PÅ TOPPEN AF DET?

MANENO LÆSE APP TIL BØRN: DERFOR BRUGER VI DEN

man

Indeholder reklame

Som sagt: vi arbejder en del med læseglæde herhjemme. Det er så vigtigt for mig, at min store pige kan følge med i skolen og tilegner sig de mest basale færdigheder på de rette tidspunkter.

Og som nævnt i et tidligere indlæg herinde, så er vi blevet helt hocked på læse-appen Maneno. Jeg vil derfor gerne lige slå et slag for den igen!

Hvor mange af jer, der læser med her, har mon også børn i skolealderen? Jeg fornemmer, at I er en god del 🙂 Og jeg tror bestemt også, at større børn vil have glæde af den her app. For os lige nu, der handler det naturligvis om at Elin i 0. klasse er i gang med at lære at læse. Og den kode, den har hun haft lidt nemmere ved at knække, når det inkorporeres i en app, hvor det også føles som en spil eller en leg. Men da man kan sætte den til sværere bøger og højere lix-tal, kan det jo uden problemer bruges af større og mere læsefærdige børn også.

maneno-33

Som nævnt i mit tidligere indlæg, så havde vi lidt start problemer med, at få hende til, at føle, at det var sjovt at lære at læse. Hun synes det var dumt. Og det syntes hun, fordi hun jo ikke kunne. Lidt op ad bakke, ik? 😉 Derfor blev jeg også ret virkelig glad og lettet, da jeg fik tilbudt at prøve Maneno – hvilket vi så nu har gjort i nogle måneder.

Og det ER altså super smart, venner!

Maneno er en læseapp, der støtter dit barns udvikling. Barnet bruger den på iPaden og den er udviklet i samarbejde med skoler og læsevejledere som et spilelement, der er bygget ind i appen. Her skal dit barn passe sin helt egen Maneno drage og for hver gang de læser, så får de nogle point, og dem kan de bruge på at købe udstyr til deres drage. Dragen kan gøres personlig: Vores er f.eks. lyserød og hedder Bella. Min datters yndlingsfarve og yndlingsnavn. ALLE hendes bamser hedder Bella, haha…..

Spilelementet giver altså barnet et incitament til at øve sig og vende tilbage. Kort fortalt, så opretter man sig og får der adgang til 2000 børnebøger – som man frit kan vælge blandt. I forskellige sværhedsgrader. Samtidig følger Maneno barnet og tilbyder derfor løbende titler, der matcher barnets læseniveau og interesser.

maneno21

Og så er der et andet ret hyggeligt element i det, synes jeg.  Man bliver sit barns læsemakker. Det lyder jo såre simpelt og ret uskyldigt, men normalt er det jo mest noget, de bruger deres tid på i skolen. Og den stund, man får sammen: at sidde sammen helt stille og læse, det er simpelthen SÅ dejligt og det er vi alle kommet til at holde rigtig meget af. Hun spørger ofte, om vi skal sætte os med den, og forklaringen er altid, at hun vil se om Bella er vokset eller og hun skal have nogle nye ting. Og det tror jeg skam også er helt sandt – men jeg tror også, at det er fordi den stund sammen er super hyggeligt – også for hende!

I en hektisk hverdag, særligt med en lidt strid lillebror, der ofte tager en masse af de voksnes tid, så er det her altså helt genialt til at få sat tempoet ned sammen og få gjort noget ved det. Slet og ret. For vi har alle sammen ambitionerne, ikke? Men ofte, så kan det være svært lige at få dem ført ud i livet i praksis.

Hvis I også har børn, der er ved at lære eller som er i gang med at læse, så vil jeg helt klart anbefale at prøve Maneno. De første 14 dage er gratis, og fordi der ingen binding er, så det er jo ganske uforpligtende at melde sig ind og prøve det af. I kan nemt melde det fra igen. Men jeg tror oprigtig talt, I vil blive glade for det!

Herefter koster det 89,- om måneden. Og det synes jeg er en ganske fair pris, for at få læseglæden sat i vejret – det koster jo det samme som en Squishy. Og det her har både børn og voksne altså langt større glade af!

I kan læse mere her. 

maneno-23

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

PÅ TOPPEN AF DET?