FØDSELSDAGSØNSKER FRA ET MAJ BARN

HAVELIVETS GLÆDER – OG UDFORDRINGER

havelivet4

Indeholder reklame

Det dér haveliv, ik? Det kan noget. Når man først har fået det, så er det dælmer svært at forestille sig tilværelsen uden have, haha. Nu har maj måned tilmed været rigtig god ved os so far, og derfor nyder vi haven endnu mere. Ikke nok med, at man har savnet sol og varme hele vinterhalvåret og kroppen endelig kan slappe af efter sit seriøse skud D-vitamin, så er maj tidspunktet, hvor hele haven springer ud, alt bliver grønt, det er nu, hvor naboens kirsebærtræ blomster og sender små lyserøde blade ind i vores have, vinden simpelthen drysser dem ud over vores forhave, som et fint lyserødt tæppe. Det er nu, vores kæmpe hortensia bliver grøn og begynder at omfavne terrassen, og det er nu, vores lille rosenbed begynder at skyde.

Alt sammen tegn på, at foråret ER ankommet, sommeren er LIGE om hjørnet – og herhjemme: ja, der ER det faktisk sommer i hjørnet. Vores lille dejlige træterrasse ligger nemlig perfekt placeret i en krog, hvor solen skinner døgnet rundt, men hvor der er komplet læ. Det er genialt. Og nogle gange lidt misvisende, fordi jeg tror, det er meget varmere, end det så viser sig, når jeg først forlader huset og springer på cyklen….men det er et luksusproblem, jeg gerne tager med, for jeg foretrækker klart min morgenkaffe i solen uden vind!

havelivet3

Nå, det var et sidespor. Jeg elsker vores have, det var dét, jeg ville have frem her. Jeg elsker at vi har den, at vi stadigt er ved at lære den at kende, jeg elsker at den ikke er større, så den er overkommelig, jeg elsker at jeg har sol hele dagen – og jeg elsker, at mine børn elsker den.

Men. Vi er – stadig – have-novicer. Godt nok går vi ind i vores 3. sommer i huset nu, men den første tæller næsten ikke, for vi overtog d. 29. august og brugte derfra to måneder på at istandsætte, hvorfor vi slet ikke var ude. Vi nåede nogle eftermiddage og aftner herude, men ikke mange, som jeg husker det. Sidste sommer kom vi hjem fra Thailand omkring nu, midt maj – og var gået glip af alt, der var sprunget ud, mens vi var væk. Det var dejligt at komme hjem til en maj, hvor jeg kunne hoppe direkte i mine shorts og flashe mine thailands-brune ben, bestemt. Men vi var faktisk begge lidt ærgerlige over at have misset havens ham-skifte. Pludselig bliver alt fyldigt og grønt og virker bare meget hyggeligere.

Det betyder så også, at vi indtil nu mest har fokuseret på selve huset – vi sluttede sidste sommer af med at få lavet hele vores facade og hele vores forhave, som var et lidt større projekt, idet vi nedlagde en indkørsel og udjævnede, vi fik bygget bede og nyt skur samt hegn. Alt i alt: Det var, hvad vi nåede. Vi nåede ikke at plante noget. Vi nåede ikke at købe krukker og planter, buske og grønt. Vi fik heller ikke købt nye havemøbler. Og alt det – det er vi så i gang med nu! JUUUUUUU HUUUUU………

havelivet2

Endelig er vi her. Det har vi ventet på, siden vi overtog huset. Nu. Endelig kan vi nusse og finpudse. Lige nu er det hele lidt en rodebutik her. En vældig hyggelig rodebutik, jojo. Men så bestemt en lidt utæmmet trold, om man vil 😉 Derfor glæder jeg mig ekstra meget over vejret disse dage.

Det tager en hulens tid at samle plantekasser, der skal absurd meget jord til vores bede, så vores ture i plantecenter er utallige, det er mega svært, det med at vælge planter; hvad passer sammen, hvad er nemt at passe, hvad er ikke giftigt, når man har en tumling, der æder alt på sin vej, hvad kan overvintre, hvad er stedsegrønt, hvad er kompatibelt med klimaet…osv. Og vi har allerede lavet et par fejl undervejs. Men vi lærer hele tiden. Og det er første år i år, hvor vi endelig kan plante, nyde det hele i en sammenhængende helhed; uden afskallet facade, uden ødelagt have af stilladser, bare nyde og være i haven.

Vi skal have mange flere planter, til vores nye plantekasser og have plantet i vores højbede, så hvis I ved noget derude, sidder og har gode råd i ærmet, så del dem lige, ikke? Og så skal vi have lidt nye havemøbler, for som sagt, lige nu er det hele altså lidt rodet. De fleste af vores møbler er købt på udsalg oppe i sommerhusland, da sæsonen sluttede – men de har set bedre dage 😉

havelivet1

Indtil nu har jeg fået mig en solseng, som jeg fik i fødselsdagsgave sidste år – og så har vi fået den her lækre loungestol fra Bloomingville. I er vildt mange, der har spurgt til den, hvis jeg har filmet fra terrassen på Instagram. Så her har I den. Er faktisk lidt imponeret over jer. Mange af mine stories, der kunne man næsten ikke se den, bare skimte den svagt i baggrunden – og alligevel var I flere, der med det samme skrev og spurgte, hvad det mon var for noget nyt fint sort, I dér kunne ane… man kan da heller ikke skjule noget for jer! 😉 Overvejede også den her, den ser nu også god ud! Og så tror jeg, jeg kommer til at klikke den her mega pæne kæmpe lanterne hjem. Er den ikke flot?

(Og hurra for det!)

Så. Jeg skal shoppe krukker, træer, bukse, blomster, jord, bænke, borde, grillhandsker sågar. Uha uha, sommer – du kommer bare nu, ok?!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

FØDSELSDAGSØNSKER FRA ET MAJ BARN