hvornår i løbet af heeeeeele min første barsel var det egentlig, jeg synes livet var hårdt? Det er mig ubegribeligt, at jeg kunne finde det bare mindstemålet af krævende og udmattende. Nææ nej, prøv med dobbelt op på alt. Tilsæt så natarbejdende mand, efter-veer fra buldrende bækkenløsning under 2. graviditet og kronisk søvnunderskud. Godt nogen har opfundet koffein og sukker.

SVAR:
Det gode er jo heldigvis, at vi er indrettet sådan, at vi ånder og er i den givne situation, som vi omgiver os med. Nu ser jeg tilbage på barslen med storesøster som en romantisk og drøn-nem piece of cake periode i mit liv, mens jeg ofte synes at lillebrors barsel har været langt mere hektisk og tætpakket. Men lur mig, om ikke jeg ville få samme scenarie, hvis jeg fik et barn nr. 3? Ps: det gør jeg ikke!

– Hvornår forsvinder bolledejen fra maven? Første gang gik det ok hurtigt, det synes IKKE at være tilfældet denne gang. 

SVAR:
Svaret her er af dybt deprimerende karakter; Det gør den først, når du aktivt sætter ind på det. Det kræver, at du gør en indsats for det og gerne en relativt standhaftig indsats. Chokolade og flødepasta og tandsmør på nybagte boller hjælper dig ikke på vej. Jeg har lavet researchen for dig. Det virker ikke. Kun på humøret – men det vægter altså trods alt højere end maveskindet herhjemme 😉

– Hvornår ved man, at man har ramt det øvre loft for take away pizza? Når lokal pizza mand kender din bestilling, inden du når at lukke døren efter dig? Når man ikke længere behøver menukort for at vejlede andre medspisende i sortiment og priser? Eller når man trods kvalme og 2 kg. bland-selv-slik stadig kører en salatpizza med creme fraiche ned, som var det en lille lækker petit four?

SVAR:
Dér!

(…..PS: find et nyt pizzaria)

– Hvordan finder man tid og ro til barn nr. 1 anden gang? Når baby bare kræver og kræver og den store automatisk træder i baggrunden? Hvordan fordeler man sol og vind lige?

SVAR:
Bestikkelse, behovsudskydelse og afledningsmanøvre af bedste klasse. Kølig navigation i reelle og falske behov, ofte udstukket med stålfast sind, skarp finpudsning af bullshit detektoren og så kommer man langt med at give alt den opmærksomhed og nærvær, man kan, når omstændighederne tillader det. Fokus og lydhørhed. Man lærer i hvert fald, at tiden skal bruges, når den er der. Det er ikke sikkert, at situationen tillader det ti minutter senere. Man bliver verdensmester til at navigere i kaos. Virkelig.

Desuden bliver barn nr. 1 også bedre til at holde på sin ret og trumfe opmærksomhed igennem. Det er i alle tilfælde en udvikling, jeg kan se her.

Men når det er sagt, så er dét i virkeligheden nok det største og mest skelsættende ved at gå fra et til to børn. Den dårlige samvittighed over ikke altid at kunne være alt det, man gerne vil, hele tiden på samme tid for alle sine børn. Men en trøst er dog, at det 9 ud af 10 gange alene er en følelse, kun jeg selv har. De føler det ikke. De ser det slet ikke. Så konklusionen er egentlig enkel: sænk barren, sigt lidt lavere. Det går nok. Og om lidt, så kan du øge forventningerne til dig selv igen…..

<3

toborn

5 kommentarer

 • Marie

  Kan han ikke sidde i et cykelsæde bag på din cykel? Så kan Elin cykle ved siden af. Bare hvis du vil undgå ladcykel og kørekort 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Jojo, det gør vi også, som jeg skriver. Men det er svar på spørgsmål, der blev stillet af mig i et 1 år gammelt indlæg, da Elliot var 11 uger gammel – og der kunne vi selvsagt ikke cykle sådan 😉 Men trods det, så har det her i de stride vintermåneder med kæmpe snestorm og frostgrader ikke været særlig rart – der har jeg et par gange tænkt, at jeg virkelig godt gad at jeg havde kunnet sætte mig ind i en varm bil eller som minimum skærme børnene lidt i en lad cykel 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Åh, det kan jeg virkelig godt forstå 🙂 Drømmer selv om en lille bil.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda J

  Selvom mine børn nu er voksne husker jeg stadigvæk mange af de ting du nævner ved at få barn nr 2. det er bare en tid der er noget hård at komme igennem. Men har også konstateret gennem årene der er gået – 2 børn er lig med dobbelt glæde.
  PS selvom jeg nok ikke tilhører din målgruppe nyder jeg at læse din blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Tusinde tak for din søde kommentar:-) Nu ved jeg jo ikke, hvor gammel du er, men jeg kan faktisk se, at 29% af jer, er mellem 35 – 44 år og så er der da trods alt hele 8 % derover 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

LESS BITTER - MORE GLITTER