TILBAGEBLIK: TO BØRN - SO FAR!

NY STUE – IN THE MAKING

1. Drømmer om grøn væg // 2. Vase fra Bloomingville her // 3. Sidebord fra Woood her // 4. Flere grønne planter tak // 5. Bænk fra Bloomingville her // 6. Lampe fra Gubi her // 7. Sofa fra Bloomingville her // 8. Plaid fra Missoni her // 9. Gulvvase fra Kahler & Stine Goya her // 10. Reol fra Montana her 

Vi er i gang med at lave ny stue. Eller, egentligt er vi tvunget lidt før fra start, fordi vi har haft gulvmand forbi, der skulle fikse gulvet efter en skade, men det har sat gang i processen i hvert fald. Vi har måtte flytte alle møbler ud, for at han kunne komme til – og når man meget længe har været kørt lidt træt i sin indretning af netop dét rum, så er det altså fristende, ikke bare at flytte det hele tilbage på plads, hvor det stod.

Jeg/Vi mangler stadig det forkromede overblik. Det var sådan set også grunden til, at netop stuen aldrig rigtig blev helt lige så vellykket for os, som resten af husets rum. For vi har svært ved at indrette os her. Det er et åbent rum, hvor vi har revet den ene væg ned, på den anden væg er der både terrassedør og vindue, mens der på den tredje væg er en stor åbning fra en gang i tidernes morgen, hvor her var en dør. Det betyder, at vi kun har én hel, fuld væg. Og det gør det svært. Når man både gerne vil have en sofa med god plads, når man gerne vil have plads til hele to lænestole, når man vil have et stort TV (denne er vi dog ikke helt enige om, men altså, sådan er det) og der også skal være plads til børn og leg med mere, så stille det os overfor nogle udfordringer. Stuen blev til ud fra de muligheder, vi havde, da vi flyttede ind. Og vigtigst: INDEN vi havde nogen anelse om, at der var et barn til på vej. Vores behov og rytmer og brug af rummet har derfor selvsagt ændret sig en del. Og derfor bliver rummet også nødt til at følge med.

Men det er godt nok svært. Indtil videre har vi bestilt nye gardiner. Vi har fundet en sofa, vi gerne vil have – og vi har tanker om at male en væg, skifte en lampe eller to – og finde en ny pæn skænk. Især det sidste har jeg haft svært ved. Jeg kunne faktisk godt lide den gamle af teaktræ, som er så sej og Mad-Men-agtig, men den var for høj og stor til rummet, måtte jeg erkende. Jeg har brug for noget, der er lavere. Og mindre ‘tungt’. Men som både er enkelt, stramt designmæssigt, ikke for sart (to børn og alt det der), som reelt kan rumme lidt, det er jo opbevaring – og som matcher resten af stilen og rummet. Indtil videre har jeg ikke fundet det. Men jeg leder….

Ovenstående collage er dels et farve-moodboard, den farveskala, jeg gerne vil ud i. Dels en tanke om, hvad det er vi mangler. Hvad er det, som vi skal optimere.

For os er det;

– Bedre plads (en anden sofa, en anden udnyttelse af rummet, en mindre skænk)

– Mere komfort (ny sofa, sideplads, tæpper, puder, puf el. lign)

– Mere farve

– Bedre opbevaring (et sidebord ved sofaen fx, flotte vaser, krukker, kurve mf.) 

– Bedre lys

Kender I det, når man pludselig får taget hul på sådanne projekter lidt før, end man egentlig selv var klar? Vi har ikke helt fundet alle facit, men omvendt gider vi ikke rykke tingene ind igen, når vi i udgangspunktet har erkendt, at det ikke fungerede. Derfor lever vi lige nu i et værre flytterod og med ting og møbler og kasser alle vegne. Ak ja. Det skal altid være lidt skidt, før det bliver godt, ikke?

 

2 kommentarer

 • Linda

  Naver Collection har nogle superflotte skænke ( som jeg indtil videre må drømme om pga prisen), de findes i flere str, designs og træsorter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Hej Louise,

  Først og fremmest tak for altid skøn inspiration! Er vild med din tanke om at male en væg – sig endelig til hvis du får brug for vægmaling! Arbejder ved Ziito som tilbyder vægmaling helt fri for kemi og konserveringsmidler. Du kan se farverne lige her: https://www.ziito.dk/pages/vaegmaling-copy

  🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

TILBAGEBLIK: TO BØRN - SO FAR!