10 FORBUDTE TANKER OM PARFORHOLDET EFTER BØRN

LIVET MED HUS OG HAVE

Reklame.gardenlife_1

Indeholder reklame

Jeg ved godt, jeg har skrevet det før herinde, men for syv sytten, hvor er det dejligt at have en have i disse dage. Det er helt utroligt, så stor en frihed det giver, når solen skinner. Jeg elsker min lille have! Det er ikke verdens største – og det var fra starten helt bevidst, faktisk valgte vi i tidernes morgen et ellers ret skønt hus fra, simpelthen fordi haven var en regulær park – og det gider vi trods alt ikke. Jeg synes det er så skønt at gå og nusse, lære om planter og se det hele blomstre – men jeg gider omvendt ikke bruge timer på at slå græs og luge og skulle vedligeholde.

Vores lille fine have er perfekt. Før vi flyttede i huset her, der boede vi i et byggeforeningshus på Østerbro med en mini frimærkehave. Og den var trods alt nok også liiiige det mindste. Vores nuværende er tilpas stor til, at man kan sende ungerne derud, og de kan få løbet lidt krudt af, til at vi kan sidde her med gæster og grille hen over sommeren  – men ikke så stor, at der ligger alt for meget arbejde gemt i den.

gardenlife_2

I år har vi fået plantet lidt flere blomster og buske, vi har fået blomsterkasser og højbede. Og det er faktisk ret hyggeligt at gå og følge med i. Jeg tror egentlig gerne, jeg vil have nogle flere. Vi drømmer også om lidt flere frugt træer. Men det er bare så træls, at de købes så små og så skal man vente ti år på, at de får den rette størrelse 😉

Vi har to gamle, smukke æble træer midt i haven og de er placeret helt perfekt, så man akkurat kan have en hængekøje imellem dem. Det ene træ er helt dødt, desværre. Helt færdigt. Men endnu har vi ikke nænnet at fælde det, for det pynter så fint og tjener en vigtig funktion som hængekøje-holder, haha. Men altså, det er totalt dødt, desværre. Det andet har det strålende.

Allermest elsker jeg, hvor meget børnene elsker at være ude. Det kan godt være, at det er lidt en kliche, men det gør mig så grund-glad, når jeg står i køkkenet og kan kigge ud på dem, der fnisende og glade løber og leger. Elliot har for nyligt fået øjnene op for vores trampolin og det ser så enormt sjovt ud, når han prøver at hoppe i den – altid akkompagneret af storesøsters solidariske heppe-lyde på sidelinjen.

gardenlife_3

Vi har anskaffet et lille bord og bænke-sæt til dem, så de har deres eget sted under æbletræet, hvor de kan sidde sammen om eftermiddagen i skyggen, når storesøster kommer hjem fra skole. Det er sådan lidt funkis-agtigt i stilen, og det passer ret godt til huset, synes jeg. Så laver jeg snacks og sætter tegnegrej ud eller lignende – og så sidde de dér og rå-hygger. Ej, det er simpelthen så vidunderligt.

Tænk engang hvor priviligeret det er, når man har sådan en have her, at blive beriget med sådan en maj måned her. Jeg er næsten helt høj over det. Vi har spist ude næsten alle aftner og det er så fedt, så fedt, at vi kan det. Jeg ville ønske, vi havde plads til et lille gynge stativ til dem, men jeg tror desværre ikke helt, at vi har plads. Har også overvejet en sandkasse eller et lille legehus? Har I nogle erfaringer med dette? Især Elliot ELSKER sandkasser, men jeg synes nok desværre, at det er mere bøvlet end fedt? Det er et hyr, at skulle holde katte væk og holde den ren – og så slæber han bare bunker af sand med ind i huset? Og får man brugt et legehus? Jeg synes, de er så hyggelige! Jeg husker, at det var mit største ønske selv, da jeg var barn.

gardenlife_9

Indtil nu må de altså “nøjes” med hængekøjen, der også udgør det lidt for en gynge, med trampolinen og haveslangen til vandleg, med deres lille hygge-krog og de mange højbede. Sidstnævnte er naturligvis ikke rigtig noget, der fatter lillebrors interesse, dem er han ret ligeglad med. Med mindre han må splitte dem ad i atomer. Og det må han selvsagt ikke 😉 Men storesøster er helt pjattet med at gå og så grøntsager og blomster og se det hele spire og gro. Vores tomatplanter og rabarber plejes dagligt, ligesom hendes egen solsikke, der i løbet af de sidste tre uger er vokset til over dobbelt størrelse. Elliot gider kun vande. Og det foregår mest på en sådan måde, at det hovedsageligt er ham selv, der vandes. Fnis….

Åh mand – jeg er pjattet med det hele!

gardenlife_6gardenlife_7

Elsker I også at gå i haven? Find en masse godt havetilbehør online.

1 kommentar

  • Karine

    Man kan godt købe ældre træer, som allerede er store tjek fx http://www.sitas.dk/
    Kender dem ikke selv, men er ofte kørt forbi deres “planteskole” i Ballerup.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

10 FORBUDTE TANKER OM PARFORHOLDET EFTER BØRN